Veckoslut

Viikonloppuun kuului mökkeilyä, saunomista, talviturkin heittoa (Lohjanjärvi oli kyllä pirskatin kylmä), pisamoita ja ulkoilmamyrkytys sekä marjapiirakka.

img_2460.jpg

Piirakkaa voi melkein valehtelematta väittää terveelliseksi sillä se koostuu suurelta osin rahkasta ja marjoista ja suhteellisen vähästä sokeria.

Kuningatarrahkapiirakka

100 g pehmeää voita

1 dl sokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kauraryynejä

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

yhteensä 5 dl mustikoita, vadelmia ja mustaherukoita

2 dl kermaviiliä

2 dl maitorahkaa

1 muna

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Aloita tekemällä pohja. Vaahdota voi ja sokeri vispilällä ja lisää ensin muna ja sitten jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja seinille jos onnistut, taikina on aika tahmeaa.

Sekoita rahka, sokeri, muna ja puolet kermaviilistä kulhossa ja lisää reilu puolet marjoista. Kaada seos pohjalle ja ripottele päälle loput marjoista tasaisesti. Lätki vielä loppu kermaviili piiraan keskelle ja ripottele halutessasi sokeria piiraan pinnalle ennenkuin laitat sen uuniin, 190 asteeseen noin 50 minuutiksi.

Piirakka on mielestäni parasta seuraavana päivänä melkein jääkaappikylmänä. Vaniljakastike sopii hyvin kylkeen.

img_2461.jpg

img_2459.jpg

Pieni marjapiirakansyöjä.

img_2463.jpg

Valkovuokot pihan tuntumassa olivat jo melkein kukkineet loppuun.

img_2458.jpg

img_2475.jpg

Piirakanjämä maistui vielä sunnuntaiaamiaiseksi.

 
 
 
 
 
 

Koti Ruoka ja juoma Sisustus

Somrig festmat

Vappu oli ja meni, munkit on syöty ja simat juotu. Tässä kuitenkin pari reseptiä jotka tuovat kevään ja toimivat juhlissa läpi kesän.

img_2347.jpg

Freesi sillisalaatti      6-8 pientä annosta

Salaatti on freesi, sillä se ei ole vahvasti sillin ja kalan makuinen kuten sillimössöt yleensä.

 

6 keitettyä uutta perunaa

1 punasipuli

1 iso purkki sipulisilliä

5 kovaksi keitettyä kananmunaa

reilu 1/2 dl tavallista tai valkosipulista majoneesia

1/2 purkkia kermaviiliä

suolaa, pippuria ja tilliä

Aloita puristelemalla sillifileistä liika marinaadi pois ja laita ne vielä valumaan siivilään. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi, samoin munat ja sipuli. Laita silput kulhoon ja suolaa hieman. Leikkele sekaan sillifileet pieninä paloina ja sekoita mukaan majoneesi ja kermaviili. Mausta vielä mielesi mukaan sopivaksi ja aseta kylmään ainakin pariksi tunniksi, jotta maut tasautuvat.

img_2315.jpg

img_2313.jpg

Wasabitäytteiset lohirullat

Tätä helpommaksi ei juhlanaposteltava voi käydä. Sushihullu isäni kastoi vielä rullan soijaan, ei hassumpi idea.

 

paketti maustamatonta tuorejuustoa

2 tl wasabitahnaa

savulohenviipaleita

seesaminsiemeniä

ruohosipulia

Sekoita wasabi tuorejuustoon ja levitä sitä tasaisesti lohenviipaleille. Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. Leikkaa rullat nätisti keskeltä kahtia ja pyörittele ne kevyesti seesaminsiemenissä. Asettele ne tarjoiluvadille ja ripottele päälle ruohosipulia.

img_2348.jpg

Suosikkikuohuviinilasieni pinnassa on helmiäistä hehkua, jota on kuvassa vaikea nähdä mutta joka tosielämässä on kuin simpukan sateenkaarenvärinen sisäpuoli.

img_2350.jpg

Hauskaa toukokuun alkua!

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Koti Ruoka ja juoma