Rågröt

La vie est belle

Välillä hurahdan täysin terveellisiin ruoka-aineisiin ja annoksiin. Kuten nyt, kun olen joka aamu vetänyt raakapuuroa aamupalaksi. Olin alkuviikosta työpaikkani järjestämässä leipäkoulutuksessa, jossa puhuttiin paljon viljojen terveysominaisuuksista. Tiesittekö esimerkiksi, että ruis ehkäisee monelta eri syövältä, kaura sisältää paljon hyvää rasvaa ja että ohra on täynnä suolistoa helliviä kuituja?

Viljojen hyödyistä ja haitoista ihmiselle kiistellään jatkuvasti ja jotkut kieltäytyvät jopa käyttämästä viljaa lainkaan ruokavaliossaan. Koulukunta ratkaisee ja jokainen syö itselleen sopivalla tavalla, mutta jos viljoja kuitenkin käyttää, saa niiden ravintoaineista paljon irti syömällä ne raakana - esimerkiksi raakapuurona.

Tutustuin ensimmäistä kertaa raakapuuroon vierailulla ystäväni luona Lontoossa viime vuoden syksyllä. Emma on mielestäni eräänlainen terveellisen elämäntavan ja ravinnon tutkimusmatkailija, hän kokeilee uutta, seuraa erilaisia tutkimuksia ja päättelee pitkälti itse mikä on hänelle terveellistä ja mikä ei. Juuri niin kuin kaikkien meidän olisi hyvä tehdä. Katsastakaa hänen bloginsa - Mether sisters go superlife.

Itse tahtoisin syödä enemmänkin raakaravintoa, olla kuin Renée Voltaire tai Gwyneth Paltrow, raakaruokailla ja detoxailla, mutta kun minusta ruoan valmistamisessa se paistaminen ja keittäminen on juuri hauskinta. Lisäksi rakastan klassisia reseptejä ja kunnon ruokaa. Mutta ehkä raakaruokaa voi sisällyttää elämäänsä pieninä annoksina, kuten raakapuuroaamiaisella silloin tällöin.

Neljän viljan raakapuuro                Yksi annos

1 dl neljän viljan puurohiutaleita

1 dl jugurttia tai soijamaitoa

jyviä, siemeniä, pähkinöitä - mitä vain kaapista löytyy, esimerkiksi pellavansiemeniä, makademiapähkinöitä ja auringonkukansiemeniä

kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi gojimarjoja, luumuja tai aprikooseja

pieni määrä tuoretta hedelmää tai pakastemarjoja

Sekoita puurohiutaleet, jugurtti tai soijamaito ja muut aineet aamiaiskulhoon illalla ennen nukkumaanmenoa. Hiutaleet, jyvät ja kuivatut hedelmät turpoavat yön aikana ja muuttuvat vatsalle ja makuaistille ystävälliseksi puuroksi. Aamukiireessä odottaa sitten valmis, superterveellinen aamupala.

Puuroon voit käyttää oikeastaan mitä aineita ja mausteita vain.

Itse kokeilen seuraavaksi ravintorikkaita chia-siemeniä puuron pohjana, kuten tässä chia-kurpitsansiemen-banaanipuurossa.

Ja näyttääpä aika hyvältä tämäkin kaurapuuro maapähkinävoilla

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentit

Josephine
by josephine

Nammm! Ser gott ut!! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.