Somrig festmat
Vappu oli ja meni, munkit on syöty ja simat juotu. Tässä kuitenkin pari reseptiä jotka tuovat kevään ja toimivat juhlissa läpi kesän.
Freesi sillisalaatti 6-8 pientä annosta
Salaatti on freesi, sillä se ei ole vahvasti sillin ja kalan makuinen kuten sillimössöt yleensä.
6 keitettyä uutta perunaa
1 punasipuli
1 iso purkki sipulisilliä
5 kovaksi keitettyä kananmunaa
reilu 1/2 dl tavallista tai valkosipulista majoneesia
1/2 purkkia kermaviiliä
suolaa, pippuria ja tilliä
Aloita puristelemalla sillifileistä liika marinaadi pois ja laita ne vielä valumaan siivilään. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi, samoin munat ja sipuli. Laita silput kulhoon ja suolaa hieman. Leikkele sekaan sillifileet pieninä paloina ja sekoita mukaan majoneesi ja kermaviili. Mausta vielä mielesi mukaan sopivaksi ja aseta kylmään ainakin pariksi tunniksi, jotta maut tasautuvat.
Wasabitäytteiset lohirullat
Tätä helpommaksi ei juhlanaposteltava voi käydä. Sushihullu isäni kastoi vielä rullan soijaan, ei hassumpi idea.
paketti maustamatonta tuorejuustoa
2 tl wasabitahnaa
savulohenviipaleita
seesaminsiemeniä
ruohosipulia
Sekoita wasabi tuorejuustoon ja levitä sitä tasaisesti lohenviipaleille. Paahda seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. Leikkaa rullat nätisti keskeltä kahtia ja pyörittele ne kevyesti seesaminsiemenissä. Asettele ne tarjoiluvadille ja ripottele päälle ruohosipulia.
Suosikkikuohuviinilasieni pinnassa on helmiäistä hehkua, jota on kuvassa vaikea nähdä mutta joka tosielämässä on kuin simpukan sateenkaarenvärinen sisäpuoli.
Hauskaa toukokuun alkua!