Veckoslut
Viikonloppuun kuului mökkeilyä, saunomista, talviturkin heittoa (Lohjanjärvi oli kyllä pirskatin kylmä), pisamoita ja ulkoilmamyrkytys sekä marjapiirakka.
Piirakkaa voi melkein valehtelematta väittää terveelliseksi sillä se koostuu suurelta osin rahkasta ja marjoista ja suhteellisen vähästä sokeria.
Kuningatarrahkapiirakka
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauraryynejä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
yhteensä 5 dl mustikoita, vadelmia ja mustaherukoita
2 dl kermaviiliä
2 dl maitorahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Aloita tekemällä pohja. Vaahdota voi ja sokeri vispilällä ja lisää ensin muna ja sitten jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja seinille jos onnistut, taikina on aika tahmeaa.
Sekoita rahka, sokeri, muna ja puolet kermaviilistä kulhossa ja lisää reilu puolet marjoista. Kaada seos pohjalle ja ripottele päälle loput marjoista tasaisesti. Lätki vielä loppu kermaviili piiraan keskelle ja ripottele halutessasi sokeria piiraan pinnalle ennenkuin laitat sen uuniin, 190 asteeseen noin 50 minuutiksi.
Piirakka on mielestäni parasta seuraavana päivänä melkein jääkaappikylmänä. Vaniljakastike sopii hyvin kylkeen.
Pieni marjapiirakansyöjä.
Valkovuokot pihan tuntumassa olivat jo melkein kukkineet loppuun.
Piirakanjämä maistui vielä sunnuntaiaamiaiseksi.