Ensi viikolla piikitellään

Apua, tästä se sitten lähtee! Tänään on käyty allekirjoittamassa hoitosopimuksia sekä opettelemassa pistämistä. Huh, vähän jännittää ja pelottaa, mutta toisaalta olo on myös odottavan optimistinen. Kuukauden päästä voisin olla jo raskaana!

Erityisen hyvä mieli on tällä hetkellä siitä, että saamme aloittaa hoidot jo seuraavassa kierrossa. Hoitojen aloitus oli suunniteltu helmikuulle, ja oletuksena oli muutama kuukausi sitten, että kierto alkaisi noin viikolla viisi. No, kierrot ovatkin olleet näinä kuukausina hiukan lyhyempiä, ja nyt näyttää siltä, että menkat alkavat jo ensi viikolla. Olin ihan varma, että siitä tulee ongelma, emmekä mahdukaan aloittamaan hoitoja tässä kierrossa. Mutta nou hätä sanoi hoitaja, pistokset alkavat sitten ensi viikolla.

Olin niin helpottunut! Ei enää odottelua.

Polilta tullessamme kävimme samalla apteekissa hakemassa lääkkeet. Noin 250 euroa niihin upposi tällä kertaa. Meidän IVF-hoito tehdään siis lyhyellä kaavalla, ja pistoslääkkeenä on aluksi Gonal-F, jota pistetään kierron 2.–7. päivä. Kuudentena päivänä aletaan pistämään lisäksi Fyremadelia, jota pistetään kolmena päivänä. Pregnylinkin ostin jo valmiiksi, se pistetään sitten ennen punktiota.

Tällä hetkellä hiukan jännittää pistäminen. Vaikka en varsinaisesti mikään piikkikammoinen ole, mutta enpä ole koskaan myöskään joutunut itseäni piikittelemään. No, uskon selviäväni siitä kuitenkin.

Hyperstimulaation riski myös hiukan jännittää. Minulla on aina näkynyt ultrissa melko paljon munarakkuloita ja jossain vaiheessa jopa epäiltiin PCO-tyyppisiä munasarjoja. Sitten kuitenkin todettiin, ettei munarakkuloiden määrä ylitä PCO-tyyppisten munasarjojen viitearvoja, joten tämä diagnoosi suljettiin pois. Joka tapauksessa, koska munarakkuloita on suhteellisen paljon, on hyperstimulaation riskikin hiukan suurempi.

Nyt kaipaankin vinkkejä siihen, miten ehkäistä hyperstimulaatiota! Hoitajan mukaan kannattaa ainakin juoda paljon nestettä ennen punktiota ja välttää raskasta liikuntaa. Ehkä jätän salilla käynnit väliin? Mitenkäs te muut hoidoissa olleet olette toimineet ennen punktiota?

perhe oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *