Hog Island Oysters

oysters.jpg

oysters1.jpg

Osterit on mulle uusi tuttavuus Kaliforniassa. Ja samalla uusi lemppari. Voisi oikeestaan sanoa että mulle on tullut pikkanen pakkomielle näistä meren herkuista. Vähän niin kun sushista sillon aikoinaan kun siihen tutustuin. Pikkujoulukautena mua harmitti kun täältä ei löytynyt paikkaa minne mennä after work punkkuglögeille, mutta jos on vaihtoehtona istua terassilla lämpölamppujen alla skumppalasi kädessä, edessä osterit kastikkeineen korotetulla jäähiletarjottimella, en valita. Maassa maan tavalla ja tästä tavasta tykkään 🙂

Hinnat vaihtelee dollarista neljään per osteri ja oon oppinut että maussa ja koossakin on valtavasti eroa. Makeanveden osterit on kaikkein miedoimpia, kun taas Tyynenmeren osterit on joskus todella vahvan suolaveden makuisia. Hog Island Oysters on varmaan se kalliimmanpuoleinen, mutta myös yksi arvostetuimmista osteri-valmistajista täällä. Niillä on oma baari Ferry Buildingissä eli paikallisessa kauppahallissa meidän toimistolta 10 min rantaan. Tän osteribaarin lisäksi Hog Island Oysters myy tuotantoaan Napassa, maalaismarkkinoilla ja omalla farmillaan. Tuolla farmilla haluaisin päästä käymään. Syy miksi en ole vielä sinne, tai millekään muulle osterifarmille päässyt on a) meillä ei ole autoa ja b) meidän perheessä vain toinen syö mitään merestä (=minä).

Sen lisäksi että osterit on ruokana suurta herkkua, niillä on valtava merkitys merten ekosysteemille. Syömällä planktonia ja levää ne pitävät meriveden kirkkaana ja ekosysteemin tasapainoisena. Ilmastonmuutos on kuitenkin aiheuttanut muutoksia meren ph-arvossa ja sen myötä vaaran ostereille. Kasvatusolosuhteet huononee, osterikanta pienenee, hinnat nousee ja vedenlaatu kärsii… Niille joita asia kiinnostaa enemmänkin, täältä löytyy lisää luettavaa.

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.