Kotiruoka vs. eksoottiset ravintolaelämykset
Meillä vietetään ”tehdään itse kotona ruokaa” –viikkoa. Kyllä, näistä pitää meillä sopia erikseen, kiireinen aikataulu antaa ihan liian helpolla syödä ulkona tai hakea ruokaa mukaan päivästä toiseen. Ja sellaisten viikkojen jälkeen kun on syöty paljon ravintoloissa, mikään ei maistu paremmalta kuin rehti kotiruoka.
Meille on tullut tavaksi mennä tosi perinteisen kaavan mukaan aina kun laitetaan itse ruokaa. Tavallisimpia itsetehtyjä ruokia on mm. makaronilaatikko, jauhelihakeitto, uuniperunat ja -vihannekset. Eilen tehtiin uunissa pestokanaa vihannesten kera ja tänään vuorossa parsaa tavalla tai toisella. Artisokkakausi on myös parhaimmillaan, pitääpä poimia netistä joku ohje koska mitä tulee näiden keittämiseen, aiempaa kokemusta ei löydy kummaltakaan talon kokilta.
Mitä tulee eksoottisempiin ruokiin ja ulkona syömiseen, San Franciscossa maailman keittiöt alkaa olla meille arkipäivää. Kaupungista löytyy valtava Chinatown, Japantown, asutaan keskellä Little Italya ja keittiöiden listalle on voinut lisätä ainakin korealaisen, vietnamilaisen ja perulaisen. Ja vaikka edelleen välillä oon ihan pihalla eri ruokalajeista puhuttaessa, mun sanavarasto on kasvanut ainakin seuraavilla: ramen, samosa, cheviche, kimchi.. Hurjin ruokakokemus oli varmaankin korealainen meat buffet missä syötiin yks sunnuntai (ks.kuva alla). Sen jälkeen ei kuulkaa paljon nukuttanut. Se oli sellanen kasvissyöjän painajainen, tuntui melkeen kun kaikki se liha ois herännyt yöllä henkiin vatsassa ja pyöritti hereillä aamuun asti. Ei sillä ettei ois ollut hyvää!
Muistan ensimmäisen NYCin matkani päätteeksi todenneeni, että olo on kuin ois tehnyt kuuden päivän aikana matkan maailman ympäri saaden maistaa jokaisen mantereen parhaan keittiön antimia. No sama syy miksi syödään täälläkin niin paljon ulkona, suht halvalla saa todella hyvää ruokaa.