Yhden aikakauden loppu ja toisen alku

Olen jo pitkään pohtinut blogini tulevaisuutta ja nyt olen tullut tulokseen, ettei sitä ole. Olen jo yli vuoden kirjoitellut tätä blogia enemmän ja vähemmän aktiivisesti ja tykännyt kirjoittamisesta ihan hirmuisesti. Syy blogin lopettamiseen ei olekaan se, etten siitä pitäisi. Juttuaihioitakin on pää pullollaan ja niin paljon olisi sanottavaa.

Syy miksi päätin pistää pillit pussiin blogin osalta on se, että esikoisemme kasvaessa tuntuu yhä vaikeammalta pitää blogia anonyymina. Olen alusta asti halunnut, ettei lapsista ole blogissa kuvia enkä ole halunnut kirjoittaa heidän yksityisasioista. Olen kirjoittanut lapsiperheasioista äidin näkökulmasta ja pyrkinyt pitämään kirjoitukset hyvin yleisellä tasolla. Se toimi vielä hyvin esikoisen ollessa pienempi. Silloin pystyi hyvin kirjoittelemaan vaikka imetyksestä, sormiruokailusta ja vauvan nukuttamisesta. Nyt koen todella hankalaksi kirjoittaa meidän arjesta ilman, että paljastan liikaa lapsestani. Tuntuu, että jos kertoisi meille nyt ajankohtaisista asioista, kuten pottailusta tai uhmaiästä, se menisi liian yksityiskohtaisiin kuvauksiin lapsestani. Saatan ehkä olla liian nipo näiden yksityisyysasioiden suhteen, mutta en halua missään nimessä tilannetta jossa lapseni kokisi myöhemmin, että hänen yksityisyyttään on loukattu.

Tuntuu samalla helpottavalta että surulliselta lopettaa blogi. Helpottavalta siksi että nyt minun ei tarvitse enää pohdiskella, mitä viitsin kirjoitaa ja kuinka kirjoitan sen niin, ettei lapseni henkilökohtaiset asiat tule julkisuuteen. Surulliselta siksi että kirjoittaminen on ollut minulle tapa rentoutua ja jakaa ajatuksia muiden kanssa. Olen tosi iloinen, että löysin Lilyn blogini alustaksi. Täällä on tosi mahtava yhteisöllisyys ja ihan hirveän mielenkiintoisia blogeja. Siksipä en haluakaan hylätä blogimaailmaa, vaikka tämä blogi onkin tullut tiensä päätökseen. Aloitin bloggaamisen aikoinani Bloggerissa sisustusteemalla. Aionkin lähitulevaisuudessa perustaa taas sisustusblogin tänne Lilyyn. Tällä tavoin saan jatkaa kirjoittamista, mutta vältyn lasteni yksityisyysasioiden miettimiseltä. Toki perheasioita tämäkin blogi varmasti tulee sivuamaan esimerkiksi synttärijuhlien koristelujen ja lastenhuoneiden sisustuksen esittelyn osalta. Fokus tulee kuitenkin olemaan puhtaasti sisustusratkaisuissa, ei perhe-elämässäni.

Kiitos kaikille jotka olette blogiani lukeneet ja kommentoineet. Tämä on ollut antoisa vuosi ja olen iloinen, että löysin Lilyn. Vaikka tämä blogi loppuukin, ajatukset ovat jo uudessa. Sormet ihan kihelmöivät ajatuksesta, että pian saa taas bloggailla sisustusjuttuja. Sitä onkin ollut jo ikävä. Nautinnollista syksyä kaikille! Otetaan kaikki ilo irti puiden väriloistosta ja raikkaan kirpeästä syystuulesta.

En sano hyvästejä vaan huikkaan iloisesti näkemiin!

perhe vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *