Nutella-laskiaispullat
Parasta helmikuussa on ehdottomasti laskiaispullat. Kaikella kunnioituksella Johan Ludvig Runebergia kohtaan minun täytyy sanoa, että laskiaispulla voittaa sen ihan liian vähän kuorrutetun torttusen milloin vain. Minun harmikseni mieheni ei tykkää laskiaispullista laisinkaan, ainakaan niistä kahdesta perinteisestä versioista. Toisaalta se on hyväkin puoli. Nimittäin jos ostan kaupasta sellaisen kaksi pullaa sisältävän rasian, saan syödä molemmat. Toisaalta huono puoli taasen on se, että en kovin usein viitsi tehdä kotona laskiaspullia ihan vain itseäni varten. Eilen meille tuli vieraita, joten sain hyvän syyn ryhtyä pullanpaistohommiin. Mieheni iloksi päätin kokeilla versiota, josta hänkin saattaisi pitää: Nutella-laskiaispullia.
Ruotsissahan nämä pullat ovat kuuminta hottia, joten ajattelin ratsastaa trendikkyyden aallonharjalla ja kokeilla itsekin. Kyllä ruotsalaisiin nimittäin sopii luottaa trendijutuissa. Eikä mennyt kyllä tämäkään ruotsalaisten makutrendi metsään. Nutellapulla oli tosi hyvää ja kelpasi myös laskaispullavastaiselle miehelle. Taaperolle päätin suosista antaa täyttämättömän pullan, sillä epäilin kermavaahdon ja Nutellan olevan liian äkkiämakea yhdistelmä. Taisin olla oikeassa, sillä pullakin syötiin vain osittain ja loput annettiin minulle saatesanoin ”äiti syö loput”. Ja minähän söin. Nyt lapsen nukkuessa päiväunia söin vielä tämän viimeisen jämäpullan. Söin pullan pursuamisturvallisesti kannet erillään ja lisäsin (totta kai) lisää kermavaahtoa myös kansipuoleen. Voi nam!