Vain parasta isälle: laatuaikaa yhdessä

img_20151107_104941441_0.jpg

Isänpäivä. On ihanaa, että tärkeälle ihmiselle on varattu kalenterista oma päivä. Pienenä isänpäivässä oli omanlaisensa ihana jännitys. Päiväkodissa askarreltiin isälle yllätys. Muistan hyvin, miten ylpeä olinkaan luomuksestani. En meinannut millään malttaa odottaa, että isä näkee hienon taideteokseni. Isälle vietiin aamupala kynttilällä koristellulla tarjottimella sänkyyn. Legendaarista ”Paljon onneaaaaaa vaan” -kuoroa ei tietenkään unohdettu.

Nyt minulla on oma perhe ja roolini on isänpäivänä erilainen. Oli yhä kutkuttavaa suunnitella yllätyksiä miehelleni. Kävin jo hyvissä ajoin ostamassa suklaata rakastavelle miehelleni Fazerin uutuussuklaata (karamelli & merisuola). Ajatukseni ei ollut kuitenkaan panostaa lahjoihin, sillä mielestäni isänpäivänä tärkeintä on laatuaika perheen kesken. Isänpäivänä isällä on oikeus nauttia kunniaroolistaan. Veimme pikkuneidin kanssa miehelleni aamulla kynttilän valossa lahjan sänkyyn. Laulun sain laulaa yksin, sillä lapsemme repertuaariin ei vielä kuuluu onnittelulaulu. Toki olisimmehan voineet laulaa myös esimerkiksi Ihhahhaan. Meillä siis oli isälle suklaan lisäksi myös yksi konkreettinen lahjapaketti. Tosin lahjankin ideana oli innostaa isää ja tytärtä kivoihin yhteisiin leikkeihin:

IMG_20151107_103627719.jpg

Seuraavaksi suuntasimme tavallista kattavampaan aamupalapöytään ja söimme rauhassa vatsamme täyteen. Ei muuten ole nälkä vieläkään. Aamupalan kruunasi Kinuskikissan suklaiset mikromukikakut. On muuten superhelppo ja hyvä resepti. Ja sen voi tehdä hissunhiljaa keittiössä isin nukkuessa, sillä tähän kakkutaikinaan ei tarvitse vatkainta:

img_20151108_094208777.jpg

Kävimme viettämässä isänpäivää jo etukäteen lauantaina kaupungilla. Ajattelin kätevänä emäntänä välttää isänpäiväruuhkat. Testasimme Fazerin uuden kahvilan brunssin ja kävimme lastenkulttuurikeskus Rullassa viettämässä laatuaikaa. Meidän tyttö tykkäsi kovasti vauvoille ja taaperoille suunnitellusta ”Vedenalainen maailma” -nurkkauksesta.

img_20151107_154510749_0.jpg

Tietysti isänpäivänä muistamme myös paappoja eli omia isiämme. Askartelimme tyttömme kanssa paapoille samanlaiset kortit kuin isällekin. Meidän pikkutaapero innostui kovasti värin tuputtamisesta korttiin ja kiljui riemuissaan ”isää isää” eli lisää lisää. Kirjoitin omalle isälleni myös sähköpostin, jossa muistelin kaikkia mukavia yhteisiä hetkiämme ja kaikkea sitä, mitä olen isältä vuosien varrella oppinut. Isä oli kuulemma itkenyt kirjettä lukiessa ja niin itkin minäkin kun luin isän vastauksen. Isänpäivänä on erityinen lupa herkistellä! Vaikka taidan herkistellä muutenkin keskivertokansalaista enemmän.

Hyvää isänpäivää kaikille isille ja paapoille!

IMG_20151103_124146639.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *