Minä särjin ihmisen

Kun olin liian nuori, menin naimisiin. Kuten niin monet nykyään, myös erosin. 22-vuotiaana jo virittelin avioeroa. Avioliitossa ehdin olla vain 1,5 vuotta. 

Olen vuosikausia syyttänyt itseäni siitä, miten ero tapahtui. Olen vuosikausia ollut sitä mieltä, että olen rikkonut ihmisen. Tämä ihminen on edelleen rikki, varmaan peruuttamattomasti. Tämän hän aina muistaa kertoa, jos törmätään. Minä pilasin ihmisen. Ihmisen josta välitin. Ja sitä kautta toki myös hänen vanhempansa, joista välitin myös paljon.

92H.jpg

Miettikää millaista on kantaa hartioillaan kahdeksan vuoden ajan syyllisyyttä tuosta. Totta on, että minä petin häntä. Totta on, että meillä oli paljon ongelmia ennen sitä, ja minä en osannut ajatella tilanteessa järjellä. Kävimme pariterapiassa. Olimme tekemässä muutoksia elämässämme, joiden olisi pitänyt pelastaa suhteemme. Sitten minä ihastuin, löysin muualta jotain mitä en kotona saanut, ja pyrähdin lentoon.

Lento loppui äkkiä, suoraan kiviseinään, siivet katki ja elämä sekaisin. Se oli sekaisin pitkään. Ja vielä vuosi sitten taakkani ja syyllisyyteni olivat painamassa minua syvemmälle.

Suurimpia ahaa-elämyksiä masennuksen myötä onkin ollut se, että syyllisyys on ollut pääsyy koko sairauteen ja se, että minä en voi syyttää itseäni siitä, mitä tapahtui. Enkä varsinkaan siitä, että entinen aviomieheni on päättänyt pysyä rikkonaisena ja särjettynä lopun elämäänsä. Hän itse on valinnut katkeruuden tien, en minä. En ole edellenkään ylpeä siitä, miten hoidin tilanteen, mutten enää syyllistä itseäni. 

1.jpg

Olen pyytänyt petostani anteeksi lukemattomia kertoja, mutten tule koskaan saamaan anteeksi. Olen hyväksynyt sen, ja nyt voin vain jatkaa omaa elämääni eläen sen niin hyvin kuin mahdollista. Koettaen välttää särkemästä enempää ihmisiä. Jos mahdollista, auttaa jotakuta korjaamaan itsensä. Jos se vaikka korvaisi väärydet mitä olen kauan sitten tehnyt.

suhteet oma-elama rakkaus ystavat-ja-perhe
Kommentit (23)
 1. grace moreau
  14.10.2018, 23:35

  Haluan jakaa todistukseni kaikille, 4 vuoden avioliiton jälkeen aviomies jätti minut toisen naiselle, joka johti minut turhautumaan. Tein kaikki voin saada hänet takaisin, mutta kukaan ei käyttänyt sitä, kunnes vanha ystäväni kertoi minulle Internetissä olevasta Priest manukasta, joka auttoi häntä samanlaisessa ongelmassa. Aluksi epäilen sitä, mutta päätin antaa sen try.I contacted priest manuka (lovesolutiontemple1@gmail.com) hän auttoi minua heittää loitsun mieheni ja 7 päivän kuluessa mieheni tuli kotiin minulle uudelleen. En voi lopettaa kiitollisuutta Priest manukasta. Ota yhteyttä tähän loistavaan oikeinkirjoittajiin mistä tahansa ongelmasta, hän kykenee tarjoamaan kestävän ratkaisun kaikkiin ongelmiisi: whatsapp +393512671600.

 2. Tämä kirjoitus pysäytti minut miettimään omaa tilannettani. Itse olen se, joka on särjetty ja joka joutuu päivittäin kohtaamaan sen surun ja muistamaan toisen uuden onnen. Minä kuitenkin olen ottanut tilanteen jollain tapaa haltuuni ja liimailen itseäni vähitellen taas kokoon. Kukaan ei ansaitse tulla rikotuksi, mutta niin käy usein. Olemmehan vain ihmisiä ja niin kovin erehtyväisiä, eikä meillä sitä ohjekirjaakaan löydy näitä tilanteita varten. Ja tosiaan, se rikottu on ainoa, joka itsensä voi koota, se ei ole enää sen rikkojan vastuulla ja parempi molemmille niin! 🙂 Kirjoittelin omia ajatuksiani nyt 6kk eron ja rikkoutumisen jälkeen tänne: 

  http://www.lily.fi/blogit/remember-love/minut-rikottu

   

   

  1. Ei kukaan ansaitse eikä pettäminen ole milloinkaan oikeutettua. En ole ylpeä tekosistani.

   Kävin sun blogissa, ja kommentoin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *