Puutarhan ja sisätilojen kaunistajat

 

Latinalaisen Amerikan maiden taloista voi puuttua sähköä, johtovettä ja muita perusasioita, mutta aina löytyy vaikka pienen pieni saviastia.

Saviruukkuja, savimaljakoita, -ruoka-astioita, seinäesineitä löytyy yksinkertaisista itsetehdyistä upeisiin taidokkailla maalauksilla ja väreillä koristuihin. 5jarrones.jpg

Kuumuudesta johtuen perinteisesti talojen sisätiloissa on paljon kasveja, tavallisin niistä on palmu. Yleensä palmuja istutetaan isoihin ja korkeisiin saviruukkuihin tuomaan kotiin metsämäistä tunnelmaa.

3 jarrones.jpg

Latinojen puutarhoissa on myös muita pienempiä saviruukkuja, joihin istutetaan yrttejä ja kukkia. Niitä voidaan myös ripustaa talon seinään pihalle päin.

ruuku0.jpg

Amerikan pohjoispuolella nykyisen Kolumbian ja Ecuadorin alueella vanhimmat keraamiset tavarat ovat peräisin noin vuodelta 4500 eKr. Nykyisin saviastioita tehdään monilla eri tekniikoilla. Maasta toiseen löytyy monenlaisia saviaarteita.

saviruukuja11.jpg

Jos teet tuttavuksia jonkun Latinalaisesta Amerikasta tulevan henkilön kanssa ja menet hänen kotiinsa vierailemaan, melko varmuudella törmät lähtömaista tuotuihin saviastioihin.

 

http://www.sfu.museum/hola/sp/artifacts/featured/7/

kulttuuri suosittelen sisustus sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *