1000 euron kauluspaita ja muita mauttomuuksia

Viimeisen kahden kuukauden aikana kymmeniä eri tulevan syksyn mallistoja ja satoja tuotteita lähietäisyydeltä tarkastelleena esittelen teille nyt ne luomukset ja niiden suunnittelijat, joiden sielunmaailmaan pääseminen ei onnistunut (minultakaan) alle kuudessakymmenessä päivässä. Olkaa hyvät:

alyton2.jpg

Vaikka muoti on muotia ja markkinointi markkinointia, Carol Christian Poell on kenties käsittämättömin tänä keväänä tapaamani suunnittelija: tulevan syksyn mallistosta löytyvät niin ikään rypistetystä muovista tehty sadetakki, jonka hihat ovat niin kapeat, etteivät käsivarret mahdu niistä sisään, 1000 euron valkoinen, puuvillainen kauluspaita ja kengurunnahasta (?) tehdyt, ei-juuri-miltään-näyttävät bootsit. Tässä minulta little love note suoraan Itävaltaan: arvoisa herra Poell, eivät ne hintalapun numerot luksustuotetta tee. 

alyton.jpg

Ansaittu kakkossija menee Japaniin Undercoverille. Sillä niin paljon kuin japanilaista suunnittelua arvostankin, tämä 950 euron arvoinen clutch on ehkä tulevan syksyn tyylittömin asuste. Sen etupuolelta kurkistaa pelästyneen näköinen kissa, ja laukun takaosa on vuorattu erittäin suuressa määrin samanrotuisen kissan turkkia (!) muistuttavalla kaninkarvalla. Ei näin.

alyton3.jpg

Minua helpottaa tieto, etteivät sinua Jeremy Scott ymmärrä muutkaan. Menit nimittäin sitten suunnittelemaan The Row’lle nämä naisen käsiä esittävät, 180 euron ”aurinkolasit”. Nämä ovat niin suoraan pilailupuodin katalogista, että näistä pitää melkein tykätä! Tarinan opetus: se ei tosiaan ole tyhmä, joka tarjoaa vaan se, joka maksaa.

 

P.s Käsittämättömien tuotteiden bubbling underiin ylsivät myös seuraavat: Ann Demeulemeesterin huonot materiaalit, Valérie Egéen epäkäytännölliset, kilon painoiset sormukset sekä kaikki ne länsimaiset, itseään luksusmuotitaloiksi kutsuvat merkit, joiden 600 euron t-paidat on valmistettu Kiinassa.

Kuvat style.com & L’Eclaireur

Kommentit (2)
  1. ajatus tuosta clutchista on vastenmielinen… Oon itsekin ihmetellyt noita Jeremy Scottin aurinkolaseja. Mietin silloin, että kuinka lähellä silmää esineen tulee olla, jotta silmä pystyy tavallaan ”hävittämään” esineen näkökentästään. Esine olisi tässä tapauksessa nuo sormet 😀

  2. hyi kamala noi kengät on aivan kammottavat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *