Ajatuksia Pariisista

IMG_0175.jpgIMG_0174.jpg

IMG_0195.jpg

IMG_0186.jpg

IMG_0282.jpg

Terkkuja lämpöisestä Pariisista!

Takana ovat mielenkiintoiset kaksi päivää.

Olen kävellyt kilometreittäin, pyöräillyt puoli kaupunkia. Katsellut, hämmästellyt ja tunnustellut. 

Kaupungilla on ollut paljon kerrottavaa, ja minun ei ole auttanut kuin kuunnella. Muistot Pariisin-vuosista  ekasta asunnosta, räkäduuneista, yöhipoista, epäonnistuneista deiteistä ja suloisista kesäromansseista – ovat vyöryneet päälle tiivistettynä tunteiden hyökyaaltona.

Moni asia ei ole muuttunut: kaupunki näyttää ja tuntuu samalta kuin aina ennenkin.

Kun tänään tsekkasin, eka työpaikka oli yhä pystyssä. Kaupungin kukkuloiden Vélib-asemat ammottivat tyhjyyttään iltapäivisin. Marais’ta sai falafelia ja Tuileries’n huvipuistosta metrilakua ja hattaraa. Miehet ovat yhtä ärsyttäviä ja espresso hyvää. 

Vain tutut ihmiset loistivat poissaolollaan. 

Sehän ei menoa toki hidastanut. Päinvastoin  yksinäiset hetket tutuissa maisemissa ovat tehneet ainoastaan hyvää. Ne ovat muistuttaneet siitä, miksi vanhojen ovien taakse on joskus hyvä kurkata: pieni askel taaksepäin voi selvittää monta nykyhetken dilemmaa.

Kiitos kahden menneisyydessä vietetyn päivän, mölisevien pariisilaismiesten ja hemmetin hyvän kahvin, on näkymä taas vähän kirkkaampi. 

Tästä on hyvä jatkaa. Etelä-Ranskassa tavataan!

Kommentit (1)
  1. Riina / Olipa kerran Pariisi
    24.8.2013, 08:28

    Nyt jäin miettimään, että mölisevätkö muka pariisilaismiehet, mutta kai ne sitäkin tekevät. 😉 Välillä jo kuvittelin, että pääsin (iän myötä? vai paikallistumisen?) eroon niistä ällöistä takiaismiehistä, jotka lyöttäytyvät juttusille silloin kuin sitä vähiten kaipaat. No, liekö kesä heidät herätellyt, mutta viime aikoina niitä on taas ollut vaivaksi asti. Buttes Chaumontista (”Bonjouuuurrrr mademoiselle, vous êtes charmante ! Vous êtes américaaaiinnne…??”) Champ de Marsille (”Elööööy, kän ai ölp juu?”).

    Noh, pian koittaa taas syksy ja pariisilaiset kangistuvat ja kaivautuvat takaisin poteroihinsa. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *