DIY pompom-huivi

Menneellä viikolla kerroin teille haltioituneeni pompomeista.

Kun kerran hehkutuksen makuun päästään, näillä asioilla on tapana tulla uniin asti. Viikon kestäneiden, levottomien pompulaunelmien jälkeen päätin tarttua toimeen.Halusin ottaa päivitykseen jonkun helposti kustomoitavan asusteeni, johon olen jo hitusen kyllästynyt. Tähän kunniatehtävään valitsin värikkään huivini, joka kaipasi vähän sitä jotain.

Lyötyäni projektin lukkoon, aloin tarkastella nettikauppojen tuotteita. Etsivä löytää, ja törmäsinkin netissä värikkäisiin ja kaikenkokoisiin pompomeihin, joista ajattelin saavani tehtyä vaikka ja mitä. Mutta mitä vielä – kärsimättömyyden lahjan saaneena en tietenkään jaksanut odotella postiluukusta 3-5 päivän kuluessa tipahtelevia paketteja, joten kaikki mulle heti -periaatteen kannustamana päätin turvautua perinteisen askartelukaupan antimiin.

Raahasin itseni lapsenomaisella innolla lähimpään googlettamaani osoitteeseen, jossa odotin minua vastassa olevan vähintäänkin yhtä antoisan valikoiman. Kaupan hylly tarjosikin vähemmän kivan yllätyksen: ainoat tarjolla olevat pompom-nauhat löytyivät osana pikkutytöille tarkoitettua kukkaisaskartelusettiä, jonka jäännöksistä askartelisi tuskin edes syntymäpäiväkorttia. Itkut eivät auttaneet, joten valitsin pienimmän pahan:  vauvansinisen ja vaaleanpunaisen tuntuessa pienoiselta liioittelulta tyydyin mustaan vaihtoehtoon (ja ehkä kerrankin hyvä niin.) 

Ja tältä koko sotku sitten näytti, kera ohjeiden:

1. Tarvitset vain nämä: pari metriä pompom-nauhaa, lankaa, sakset ja neulan. Jos mahdollista, myös hiukan kärsivällisyyttä.

1_0.jpg

2. Jos huivisi on tarpeeksi iso, taittele se keskeltä kahtia kolmion muotoiseksi. Kaksinkertaisena saat  siitä ryhdikkäämmän.

2_0.jpg

3. Asettele pompomit huivin oikealle sivulle. Ompele ne ja huivin reunat toisiinsa kiinni noin 1 cm levein pistoin. Jos olet valinnut keskikokoisen huivin, yhteen sivuun menee noin metri nauhaa.  

22.jpg

4. Kun oikea puoli on vihdoin saatu valmiiksi, tee sama vasemmalle sivulle (tylsää, tiedän.)

3_0.jpg

5. Tadaa. Pompom-huivi on valmis!

5_0.jpg

Lisättäköön vielä, että tämän surruttelee ompelukoneella todella helposti. Omani ollessa panttivankina Ranskassa, tyydyin kuitenkin kivikautiseen käsinompeluvaihtoehtoon. Niinkin koko hommassa meni yhteensä vain noin tunti. Jos löydän jostain isompia ja värikkäitä pompomeja, lupaan kokeilla tätä myös muuten. Vaikkapa paidan hihoissa.

 

Lauran askartelukerho kuittaa! Peace out.

Kommentit (3)
  1. MillaH, kiitos kaunis! 🙂

    Vierailija, ai hitsi! Kiitti tuhannesti vinkeistä. Aattelinkin aluksi mennä Stockmannille, mutta epäilys vei voiton. Joku päivä vielä! 🙂

  2. Suosittelen askartelukauppojen sijaan ompelutarvikeliikkeitä!
    Itäkeskuksen tikatasta löytyy, ja hakaniemen hallin punaisesta langasta. Suosittelen myös nappitaloa ja stockmannin ompelutarvikeosastoa.

    Terveisin: tietynvärisen pompomnauhan väsymätön metsästäjä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *