Haaveena ulkomaat?

Hei, sinä ulkomaille muuttamista suunnitteleva tai sinä nojatuolihaaveilija – oletko aina halunnut tietää miten karistetaan Suomen lumet jaloista tyylillä?

ulkomaat.jpg

Aion aloittaa ulkomailla asumisesta ja täällä selviytymisestä kertovan juttusarjan, ja kaipaankin nyt teiltä ideoita!

Siis, jos olet aina halunnut tietää miten lukioranskalla pärjää koulun pääsykokeissa, miten kylmä pariisilaisessa (opiskelija)asunnossa oikeasti talvisin on, mistä kirjastosta löytyvät kaupungin söpöimmät pojat tai ovatko muotialalla työskentelevät tytöt oikeasti Pradaan pukeutuneita paholaisia, tässä on tilaisuutesi.

Antaa palaa! Tyhmä kysymys on vain se kysymättä jätetty.

Kommentit (12)
 1. Itseäni on jo vuoden päivät kiinnostanut muuttaminen ulkomaille ja siellä asuminen. Pariisi on ollut ajatuksissa enemmän kuin mikään muu kaupunki.

  Kiinnostaisi tietää, kuinka Pariisiin (tai Ranskaan tai ylipäätään ulkomaille) voi muuttaa ikään kuin ”noin vaan”? Ihailen ihmisiä, jotka tekevät niin. Mutta millaisia valmisteluja ulkomaille muuttaminen vaatii täällä Suomessa? Voiko _yksin_ lähteä? (Toki on myös persoonakohtaista, miten kokeen yksin lähtemisen ja olemisen.) Entä, jos/kun siellä ulkomailla ei ole koulua/työtä mihin mennä? Mitenhän suomalaisella humanistisen alan tutkinolla pärjäisi?

  Pidän itseäni aivan liian ummikkona sen suhteen, että oikeasti muuttaisin joskus ulkomaille. Tosin halu muuttaa on ylitsepääsemätön.

  Ps. Ranskan kieltä olen lukenut yliopistossa 2 kurssia.

 2. Moikka!
  Mua kiinnostaisi itseäni Pariisissa vaihdossa olleena, että miten löysit kämpän sieltä aluksi ja kuinka paljon sait pulittaa siitä (nimim. 750e huoneesta/kk Barbesissa, eh)?

  Ja kiinnostaisi myös tietää enemmän tuosta sun koulusta. Miten hakea, millaiset valintakokeet, mitä kautta hoksasit hakea, kuinka paljon ulkomaalaisia opiskelijoita yleensäkin, kuinka paljon kustantaa ja kestää?

  Ja mitä kautta olet tavannut suomalaisia siellä jos olet tavannut useampiakin?

  Kauheasti kaikkea kysyttävää ja kiinnostaisi tietää mitä kautta muut suomalaiset päätyvät Pariisiin ja miten he siellä lopulta elävät. Toivoisin, että saisin joskus vielä mahdollisuuden palata takaisin ainakin vähäksi aikaa esim vaihtoon taas.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *