Hapuilevia ajatuksia

Katsoin eilen Guatemalasta kertovan dokumentin.

Dokkarin sisällöllä ei ollut mitään tekemistä vaatteiden kanssa, mutta silmäni alkoivat harhailla paikallisten pukineisiin jo ensiminuuteilla. Ihmekös tuo  pätkässä vilahdelleet perinteiset guatemalalaiset naisten asut, trajet sekä huipilit, olivat mystisen kauniita. 

Niin upeita, että voisin pukeutua näin vaikka joka päivä:

guatemala3.jpg

guatemala.jpg

huipil.jpg

Komeiden tekstiilien innoittamana aloin tutkia maata muutenkin, ja koen jo vähän matkakuumetta. 

Matkustustiedotteet ja reissusaitit kertovat karua kieltä maan turvallisuudesta, joten kysynkin:

Onko kellään teistä kokemuksia Guatemalasta?

Kiinnostaisi kovasti.

Kuvat: Tom Robinson ja Tina Manley

Kommentit (12)
 1. Suvi, voi apua! Teidän blogi on ihan mahtava! Varpun kommentin jälkeen selailin sitä ihan kieli poskella. Keep up the good work, ja kiitti vielä kommentista! 🙂

  Vierailija, kiitti linkistä! Nyt seuraa varmaan kamala (?) tunnustus, mutta kaikista hyväntekeväisyysprojekteista mua kiinnostavat tällä hetkellä eniten luonnonsuojelu ja eläinten olojen parantaminen. Mitä humanitaariseen apuun tulee, lähtisin mieluiten itse vapaaehtoistyöhön lahjoitusten sijaan, jos ja kun mahdollisuus tulee. Tällä hetkellä se ei oikein ole realistista (opintolainat painavat vielä moooonta vuotta päälle.) Kielten opetus lapsille olisi unelmavapaaehtoistyö!

  Riitta, kiitos lämpimästä kommentista. Tällaiset kannustavat! 🙂

  Venlakarpalo, mikä ihana kommentti, kiitos! Sulla oli siis kaveri Guatemalasta! 🙂 Vieläkö olette yhteydessä? Espanja olisi kyllä pakollinen opeteltava, jos tuonne osaan maailmaa halajaa. Olisi nimittäin kiva lähteä pidemmällekin Etelä-Amerikan turneelle!

  PiiaM, niin mustakin! 🙂

  Sailis, millaisia kokemuksia sait muuten Belizestä? Olin alunperin lähdössä sinne jouluksi, mutta karuhkot matkustustiedotteet saivat perääntymään. Joo ja espanja opetteluun! 🙂

  J, kiitti kommentista! Saanko kysyä, missäpäin maata asut? Isossa vai pienessä kaupungissa? Jamaikalla matkustaessani ainakin huomasin, että pienen kylän elämänmeno oli todellakin suhteellisen turvallista siinä missä pääkaupungissa Kingstonissa olis oikeasti voinut käydä huonosti. Olisi kiinnostanut tietää, onko Guatemalassa samoin? 

  Lillian, toinen Guatemala-fani ilmoittautuu – huippua! 

  Olen lukenut kyseiseen keissiin liittyen muutaman artikkelin, ja siitä voisi sanoa kyllä paljonkin. Paljon enemmän, mitä tähän tekstikenttään voi raapustaa. Arvelisin, että monelta jäävät tällaiset uutiset kuulematta, tai sitten niille ollaan vain sokeita. Vai voiko 5 euron/dollarin hintalapusta vielä joku oikeasti päätellä, että tuotteen valmistuksessa ei olla riistetty joko ihmistä tai luontoa, tai molempia? Surullisinta on, että tällaista on päässyt tapahtumaan silkan rahallisen voiton tavoittelun tai yltäkylläisen länsimaalaisen elämäntavan takia. En myöskään ihan äkkiseltään nää, että länsimaiset kuluttajat alkaisivat boikotoida maailman suurimpia ketjuliikkeitä edes tällaisen kamalan onnettomuuden takia – vaikka niin pitäisi kyllä olla.

 2. Oih ihania nuo perinnevaatteet!! Itselläkin on softspot guatemalalaiseen kulttuuriin ja haaveissa on joskus sinne matkustaminen.

  Tässä on muuten mielenkiintoinen artikkeli tuosta Bangladeshin tilanteesta – jos et ole vielä ehtinyt lukaisemaan…

  http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2013/05/03/satoja-kuolleita-kova-hinta-halvoista-t-paidoista/20136259/12

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *