Heissulivei sun kullalles

Lapsuuteni lempileffa oli Disneyn Pieni merenneito.

Mieleenpainuvin elokuvassa oli kohtaus, jossa iso paha Ursula-mustekala vie merenneito-Arielin puhekyvyn vaihtokauppanaan ihmisen jalat.

”Heissulivei sun kullalles!” kirkuu Ursula, ja hiphei, Arielista tulee ihminen  sekä mykkä.

img_7022.jpg

En tiedä, mitä merenneidot maailmasta kelailevat, mutta meikää menetys ärsyttää. En nauti hyvästeistä, läksiäisistä tai päättyvistä elämänvaiheista. Luopuminen on kamalaa.

Viime viikot olen joutunut verestämään luopumisfiiliksiä lähes päivittäin.

Joka kosahduksen jälkeen olen salaa toivonut, että olisipa tämä se viimeinen. Että jo riittää. Mutta ehei, ei vaan riitä. Aika lailla päinvastoin. Kun minä sanon ”en ala” universumi huutaa ”tätä lisää!”

Aina siihen asti, että lakkaan vastustelemasta. 

Suuret muutokset ovat pyllystä. Ne järisyttävät, pelottavat ja lamauttavat. Jos on aina uskonut ajattelevansa, tekevänsä ja elävänsä oikein, yhtäkkinen herätys on kuin sangollinen jäävettä.

IMG_7035.jpg

Sanotaan, että ei voi toimia samoin ja odottaa eri tuloksia. Olen samaa mieltä. Epätoimivaa ei saa pelittämään vaikka kuinka runnoo. Oppimatta jättäminen omalla vastuulla, lukee tämän Arielin hiekkarannalla.

Olosuhteitaan ei voi aina muuttaa, mutta ajatteluaan onneksi voi  kuten sen, millaisessa maailmassa haluaa itse elää. Kirjoittaako päiväkirjaan auringonnousuista vai kulahtaneen keltaisista seinistä. Ottaako koettelemukset uhkana vai uutena mahdollisuutena.

Joskus elämä tekee ursulat, ja sille ei mitään mahda.

Kivelle mahtuu kyllä rääkymään, vaikka loppuiäksi. Parhaiten käy kuitenkin heille, jotka erheestä opittuaan pulahtavat takaisin veteen rohkealla mahaplätsyllä. Merenneidoille, joilla on pokkaa. He ruikuttavat tovin, polskivat paremmille vesille ja huutavat perään:

”No en ois halunnukkaa!”

Ihanan lapsekasta, mutta kyllä tuolla pari mustekalaa hiljentää.

Kommentit (10)
  1. Pusu. Oot ihana!

  2. Tätä todellakin kaivattiin! Ehkäpä näytän Ursulalle kieltä ja jatkan kaikesta huolimatta elämää just niinkun tahon. Tyhmä Ursula.

    1. Siis just näin! 

      Ja kai tiedät, miten Ursulalle käy leffan lopussa?

      1. Katsoin joskus kaaaauan aikaa sitten sen viimeksi, joten piti youtubesta kaivella ja kurkata vielä loppu. Hahaa, Ursula! Siitäs sait.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *