Islantini mun

Laura de Lille

Reykjavikissä viettämäni päivän jälkeen hyppäsin bussiin kohti Geysiriä, josta jatkoin matkaa neljän sohvasurffarin kyydissä.

Viiden päivän verran reissasimme Etelä-Islantia ristiin rastiin telttaillen ja patikoiden. Ylitimme monta jokea, kiipesimme kukkuloille, matkasimme luolaan ja tyhjensimme vuokra-automme akun puolivahingossa kokonaiset kaksi kertaa. Viikkomme aikana tulimme pelastetuiksi erämaassa, lilluimme tuntikausia kuumassa lähteessä keskellä Landmannalaugarin laaksoa ja kastelimme itsemme sateessa sekä vesiputouksissa. 

Opetimme toisillemme kaikenlaista: korttipelejä, ruoanlaittoa sekä vieraita kieliä. Suomen taidoistani ansaitsin lisänimen Arwen. Ulkomaalaiseen korvaan vokaalipitoinen lallattelu kun kuulosti kuulemma haltioiden kuiskuttelulta.

Parempaa kesälomaa en olisi juuri voinut toivoa.

En muista tunteneeni oloani yhtä elinvoimaiseksi kuin vetäessäni keuhkoihini annoksen raikasta ilmaa viimeiseksi jääneen leirintäalueemme nurmikolla.  

Moni asia on muuttunut viimeisen vuoden aikana ja suhteeni ympäristöön ollessa yksi tärkeimmistä niistä, Islannin kaltainen matkakohde palveli tarkoituksiani paremmin kuin mainiosti. On mieletön tunne oivaltaa pärjäävänsä luonnon armoilla ja nähdä, miten pienistä asioista onni syntyykään. Sateen ja tuiskun kastelemassa teltassa, kosteaan makuupussiin kääritytyneenäkin teki mieleni vain hymyillä. Olla iloinen siitä, että ainakin vaelluskengät olivat yhä kuivat ja aamupalaksi saisi lämmintä puuroa.

Autiomaan rauhaankin tottuu yllättävän nopeasti. Ihan siinä määrin, että tulin lopulta jopa vähän huonotuuliseksi, kun lopulta jouduin palaamaan asutuksen pariin. 

 

Ensin Reykjavikiin ja nyt New Yorkiin.

 

Tänään sitten puenkin varmaan päälleni mekon ja kampaan tukkani niin kuin viikon mittaisen seikkailuloman jälkeen sopii. Kun on kulkenut päivänkaudet kuraisissa bootseissa, samassa puserossa ja housuissa, on varmaan taas kiva esittää hienoa neitiä.

 

Mahtavaa maanantaita!

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Upeita kuvia taas! Houkutteleva Islanti.

sumppi (Ei varmistettu)

Ai että mitkä maisemat!
Mistä olet muuten hankkinut vaelluskenkäsi?
Olen itsekin ajatellut rohkaista mieleni ja voittaa mukavuudenhaluni aloittamalla seikkailulomailun ;)

ilsa (Ei varmistettu)

Nörtti tarttuu täällä siihen vähiten oleelliseen pointtiin. Matkakaverit olivat varsin tarkkakorvaisia: Tolkien nyhjäisi tyhjästä useammankin haltiakielen joista yksi (suurhaltiakieli quenya, jota Jacksonin leffoissakin varsin tiuhaan suolletaan) perustuu varsin monilta osin suomeen. :)

Sanottakoon myös että kuvat aiheuttivat akuutin Islanti-kuumeen! Ihania!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!
Itsekin olen matkailu ihmisiä ja rakastan avartaa maailmankatsomustani ja seikkailla. Halutessaan matkustaa yksin, niin kuinka oikein löytää tuollasia porukoita joiden kanssa reissata? Uusia ihmisiä joiden määränpää on sama ja maailmannäkemykset yhtä avaria :)

Upeita kuvia Laura! Voin kuvitella kuinka virkistävältä Islannin ilma tuntuu tämän New Yorkin paahteen jälkeen. Onneksi tänään aamulla ei trooppikki oli vähän väistynyt  viileämmän ilman tieltä. Nähdään, kun kerkeät :) Hauskaa viikon alkua!

 

nimi (Ei varmistettu)

http://vimeo.com/12236680

kas tässä! Tiivistää omia islannnin kokemuksiani

Noora 2 (Ei varmistettu)

Ihanaa! Olen iloinen puolestasi :))

Teen elokuun lopussa elämäni ensimmäisen visiitin Pariisiin ja yksi ehdoton juttu on mennä cinema Champoon minkä bongasin sun blogista. MAHTAVAA!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Olen itsekin menossa Islantiin parin viikon päästä. Toivottavasti ei sada kamalasti vettä... Ehkäpä tunnelma teltassa paranee, mitä enemmän satelee.

Missä muuten vaihdoit rahaa: automaatista vai käteisestä jossain vaihtomööpelissä? Pohdiskelen tässä, mikä olisi taloudellisin vaihtoehto. :D

Laura Pollari
Laura de Lille

Hosuli, kiitos! Ihana kuulla, että näistä on iloa muillekin. :)

sumppi, ehdoton kyllä seikkailulomailulle! Mä lainasin kavereilta suurimman osan kamppeistani, eli ikiomia vaelluskenkiä mulla ei vielä ainakaan ole.

ilsa, hihii, tämän jo tiesinkin. :) Lukaisin Tolkienin elämäkerran tuossa vuoden alussa, jonka sain aikoinaan yläasteen äidinkielen opettajaltani lahjaksi. Parempi sivistää itseään myöhään kuin ei milloinkaan!

Vierailija, suosittelen liittymään couchsurfing.orgiin! Siellä voi liittyä erilaisiin matkailuryhmiin.  Näin mä oman remminikin löysin. :)

Pee, ehdottomasti! Laitan sulle postia, kunhan kiireiltäni ehdin. :)

nimi, oi kiitos! Täytynee tsekata.

Noora 2, apua - CHAMPOON! Tuli ihan kamala ikävä sitä teatteria nyt. Halaile penkkejä munkin puolesta! :)

Vierailija2, hei! Kannattaa nostaa rahaa lentokentällä automaatista. Ei tule ylimääräisiä maksuja. Ihanaa lomaa!

Miila (Ei varmistettu)

Löysin tämän sun blogisi eilen ja täällä huokailen nyt että miten joku uskaltaa elää noin täysillä ja seikkailla jajaja! Erittäin inspiroivaa ja rohkaisevaa luettavaa siis tämä, kiitos!

Kommentoi