Islantini mun

Reykjavikissä viettämäni päivän jälkeen hyppäsin bussiin kohti Geysiriä, josta jatkoin matkaa neljän sohvasurffarin kyydissä.

Viiden päivän verran reissasimme Etelä-Islantia ristiin rastiin telttaillen ja patikoiden. Ylitimme monta jokea, kiipesimme kukkuloille, matkasimme luolaan ja tyhjensimme vuokra-automme akun puolivahingossa kokonaiset kaksi kertaa. Viikkomme aikana tulimme pelastetuiksi erämaassa, lilluimme tuntikausia kuumassa lähteessä keskellä Landmannalaugarin laaksoa ja kastelimme itsemme sateessa sekä vesiputouksissa. 

Opetimme toisillemme kaikenlaista: korttipelejä, ruoanlaittoa sekä vieraita kieliä. Suomen taidoistani ansaitsin lisänimen Arwen. Ulkomaalaiseen korvaan vokaalipitoinen lallattelu kun kuulosti kuulemma haltioiden kuiskuttelulta.

ben_pics_iceland_154.jpg

angel_pics_iceland_153.jpg

img_0608.jpg

angel_pics_iceland_157.jpg

dima_pics_iceland_44.jpg

img_0607.jpg

ben_pics_iceland_155.jpg

cover_photo.jpg

Parempaa kesälomaa en olisi juuri voinut toivoa.

En muista tunteneeni oloani yhtä elinvoimaiseksi kuin vetäessäni keuhkoihini annoksen raikasta ilmaa viimeiseksi jääneen leirintäalueemme nurmikolla.  

Moni asia on muuttunut viimeisen vuoden aikana ja suhteeni ympäristöön ollessa yksi tärkeimmistä niistä, Islannin kaltainen matkakohde palveli tarkoituksiani paremmin kuin mainiosti. On mieletön tunne oivaltaa pärjäävänsä luonnon armoilla ja nähdä, miten pienistä asioista onni syntyykään. Sateen ja tuiskun kastelemassa teltassa, kosteaan makuupussiin kääritytyneenäkin teki mieleni vain hymyillä. Olla iloinen siitä, että ainakin vaelluskengät olivat yhä kuivat ja aamupalaksi saisi lämmintä puuroa.

Autiomaan rauhaankin tottuu yllättävän nopeasti. Ihan siinä määrin, että tulin lopulta jopa vähän huonotuuliseksi, kun lopulta jouduin palaamaan asutuksen pariin. 

 

Ensin Reykjavikiin ja nyt New Yorkiin.

 

Tänään sitten puenkin varmaan päälleni mekon ja kampaan tukkani niin kuin viikon mittaisen seikkailuloman jälkeen sopii. Kun on kulkenut päivänkaudet kuraisissa bootseissa, samassa puserossa ja housuissa, on varmaan taas kiva esittää hienoa neitiä.

 

Mahtavaa maanantaita!

Kommentit (10)
 1. Löysin tämän sun blogisi eilen ja täällä huokailen nyt että miten joku uskaltaa elää noin täysillä ja seikkailla jajaja! Erittäin inspiroivaa ja rohkaisevaa luettavaa siis tämä, kiitos!

 2. Hosuli, kiitos! Ihana kuulla, että näistä on iloa muillekin. 🙂

  sumppi, ehdoton kyllä seikkailulomailulle! Mä lainasin kavereilta suurimman osan kamppeistani, eli ikiomia vaelluskenkiä mulla ei vielä ainakaan ole.

  ilsa, hihii, tämän jo tiesinkin. 🙂 Lukaisin Tolkienin elämäkerran tuossa vuoden alussa, jonka sain aikoinaan yläasteen äidinkielen opettajaltani lahjaksi. Parempi sivistää itseään myöhään kuin ei milloinkaan!

  Vierailija, suosittelen liittymään couchsurfing.orgiin! Siellä voi liittyä erilaisiin matkailuryhmiin.  Näin mä oman remminikin löysin. 🙂

  Pee, ehdottomasti! Laitan sulle postia, kunhan kiireiltäni ehdin. 🙂

  nimi, oi kiitos! Täytynee tsekata.

  Noora 2, apua – CHAMPOON! Tuli ihan kamala ikävä sitä teatteria nyt. Halaile penkkejä munkin puolesta! 🙂

  Vierailija2, hei! Kannattaa nostaa rahaa lentokentällä automaatista. Ei tule ylimääräisiä maksuja. Ihanaa lomaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *