Ja ne sen kun lyhenee

Olen elämäni aikana saanut lukuisia paskoja neuvoja.

Yllättävän moni niistä on liittynyt hiuksiin.

Kun kolme vuotta sitten olin leikkaamassa pitkää tukkaani lyhyeksi, chinatownilaisen salongin kampaajapoika ei meinannut pysyä pöksyissään:

 Mutku en mä voi.

– Ei kun nyt leikkaat näistä sellaiset kuin mä sanon, käskytin vapisevaa poikaa.

Lopulta hän vinkkasi paikalle niin ikään kampaamossa työskentelevän, vanhemman rouvashenkilön. Rouva katsoi minua silmiin ja sanoi:

– Oikealla naisella on pitkät hiukset.

Kun toissapäivänä törmäsin Natalian hiusaiheiseen kirjoitukseen, en voinut kuin hörähdellä.

Vaikka naista tai naisen pokkaa ei hiusten pituudella mitatakaan, joku totuus lyhyessä tukassa piilee.

Nataliaa lainatakseni: superlyhyt kuontalo opettaa ennen kaikkea hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin on.

Tämä on totta. Pätkäistyssä tukassa ei voi peitellä mitään: ei ihon virheitä, ei finnejä, laikkuja tai ryppyjä  eikä ainakaan omaa itseään. On vain oltava. Se on ihanaa  ja samalla vähän myös ihan vähän koukuttavaa.

Toissapäivänä ajatus taas iski: nyt on päästävä hiustenleikkuuseen. Varasin ajan samalle iltapäivälle. Kampaajalle näytin kuvaa lähestulkoon siilitukkaisesta Natalie Portmanista.

Tällä kertaa en tosin mennyt kampaamoon pelkästä pätkimisen ilosta. Halusin eroon hiusvärin jämistä, jotka eivät kuuluneet minulle. Vuosikausiin tukkaa värjäämättömänä tuntuu pöntöltä, että vaihdoin oman hiustenvärini edes hetkeksi toiseen. Nyt tukka on latvoja vaille valmis.

gamine.jpg

Terkkuja Chinatowniin: en ole tuntenut oloani ikinä yhtä naiselliseksi.

Kommentit (17)
  1. Oi, vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä! Itselläni on tällä hetkellä siili (joka ei valitettavasti ollut mun valinta, vaan tukka lähti ihan toisesta syystä), mutta viihdyn tällä tukalla tosi hyvin! Tuskin haluan kasvattaa pitkää tukkaa tulevaisuudessa. Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että lyhyt tukka ei peitä mitään ja se todellakin on ihanaa ja jotenkin vapauttavaa!! Ei tarvii esittää mitään, saa vaan olla oma itsensä ja ylpeä siitä! Hyvältä näyttää! 🙂

  2. Pitkät hiukset näyttävät hyväkuntoisina useimmilla hyvältä. Mutta lyhyet hiukset – tietyt ihmiset näyttävät kauniilta hiukset pitkinä, mutta aivan fantastisen kauniilta kun kampaus on lyhyt. Jos oma naiseus on kiinni hiusten mitasta tai varsinkaan muiden, niin onhan se nyt aika pinnallista ja hitusen typerääkin, oli ne hiukset pitkät tai lyhyet. (Lukuunottamatta sairauden takia hiuksensa menettäneitä. On eri asia valita jokin asia kuin joutua tilanteeseen pakosta.)

    Rauhaa ja rakkautta vaan kaikille, kukan saa onneksi korvien taakse riippumatta hiusten mitasta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *