Jättikaulakoru, ja muita pukeutumiskliseitä

Laura de Lille

Sanottava se on: statement-korut ovat blogimaailman suurin klisee heti instagram-kuvakollaasien jälkeen. 

Itseäkin ihan huvitti, kun vedin tämän möhkälekorun menneellä viikolla esiin. Tällä irtoaisi varmaan lausunto jos toinenkin.

Sen suurempaa statementtia ei korusta sen ostohetkellä vuonna 2009 löytynyt, eikä löydy kyllä nytkään. Kaameasta käännösnimestä voisi sentään jo luopua tällä vuosikymmenellä.

Olisiko esimerkiksi suomenkielinen jättikaulakoru mitään? 

No ihan varppina! Siksi kysynkin:

Mikä on teidän (salainen) muotikliseeinhokkinne? 

Oli se sitten valkoinen kauluspaita, sateenkaaritukka tai origamishortsit – antakaa palaa! Torstai on täydellinen päivä anti-inspiroitumiseen.

Kommentit

noora20 (Ei varmistettu)

jaa. no onhan niitä. Koko muoti ja siitä hypettäminen on aika ärsyttävää ja turhaa.

Minnipa (Ei varmistettu)

Kaikki mitä sana SWAG sisältää

Laura Pollari
Laura de Lille

Hihii :-)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mä EN kestä mikroshortseja. Nehän on siis ihan kivoja, jos on nätit jalat, mutta en vaan voi sille mitään, että mua kauhistuttaa, jos joku hiukan pullukampi (kuten allekirjoittanut) kiskoo päällensä miniäkin minimmät shortsit. Saati, jos 12-v. painelee kadulla pakarat lähestulkoon vilkkuen. Yökyökyök, eikö niiden statusarvo vois jo laskea?!

Kiitos ja anteeksi.

Marsublog

Kaikki "tyylin peruspilarit" jotka yleensä vain oikeuttavat turhan roinan ostamisen. Kotiutin klassikkoblazerin!

Kkk (Ei varmistettu)

Kotiutus ja tarttui mukaan- on ainakin kliseefraaseista ällöimmät. Vaatekappaleista olenkin melko kyllästynyt juuri statementkoruihin ja kaikkeen samujihin

miikkulainen (Ei varmistettu)

sanat "rouhea" ja "kotiuttaa", LV/Mulberry -laukut, kaikki H&M:stä lähtenyt, tekokuidut, Converset, tekorusketus... onhan näitä!

apple (Ei varmistettu)

kyseessä ei ole suoraan muotiklisee, mut mua ainakin vihloo suunnattomasti useiden muotibloggaajien "look what i bought" ja "arvatkaa mitä paketista paljastuu!" -postaukset, joissa kuva kuvalta näytetään uusi ostos ensin paperikassissa, sitten pakkauslaatikossa ja lopulta ilman ympäröivää pakkausta. tarvitseeko uutta ostosta himotella ihan näin paljon? :D

Solmuja

Hiih oon ihan samaa mieltä noista kaulakoruista! Eikö voitais vaan sanoa esim "vihreä suuri möhkälekoru"?
Blogeissa yleensä ärsyttää "Elämäni aakkoset" -postaukset. Ihoni nousee kananlihalle varsinkin jos O:n kohdalla lukee Oprah :D ja mikäs kiire sitä on saada tietää pikkufaktoja bloggaajasta - eikös olisi hauskempaa saada aakkosfaktat selville vuosien aikana vähän persoonallisimmista kirjoituksista.

Solmuja

Ja täytyy vielä lisätä, että sana vintage on alkanut rosahtamaan korvissa...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Henkilökohtaisesti minua ärsyttää kaikki sellaiset muotiluomukset, joita ei tosielämässä voisi käyttää. Kuten kengät, joilla ei oikeasti voi kävellä, katiskan näköiset hatut ja muut kummalliset asusteet. Joku saattaa vielä muistaakin kuinka taannoin avauduin Voguen sisällöstä... Argh.

Laura Pollari
Laura de Lille

Katiskan näköiset hatut :) Joo - toi Vogue-postaus oli hyvä!

Jeba
Tuuliajolla

Yks mikä mua ärsyttää on se, että ranteet on laitettu niin täyteen koruja ettei se edes liiku. Ja niittit! Niittikoruja ranteessa, niittejä farkkuliiveissä ja joka puolella. Se on ärsyttävää! Myös kaikki festariasu postaukset on niin kliseisiä.

Mä kyllä tykkään tosta sun korusta tosi paljon, se on semmonen mitä suostuisin jopa käyttämään. Ite en tykkää yhtään niistä isoista kamalista kimaltavista möhkäleistä. Sitten kun ne vielä yhdistetään neulepuseroon ( yleensä se on Ralph Laurenin ) niihin Nellyn kohuskinnyfarkkuihin, converseihin ja Mulberryn Alexaan, niin avot!

Ja vielä täytyy sanoa, että olen samaa mieltä A.Sinivaaran kanssa! :)

satupauliina12354 (Ei varmistettu)

En tiedä oletko jo nähnyt tämän mutta tänne kiteytyy aikalailla kaikki:

Shit bloggers wear: http://shitbloggerswear.tumblr.com/

:D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kotiuttaminen, rouhea ja se statement, argh! Joskus näin sellaisenkin päivänasukuvan, jonka alle oli kirjoitettu pelkästään statement, eikä statement-kaulakoru. Voi huokaus! Niin ja tää todella omaperäinen idea muokata kuvien päälle "naistenlehtimäinen" teksti, tyyliin "Casual Black & White....

Juu (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kaikki muu "rouheous" paitsi nakkileipa. Ja nama ns. katkarapu bloggarit LV ja Mulberry laukkuineen, jotka ovat maailmalla jo aika out. Myos kaiken maailman Nelly-listaukset, treenipaivakirjat ja mita soin tanaan- postaukset, ei todellakaan kiinnosta n. sadas kuva jostain myslilautasesta. Ja sellaiset tiettyt paivan asu - kuvat, jossa bloggari tuijottelee syvallisesti kaukaisuuten, vasemmalle, oikealle tai jalkoihinsa, usein toinen jalkda nostettuna tai taitettuna kuin hevosella. Persoonallisuutta ja kansainvalisyytta peliin kiitos. Siksipa mina tata sinunkin blogia luen. Mielenkiinnosta, en kuluttajana. Statementitkin menee, kunhan niissa on jotain idista. Itseani eivat katiskahatut hairitse kun tykkaan itsekin pukeutua vahan persoonallisemmin.

Noora20 (Ei varmistettu)

Ihan liian paljon keskitytään siihen miltä näyttää ja minkälaisia vaatteita käyttää. Lisäksi tämä finglishin käyttö on niin ärsyttävää. Sulla sen nyt hyväksyy kun asut Jenkeissä ja se tulee sinulta varmasti luonnostaankin (kuten esim. minulla kun olen itsekin samassa tilanteessa), mutta äh. Siis näitä Lilyn blogeja voisin lukea kuka vaan englanninkielinen koska täällä on niin paljon juttuja englanniksi. MIKSI???? Mehän olemme suomalaisia!!! Suomi on hieno ja ainutlaatuinen kieli joten käyttäkäämme sitä, eikä ängetä niitä muka-niin-siistejä englanninkielen lausahduksia joka ikiseen paikkaan. Pöh.

tiinajoku (Ei varmistettu)

Mun niskakarvat nousee pystyyn blogisanoista "sneak peek" ja "clutch". Jostain syystä ihan jo sanoinakin ärsyttäviä :-) ärsyärsy ;-)

Allekirjoitan myös tuon statementin (hih!) ja rouhean. Ja kotiuttaa... Ja aamiaismyslikuvat... Sisustusblogeissa (hyvissäkin!) nyt viimeisimpänä ensin kupari ja sitten marmori. Ja melkein kaikilla ne samat, vaikka persoonallisempi ois kiinnostavampaa. Näitä ois ilmeisen helppo keksiä kun ei näköjään nukutakkaan :-) Ihmisensuojeluohjelman nimissä lopetan kuitenkin tähän.

Eka kertaa sun blogissa, vaikuttaa kivalta!

Sophia1 (Ei varmistettu)

Hmm... Hämmentävää lukea kommentteja, kun eikö tässä ollut kyse muotikliseistä? Suurin osa keskittyy muotiblogikliseisiin (ja muotiblogien haukkumiseen, mikä on itsessään aika iso klisee).

Laura Pollari
Laura de Lille

Joo. Koetetaan nyt pysyä vaan niissä muotikliseissä, jotka ovat itsessään aika harmitonta ja hauskaakin kamaa - katiskahattuineen :)

nananen (Ei varmistettu)

mulla nousi niskakarvat pystyyn näistä kommenteista - kuulostaa vaan aikamoiselta avautumiselta :D älkää lukeko niitä ärsyttäviä ralph-lauren-neule- tai katiskahattublogeja, jos ei miellytä omaa silmää, simple as that.

jos niistä muotikliseistä puhutaan, niin kyllä ne ovat nyt ne aaaivan liian lyhyet mikroshortsit, jotka täällä on jo mainittukin, ei siis jeesus. pakaroiden kuuluu olla piilossa muualla kuin omassa kodissa ja uimarannalla!

Iso G

Minua on jo vuosikausia ärsyttänyt se, kun kengistä tai laukusta tai jostain vaatteesta käytetään sanaa YKSILÖ. Minulle yksilö tarkoittaa ihmistä eikä tavaraa. Enkä pidä jees-juttuna sitä, että tavarasta aletaan puhua kuten ihmisistä, yksilöinä.

Miksu vain (Ei varmistettu)

Naisten villitys vetää letti tosi lyhyeksi ja siihen sitten räikeä punainen väri. Oikeasti, tämä on jo nähty ehkä muutamaan kertaan, eikä se vieläkään näytä hyvältä. Just viime viikolla yks ystäväni marisi että mikä hänessä on kun ei miehet tule jutteleen; teki mieli sanoa suoraan että tuo lesbovegaanitukka ei ainakaan auta asiaa.

Laura Pollari
Laura de Lille

Huh! Lesbovegaanitukka? Punaisen värin ja "lesbotukan" ystävänä voin kertoa, etten ole koskaan saanut yhtä paljon huomiota miehiltä kuin tällä kuontalolla, eli täytyypä olla nyt eri mieltä.

On varsin ikävää, jos "oikeanlainen" naiseus saa vastata vain yhtä stereotyyppistä kuvaa.

Laura Pollari
Laura de Lille

Ja tämä puheenvuoro ei siksi, että naisten ulkonäön ensijainen tehtävä olisi miellyttää miehiä tai herättää huomiota - jokainenhan leikkaa tukkansa ja pukeutuu tuodakseen esiin omaa persoonaansa, tai ainakin näin kuvittelen - vaan siksi, että tämänkaltaiset kommentit ovat ainoastaan loukkaavia ja alentavia, ja niillä ei ole mitään tekemistä alkuperäisen keskustelunaloituksen kanssa. Valitettavasti.

ellisa (Ei varmistettu)

Lauran postauksen alkuperäinen idea oli ihan hauska, mutta kommentteja lukiessa tulee kyllä väkisinkin sellainen olo, että jos oikeasti noin paljon ärsyttää ja raivostuttaa joku muotiblogijuttu niin kannattaa ehkä tutkituttaa pää :D

Kommentoi