Kahvila kuin olohuone

Laura de Lille

On paikkoja, joissa on hyvä meno.

Useimmiten niistä saa myös hyvää kahvia.

New Yorkissa on liuta osoitteita, joita kutsun kaverillisesti hengailukahviloiksi. 

Ne on helppo tunnistaa: hengailukahvila on pieni, tunnelmallinen ja kutsuva – hengasi sitten yksin tai seurassa. Kahvilassa kahvi tarjoillaan oikeista kupeista, ja sieltä saa myös ruokaa. Ulkomuodollaan kahvila ei koreile, vaan on sopivan siloittelematon, joskus jopa nuhjuinen.

Kuulostaako hyvältä?

Tsekkaa siis seuraavalla New Yorkin reissulla nämä hengailuhelmet:

1. Bliss Café, Williamsburg (191 Bedford Avenue)

Tämä piskuinen mutta hurmaava kahvila-ravintola on yksi vakiopaikoistani. Kiitos kutkuttavan soittolistan ja viihtyisän tunnelman, Bliss Café tuntuu pikemminkin olohuoneelta kuin julkiselta tilalta. Kohtuuhintaisessa paikassa on aina hyvä palvelu, ja pisteitä se saa myös wifittömyydestään. Täällä puhelimen voi jättää suosiolla taskuun – Bliss Cafén parasta antia kun on toistaan värikkäämmin pukeutuneiden ohikulkijoiden katselu. Nappaa siis ikkunapöytä!

2. Skytown, Bedford-Stuyvesant (921 Broadway)

Astetta hipsterimpi vaihtoehto, Brooklynin Bed-Stuyista löytyvä Skytown kuuluu kotoisien olohuonekahviloiden kärkikastiin. Jos junamatka ei ole este, suosittelen tutustumaan tähän budjettihelmeen esimerkiksi brunssin merkeissä: aamupalamenulla mikään ei maksa kymmentä dollaria enempää.  

3. Café Mocha, East Village (116 2nd Avenue)

Lämminhenkiseen Café Mochaan on aina yhtä mukava palata. Siitä huolen pitävät niin paikan asiallinen hintataso kuin menun antimet: erityismaininnan saa jätti-iso regular coffee, jota luulen edelleenkin baristan kämmiksi massiivisen kokonsa vuoksi. Parhaimmillaan Café Mocha on kesäisin terassin avauduttua, mutta tunnelmasta ei tingitä talvellakaan: kynttilöin valaistu kahvila-ravintola on pimeinä iltoina suorastaan sydämellinen pysähdyspaikka. 

4. Ivy Bakery & Lounge, NoHo (138 W Houston Street)

Kun kahvilasta löytyy lautapelinurkka, tietää tulleensa oikeaan osoitteeseen. Näin on myös mieltä hivelevän ihanassa Ivy Bakeryssa, joka on nimensä mukaisesti leipomo, mutta oikeaa ruokaa ja kahviakin sieltä saa. Täällä suosittelen testaamaan ainakin paikan killereitä kasvispiirakoita. Muita hyviä puolia? Ainakin se, että kahvila sijaitsee kivenheiton päässä New Yorkin parhaista leffateattereista Film Forumista ja Angelikasta. Yhtä pätevä syy vierailuun kuin maittava ruoka, siis!

P.s Hengailukahviloiden ehdoton kunkku on muuten Reykjavikissa sijaitseva, (kirjaimellisesti) mummolan olohuonetta muistuttava Café Babalú, joka on kaikessa suloisuudessaan yksinkertaisesti vastustamaton. Tsekatkaa ihmeessä seuraavalla Islannin-matkalla!

Kommentit

saarah
visual diary

Oi, Blissin ikkunapöydässä vietin yhden ihanimman kevättalvisen iltapäivän ikinä. Juurikin katsellen ohikulkevia ihmisiä <3

lunni (Ei varmistettu)

Nyt oli pakko tulla kommentoimaan. Reykjavikin Cafe Babalu on siis vielä olemassa! Kävin Islannissa viikon reissulla 2008 (tuolloin katu, jossa Babalu sijaitsi oli remontissa ja Babalun talo oli purku-uhan alla) ja rakastuin kyseiseen kahvilaan! Taidettiin käydä siellä ainakin neljä kertaa ja aina piti syödä sitä juustokakkua..Nam! Eli kyllä, hemmetin hyvä kahvila, suosittelen myös!

Ps. Sun blogi on söpö.

Annibaali (Ei varmistettu)

Kivan kuuloisia paikkoja! Ja hieno blogi!

Oon tulossa New Yorkiin muutamaksi kuukaudeksi maaliskuun lopussa ja ollaan katsottu kämppiä just Bed-Stuyin alueelta - oisko sulla mielipidettä siitä millainen alue se oikein on?

Muitakin kaupunkivinkkejä otetaan vastaan. Tai vinkkejä New York-aiheisista blogeista!

Suurkiitos ja kivaa päivää x

Hosuli
Hömppäblogi

 

Oi, nämä kuulostavat ihanilta paikoilta! Pistän vinkit kirjanmerkkeihin jossain tulevaisuudessa siintävää Nykin-reissua varten.

Laura V (Ei varmistettu)

Kiitos näistä kahvila-vinkeistä, ja muustakin NYC-infosta! Perjantaina tupsahdan kaupunikiin, ja blogistasi on saanut hurjasti siihen että mihin tulisi mennnä ja mitä tulisi tehdä :) Varsinkin kun ei millään rajattomalla budjetilla olla liikenteessä ;)

Kommentoi