Kahvila kuin olohuone

On paikkoja, joissa on hyvä meno.

Useimmiten niistä saa myös hyvää kahvia.

kahvila.jpg

New Yorkissa on liuta osoitteita, joita kutsun kaverillisesti hengailukahviloiksi. 

Ne on helppo tunnistaa: hengailukahvila on pieni, tunnelmallinen ja kutsuva  hengasi sitten yksin tai seurassa. Kahvilassa kahvi tarjoillaan oikeista kupeista, ja sieltä saa myös ruokaa. Ulkomuodollaan kahvila ei koreile, vaan on sopivan siloittelematon, joskus jopa nuhjuinen.

Kuulostaako hyvältä?

Tsekkaa siis seuraavalla New Yorkin reissulla nämä hengailuhelmet:

1. Bliss Café, Williamsburg (191 Bedford Avenue)

Tämä piskuinen mutta hurmaava kahvila-ravintola on yksi vakiopaikoistani. Kiitos kutkuttavan soittolistan ja viihtyisän tunnelman, Bliss Café tuntuu pikemminkin olohuoneelta kuin julkiselta tilalta. Kohtuuhintaisessa paikassa on aina hyvä palvelu, ja pisteitä se saa myös wifittömyydestään. Täällä puhelimen voi jättää suosiolla taskuun  Bliss Cafén parasta antia kun on toistaan värikkäämmin pukeutuneiden ohikulkijoiden katselu. Nappaa siis ikkunapöytä!

2. Skytown, Bedford-Stuyvesant (921 Broadway)

Astetta hipsterimpi vaihtoehto, Brooklynin Bed-Stuyista löytyvä Skytown kuuluu kotoisien olohuonekahviloiden kärkikastiin. Jos junamatka ei ole este, suosittelen tutustumaan tähän budjettihelmeen esimerkiksi brunssin merkeissä: aamupalamenulla mikään ei maksa kymmentä dollaria enempää.  

3. Café Mocha, East Village (116 2nd Avenue)

Lämminhenkiseen Café Mochaan on aina yhtä mukava palata. Siitä huolen pitävät niin paikan asiallinen hintataso kuin menun antimet: erityismaininnan saa jätti-iso regular coffee, jota luulen edelleenkin baristan kämmiksi massiivisen kokonsa vuoksi. Parhaimmillaan Café Mocha on kesäisin terassin avauduttua, mutta tunnelmasta ei tingitä talvellakaan: kynttilöin valaistu kahvila-ravintola on pimeinä iltoina suorastaan sydämellinen pysähdyspaikka. 

4. Ivy Bakery & Lounge, NoHo (138 W Houston Street)

Kun kahvilasta löytyy lautapelinurkka, tietää tulleensa oikeaan osoitteeseen. Näin on myös mieltä hivelevän ihanassa Ivy Bakeryssa, joka on nimensä mukaisesti leipomo, mutta oikeaa ruokaa ja kahviakin sieltä saa. Täällä suosittelen testaamaan ainakin paikan killereitä kasvispiirakoita. Muita hyviä puolia? Ainakin se, että kahvila sijaitsee kivenheiton päässä New Yorkin parhaista leffateattereista Film Forumista ja Angelikasta. Yhtä pätevä syy vierailuun kuin maittava ruoka, siis!

P.s Hengailukahviloiden ehdoton kunkku on muuten Reykjavikissa sijaitseva, (kirjaimellisesti) mummolan olohuonetta muistuttava Café Babalú, joka on kaikessa suloisuudessaan yksinkertaisesti vastustamaton. Tsekatkaa ihmeessä seuraavalla Islannin-matkalla!

Kommentit (5)
  1. Kiitos näistä kahvila-vinkeistä, ja muustakin NYC-infosta! Perjantaina tupsahdan kaupunikiin, ja blogistasi on saanut hurjasti siihen että mihin tulisi mennnä ja mitä tulisi tehdä 🙂 Varsinkin kun ei millään rajattomalla budjetilla olla liikenteessä 😉

  2. Oi, nämä kuulostavat ihanilta paikoilta! Pistän vinkit kirjanmerkkeihin jossain tulevaisuudessa siintävää Nykin-reissua varten.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *