Kehity tai kuole

img_6497.jpg

”Evolve or die”, totesi Kate Lanphear juuri uusien medioiden ja sanansaattajien tärkeydestä vaatetusalla. 

Fashionweekin ohessa New Yorkissa on meneillään sosiaalisen median viikko, jolloin kaupunki kuhisee aiheeseen liittyviä tapahtumia ja luentoja.

Minä matkasin tänään Harper’s Bazaarin päämajaan Hearstille kuuntelemaan bloggaajien ja muotitoimittajien luentoa muotiblogien vaikutuksesta vaatetusalaan sekä kaupallisesta että luovasta näkökulmasta.

Hearstin uimahallintuoksuinen aula johdatteli minut luentosaliin, jossa puheenvuoroja pitivät All the pretty birds -katutyylisivuston Tamu McPherson, Harper’s Bazaarin Jo Hillman sekä Ellen senior style director Kate Lanphear. Naiset veivät meidät kuuntelijat mielenkiintoisella tavalla sisään aihepiiriin keskellä kiireisimpiä muotiviikon näytösaikataulujaan, ja mielenkiintoisimmat poiminnat tulivat ehdottomasti viimeiseksi mainitulta.

Kun joukko muotialan vaikutusvaltaisimpia naisia istahtaa samalle lavalle, itse relevantin sisällön ohessa voi oppia vähän muutakin. Esimerkiksi asioita, joita voi muistella vaikkapa seuraavan pukeutumiskriisin yllättäessä.

Pistäkää mieleenne nämä:

1) Itsensä toistaminen on ihan jees! Jopa muotialalla pukeudutaan samoihin kamppeisiin kerta toisensa jälkeen. Viime syksyn muotiviikoilla Kate Lanphear käytti samaa asua seitsemän kertaa putkeen. Ja huomasiko joku? No, eipä oikeastaan.

2) Tavikseus on coolia. Koko naiskuoro totesi bloggaajien olevan tätä nykyä vaatetusalan parhaiten pukeutuvimpia.

3) Ole aito. Jos muoti on intohimoistasi suurin, saat kyllä viestisi perille turhia miettimättä. Anna Dello Russo koristautuu kruunuun jo aamuyhdeksältä alkavaan mallistonesittelyyn. Silloinkin, kun muut tulevat paikalle farkuissa ja kun valokuvaajia ei näy mailla eikä halmeilla. Toisin sanoen: omaksi ilokseen. Keep it real, people!

img_6496.jpg

Kommentit (3)
 1. sade, oi, ole hyvä! 🙂

  -S-, en tiedä tuleeko aiheesta laajemmin sen kummempaa postausta, sillä käymäni paneelit käsittelivät pääasiassa kaikkea muuta kuin muotia. Tämän lisäksi käväisin myös The Future of Sharing -sessiossa, joka valotti sosiaalisen median mahdollisuuksia viiden vuoden aikajänteellä. Mielenkiintoista kuunneltavaa sekin! Jos aihe muuten kiinnostaa, kannattaa tutustua #smwnyc -twiittauksiin twitterin puolella.

  Ihanaa iltaa sulle sinne 🙂

   

 2. Kiitos todella mielenkiintoisesta kirjoituksesta!
  Jos luennolta irtosi vielä enemmän, niin jakaisitko näitä juttuja vielä laaemmin! Aihe kiinnostaa, varsinkin kun on noin arvostettu kaarti keskustelemassa!

  Parhain terkuin,
  -S-

  25dresses.blogspot.com

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *