Kesälomamatka

Aikamoinen lomamatka!

Takaisin Nykiin pöllähtänyt, aikaeroväsynyt reissaaja sairastui heti kotiinpaluun kunniaksi, mutta nyt ollaan taas elävien kirjoissa.

Täytyy sanoa, että kaksi tehokasta matkaviikkoa tuntuivat pikemminkin kuukaudelta  niin paljon ehti näkemään ja kokemaan. Ja sehän passasi: matka ei ole arvoisensa, jos sillä ei olla opittu ja oivallettu jotain. 

loma1.jpg

Lomareissun lempikohteiksi valikoituivat uusi tuttavuus Lontoo ja vanha suosikki Reykjavik. Kuten monesti käy, Lontoon-kokemuksesta superin tekivät ennen kaikkea ihmiset. Meno oli niin mukavaa, että ehdin jopa pohtia hetken verran bussilippujen peruuttamista. Viimeiseen matkaetappiini, ikiraikkaaseen ja -rauhalliseen Islantiin, olisi myös voinut jäädä huomattavasti pidemmäksi aikaa. 

loma2.jpg

Tulipa todistetuksi myös, että lyhyestäkin reissusta voi saada paljon irti  useammassa kohteessa vietin yhteensä vain pari päivää, ja juuri siksi jokainen hetki tuntui arvokkaalta. Tasaisesti vaihtuvat maisemat olivat juuri sitä, mitä tällä hetkellä kaipasin ja niitä myös sain!

loma3.jpg

Reissullani muistin sen, miten paljon nautin pohjoismaista viileine ilmastoineen. New Yorkin tunkkainen ja hiostava kesä oli muisto vain, kun pääsin syksyn makuun pääsin Norjassa, Skotlannissa ja Islannissa. Olisipa matkassa ollut vielä muhkea villatakki!

loma4.jpg

Mysteerisin matkakohteeni oli ehdottomasti Lyon, jossa kävin pyörähtämässä yhden yön. Kaupungista en nähnyt juuri juna-asemaa ja hämyistä hostellihuonetta enempää, mikä sopi väsyneelle reissaajalle häkellyttävän hyvin. Lyonissa pääsin myös melkein tapaamaan vanhaa lukioaikaista kaveria, joka oli hänkin  toisistamme tietämättä – kaupungissa vierailulla. Yhteen meidät saattoi Facebook-päivitys. Kauan eläköön sosiaalinen media!

loma4.jpg

Reissulta kotiutuminen tarkoitti ennen kaikkea virkistynyttä mieltä ja kirkkaampaa horisonttia. Matkan päätteeksi kirjoitinkin ylös omat tavoitteeni seuraaville kuukausille.

Rutiineihin kangistunut arki on taas tipotiessään, ja loppuvuosi voi alkaa puhtaalta pöydältä. Tämä saattaa tarkoittaa uutta harrastusta, kokeilullisempaa ruokakauppalistaa tai uudenlaista suhtautumista elämään ja sen tuomiin haasteisiin.

Oli miten oli – vanha kunnon päivä kerrallaan -mentaliteetti on tänä syksynä ajankohtaisempi kuin koskaan. 

Totta kun on sekin, että yksinkertainen elämä vapauttaa: tien päällä olonsa tunsi tyytyväiseksi, kun jäljellä oli vielä yksi puhdas sukkapari ja hostellin suihkussa lämmintä vettä. 

Miksei näin siis arjessakin?

Kommentit (6)
 1. Heippa! 🙂

  En ollut Reykjavikissa tällä kertaa kuin yhden yön, eikä ohjelmaan kuulunut muuta kuin polskimista, iltakävely ja dinneri vanhan ystävän kanssa. Eli se siitä sitten!

  Täältä kuitenkin löytää jotain mun seikkailuja viime vuodelta: http://www.lily.fi/blogit/laura-de-lille?tag=4981

  Reykjavik on kyllä todella suloinen pikkukaupunki, mutta suosittelen täydestä sydämestäni tutustumaan ennen kaikkea Islannin maaseutuun. 

  Jos löytyy saumoja, Etelä-Islannin alueella suosittelen telttailua Landmannalaugurin laaksossa ja Jökulsárlónin jäätiköillä piipahtamista. Islanti on aivan täydellinen ja uniikki roadtrip-paikka, jonka erämaamaisemat ovat henkeäsalpaavia: on vuoria, vesiputouksia, tulivuoria, jäätiköitä ja kuumia lähteitä. Kaikki parinsadan kilsan säteellä toisistaan!

  Jos aika on rajallinen ja matkakuvioihin ei mahdu muu kuin Reykjavik, onnistuu siihen tutustuminen ihan jalkaisin. Kaupunki on niin pieni, että ei kierrokseen ei mene tuntia paria pitempään. Jos etsit majoistusta, olen kuullut paljon hyvää entisen keksitehtaan tiloihin avatusta Kex-hostellista, joka on a) todella cool ja b) löytyy aivan kaupungin sydämestä. Syömässä kannattaa käydä ainakin kasvisravintola Babalussa, ja suosittelen tsekkaaman myös jonkun paikallisten suosimista maauimaloista. En nyt muista kuollaksenikaan nimiä, mutta niitä pitäis löytyä ihan googlettamalla. Kiva ja halpa vaihtoehto ruuhkaiselle ja hintavalle Blue Lagoonille!

  Tässä jotain ideoita 🙂

  Kivaa matkaa (ja suurkiitos vielä kauniista sanoista) !

   

   

   

  1. Reykjavikiin
   13.9.2013, 08:35

   Iso kiitos kattavasta vastauksesta! Pistetty ylös! 🙂

 2. Reykjavikiin
  12.9.2013, 08:04

  Moi! Haluatko kertoa mitä teit Reykjavikissa? Varsinkin jos olit vain pari päivää. Itse käymässä siellä ja mietin miten ajan voi käyttää parhaitan (Blue Lagoon matkalla lentokentältä kaupunkiin – check!). Tai jos olet jo aiemmin kirjottanut, jaksatko linkata?

  Ja kiitos hyvästä blogista. Hieno esimerkki miten blogi hieman muuttuu bloggaajan mukana, Pariisi- ja New York -juttuja luen yhtä suurella mielenkiinnolla eroista huolimatta tai ehkäpä juuri niiden takia. Ja superisti plussaa osteluhysterian vastavoimasta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *