Kierrätettyjä asuideoita

Laura de Lille

Olen paininut saman henkilökohtaisen dilemman kanssa niin pitkään kuin jaksan muistaa, ja en ole vielä vuosienkaan jälkeen löytänyt pulmaani täydellistä ratkaisua: miten rakastaa pukeutumista ja samanaikaisesti tehdä eettisiä ja järkeviä kulutusvalintoja  – ei elitistisesti ekoilemalla tai "sijoittamalla" merkkeihin, vaan ennen kaikkea kuluttamatta jättämisellä. 

Ajatus siitä, että kantaa kortensa järjettömään kulutuskekoon ja yllyttää sitä edes pienin teoin, on välillä ylitsepääsemätön ja saa uskoni horjumaan koko touhuun. Vaikka aihetta on sivuttu monenlaisista tulokulmista palstallani aikaisemminkin, en voi jättää ääntäni käyttämättä kun sellainen on kerran annettu. 

Siispä minulla onkin ehdotus teille saman ajatusparren parissa painiskeleville: kokeilkaa ensi viikon alkajaisiksi pukeutua samaan asuun kuin kuusi kuukautta tai vaikka kolme vuotta sitten. 

Tein eilen saman tempun. Puin ylleni asukokonaisuuden, jossa kuljin jo kaksi vuotta takaperin. Se on yhä ihana ja sopii päälle kuin nakutettu. Se ei ollut ostohetkellä kallis, eikä siististi brändätty. Mutta aikaa se kestää. 

Ja se riittäköön soimaavalle kulutusomatunnolleni toistaiseksi. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aamen tästä blogista. Ihanan inspiroivaa ilman kulutusjuhlaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kivoja ideoita ja ajatuksia, mietin vain, miten koet sun työn olevan yhdistettävissä näihin ajatuksiin? Olen käsittänyt, että olet töissä muotimarkkinoinnin parissa eli toisin sanoen pyrit lisäämään tietyn yrityksen myyntiä eli pyrit edistämään kulutusta suuremmassa mittakaavassa kuin pelkässä henk. kohtaisessa elämässäsi. En tarkoita mitenkään syytellen ja eihän asia näin mustavalkoinen toki ole, mutta pohdin vain, onko vaikea toimia markkinoinnin parissa, jos itsellä kerran kulutusjuhla ja "sijoittaminen" merkkituotteisiin ahdistaa?

Jeba
Tuuliajolla

Neule ja toi kaulakoru näyttää yhdessä todella hyvältä! :) Puhumattakaan tosta sun tukasta mitä taidan ihastella loputtomiin. :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Vierailija1, kiitos :) Lämmittää kovasti mieltä!

Vierailija2, Heippa! Ei ole ollenkaan asiaton kysymys - päinvastoin esitit erittäin hyvän pointin!
 
Olen kovin onnekas, sillä olen päässyt töihin yritykseen, jonka etiikka ja arvot ovat omaa ajatusmaailmaani lähellä. Jokaisesta alan yrityksestä ei voi sanoa samaa, ja mielestäni onkin hienoa, että voin oman työpanokseni voimin olla edistämässä samoja aikaakestäviä ideoita, joita viedään eteenpäin jo kuuttakymmenettä vuotta ja jotka suoranaisesti sotivat kertakäyttökulttuuria vastaan.

Vaikka henkilökohtaisella tasolla kyseenalaistan hyvin monen brändin toiminnan, enkä voisi kuvitellakaan työskenteleväni useimmille, ei pidä unohtaa, että markkinoinnilla voi saada myös paljon hyvää aikaan - lisätä tietoisuutta ja parantaa ihmisten elämänlaatua kestävästi. Tässä oma henkilökohtainen tavoitteeni, josta kumpuaa motivaationi työskennellä tällä alalla.

Jeba, Kiitos kaunis! :)

Kommentoi