Kierrätettyjä asuideoita

img_2334.jpg

img_2360.jpg

img_2342.jpg

Olen paininut saman henkilökohtaisen dilemman kanssa niin pitkään kuin jaksan muistaa, ja en ole vielä vuosienkaan jälkeen löytänyt pulmaani täydellistä ratkaisua: miten rakastaa pukeutumista ja samanaikaisesti tehdä eettisiä ja järkeviä kulutusvalintoja  – ei elitistisesti ekoilemalla tai ”sijoittamalla” merkkeihin, vaan ennen kaikkea kuluttamatta jättämisellä. 

Ajatus siitä, että kantaa kortensa järjettömään kulutuskekoon ja yllyttää sitä edes pienin teoin, on välillä ylitsepääsemätön ja saa uskoni horjumaan koko touhuun. Vaikka aihetta on sivuttu monenlaisista tulokulmista palstallani aikaisemminkin, en voi jättää ääntäni käyttämättä kun sellainen on kerran annettu. 

Siispä minulla onkin ehdotus teille saman ajatusparren parissa painiskeleville: kokeilkaa ensi viikon alkajaisiksi pukeutua samaan asuun kuin kuusi kuukautta tai vaikka kolme vuotta sitten. 

Tein eilen saman tempun. Puin ylleni asukokonaisuuden, jossa kuljin jo kaksi vuotta takaperin. Se on yhä ihana ja sopii päälle kuin nakutettu. Se ei ollut ostohetkellä kallis, eikä siististi brändätty. Mutta aikaa se kestää. 

Ja se riittäköön soimaavalle kulutusomatunnolleni toistaiseksi. 

Kommentit (4)
 1. Vierailija1, kiitos 🙂 Lämmittää kovasti mieltä!

  Vierailija2, Heippa! Ei ole ollenkaan asiaton kysymys – päinvastoin esitit erittäin hyvän pointin!
   
  Olen kovin onnekas, sillä olen päässyt töihin yritykseen, jonka etiikka ja arvot ovat omaa ajatusmaailmaani lähellä. Jokaisesta alan yrityksestä ei voi sanoa samaa, ja mielestäni onkin hienoa, että voin oman työpanokseni voimin olla edistämässä samoja aikaakestäviä ideoita, joita viedään eteenpäin jo kuuttakymmenettä vuotta ja jotka suoranaisesti sotivat kertakäyttökulttuuria vastaan.

  Vaikka henkilökohtaisella tasolla kyseenalaistan hyvin monen brändin toiminnan, enkä voisi kuvitellakaan työskenteleväni useimmille, ei pidä unohtaa, että markkinoinnilla voi saada myös paljon hyvää aikaan – lisätä tietoisuutta ja parantaa ihmisten elämänlaatua kestävästi. Tässä oma henkilökohtainen tavoitteeni, josta kumpuaa motivaationi työskennellä tällä alalla.

  Jeba, Kiitos kaunis! 🙂

 2. Neule ja toi kaulakoru näyttää yhdessä todella hyvältä! 🙂 Puhumattakaan tosta sun tukasta mitä taidan ihastella loputtomiin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *