Kirje 14-vuotiaalle Lauralle

Rakas 14-vuotias Laura,

Tässä minä, 24-vuotias sinä. On syntymäpäiväsi, ja halusin kirjoittaa sinulle kirjeen. Kirjeen, joka auttaa sinua ymmärtämään muutamia asioita.

Seuraavat kymmenen vuotta tulevat olemaan antoisia, raskaita, iloisia ja kaikkea mitä voit mahdollisesti kuvitella. Sinulla on edessäsi niin paljon, ettet arvaakaan. Haluan kertoa, ettei sinun tarvitse pelätä. Tulet selviämään ihan mainiosti. 

Haluaisinkin antaa sinulle muutaman neuvon. Sellaisen, jotka tekevät taipaleestasi vähän kevyemmän. Kuuntelethan?

Lupaa, ettet koskaan tunne huonoa omaatuntoa siitä kuka olet. Pysy uskollisena omalle jutullesi, äläkä tee asioita pelkästään miellyttämisen halusta tai saadaksesi muiden hyväksyntää. Tiedä jo nyt, ettet tule koskaan mahtumaan niihin ahtaisiin laatikoihin.

Pohdiskele ja ajattele. Kerro mielipiteesi rohkeasti. Pukeudu niin moneen eri väriin kuin sielu sietää ja anna niiden herättää jokainen luonteepiirteesi eloon. Asfaltti ja maantie eivät ole sinua varten. Jätä ne suosiolla muille.

Nauti elämästä ja pysy aina omana iloisena itsenäsi. Pidä tekosi ja ajatuksesi vilpittöminä. Älä kyynisty, äläkä koskaan vastaa ilkeilyyn ilkeilemällä. Älä enää itke sen takia, että tunnet olosi taas ulkopuoliseksi. Anna niiden nauraa. Anna niiden retostella. Saat kyllä elämässä vielä kaiken, mitä halusitkin. 

dsc00083.jpg

laura2003.jpg

Usko jo nyt, ettet mene naimisiin sen pojan kanssa, jolla on sininen sadetakki ja kajalia silmissä. Se oikea odottaa vielä jossain kaukana tulevaisuudessa. Joku, jota ei ollenkaan häiritse, että kälätät kovaäänisesti julkisella paikalla, käytät kirkkaanpunaista huulipunaa ja pukeudut välillä joulukuuseksi.

Ja arvaa mitä? Kahdenkymmenen vuoden päästä, 34-vuotiaana, olet itsevarma ja vahva nainen. Osaat puhua kaikkia niitä kieliä, joita olet halunnut oppia ja olet asunut kaupungeissa, joissa olet halunnut elää. Nauranut koko sydämestäsi niin, että silmiesi ympärillä on paljon ryppyjä. Jos sinulla on lapsia, teille tulee kamalan kivaa. Opetat heidät unelmoimaan, laulamaan matkalla ruokakauppaan ja tarkkailemaan mielikuvituskeijuja metsän puissa. Niitä samoja, joita sitä näät yhä.

 

Iloista syntymäpäivää kaikille päivänsankareille!

Kommentit (13)
  1. Ihana, sait hymyilemään. -jo

  2. Hei Laura, sait kyyneleet nousemaan silmiini kun luin kirjeesi, ihanaa syntymäpäivää! Satuin blogiisi sattumalta eilen ensimmäistä kertaa ja tunnistin tutun nuoren naisen. Oli ihana lukea, että kuljet unelmiasi kohti. Kaikkea hyvää elämääsi, äläkä hukkaa kykyäsi nähdä keijukaisia! Terveisin Katri ja parikymmentä vuotta nuorempi Laura, jotka olet tavannut Pariisissa vuonna 2008 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *