Lauran vaihtoehtoinen New York -opas, osa 2

Kuka muistaa vielä vaihtoehtoisen New Yorkin -oppaani?

Sille olisi jatkoa tiedossa nyt. Sarjan ensimmäiseen osaan voi tutustua täällä.

Tässä postauksessa käymme syömässä, kirjaostoksilla, museossa ja tanssaamassa. Koordinaatit jaan niin ikään parhaalle uimarannalle ja paljastan, onko leffoistakin tutuilla psyykikoilla käynti oikeasti vaivan arvoista.

Tässä siis toinen satsi vaihtoehtoisia New Yorkin -tärppejäni, osoitteineen päivineen. Sulkujen sisään on lisätty myös kaupunginosien nimet. 

Brunssille ja illalliselle, tai vaikka molemmille:

Ruokapaikat ovat asia, joita New Yorkista ei puutu: tästä huolen pitävät kaupungin yli 20 000 ravintolaa. Todellinen haaste onkin löytää se tunnelmaan ja budjettiin sopivin vaihtoehto.

Untitled-14.jpg

Perinteinen jenkkibrunssi on yksi siisteimpiä tietämiäni asioita. Olennaisin ero suomalaisversioon on se, että ruoka tilataan listalta illallisen tavoin.

Erityisen mainio brunssittelupaikka on lähiruokaravintola Egg (109 N 3rd Street, Williamsburg) joka tarjoilee New Yorkin osavaltiossa sijaitsevalla farmillaan tuotettua ruokaa. Onpa tilan eläinasukeilla jopa oma bloginsa. 

Luomuleimasta huolimatta ravintolan hintataso on varsin kohtuullinen. Itse suosittelen koklaamaan ainakin paikan superherkulliset köyhät ritarit. Varaudu jonotukseen ainakin viikonloppuisin. Lähiruoka maistuu muillekin!

Astetta valtavirtaisempi, edullisempi vaihtoehto on Cornerstone Cafe (17 Avenue B, East Village) jonka menuun ja palveluun ei pety koskaan. Perusvarma vakkaripaikka, joka hurmaa teeskentelemättömyydellään. Annokset ovat isoja, eli varaudu ruokaähkyyn.

Untitled-5.jpg

Illallistajan suosittelen suuntaavan kohti seuraavia takuuvarmoja osoitteita.

Loistovalinta on kulttimaineeseen noussut kiinalaisvegaaniravintola Buddha Bodai (5 Mott Street, Chinatown) jossa hengailevat sekä ortodoksijuutalaispapat että hipsterit. Täältä saa autenttisinta maistamaani feikkiliharuokaa, joka on kaiken lisäksi vimpan päälle kosher.

Toinen nappivalinta on etelävaltiotyylinen Pies ’n’ Thighs (166 S 4th Street, Williamsburg) josta saa kaupungin maukkainta uppopaistettua lohturuokaa. Jälkkäriksi voi nauttia vaikka paikan legendaarisen kirsikkapiiraan  söpön brooklyniläispojan tarjoilemana, of course.

Jos haussa on japanilaista, Kotobuki -ravintola (56 3rd Avenue, East Village) ei petä koskaan. En valehtele, jos väitän, että täältä saa New Yorkin tajunnanräjäyttävimmät sushit.

Rehelliseen burgerinälkään toimii legendaarinen DuMont Burger (314 Bedford Avenue, Williamsburg) ja ikitunnelmallinen Five Leaves (18 Bedford Avenue, Greenpointjosta saa maailman kunkuimmat tryffeliranskikset. Valtaisaa suosiota osaltaan selittänee se, että paikka oli itsensä Heath Ledgerin ideoima.

Untitled-7.jpg

Parhaat tanssilattiat, eli dance yrself clean täällä:

Kuten olettaa saattaa, New Yorkissa myös tanssipaikkoja löytyy joka lähtöön. Brooklynin puolelle kannattaa loikata ainakin silloin, kun haussa on rento DJ-keikka ilman turhaa pönötystä.

Piskuinen Glasslands (289 Kent Avenue, Williamsburgon keikkapaikkojen klassikko, jonne voi tulla tanssaamaan vaikka farkuissa ja t-paidassa. Jos mahdollista, liput kannattaa hankkia ennakkoon rajallisen tilan takia.

Yökerhomaisemman Outputin (74 Wythe Avenue, Williamsburg) tarjontaa kannattaa tutkailla erityisesti isompien keikkojen ja artistien varalta. Paikasta löytyy myös Brooklynin paras valo-show. Varaa mukaan vain korvatulpat, sillä volyymi voi yllättää.

Yksi ulkoiluvaihtoehto on tietenkin joku New Yorkin lukuisista warehouse-bileistä, vaikka niiden suosion kasvaessa myös poliisien yllätysratsiat ovat yleistyneet. Jos haluat koklata onneasi, esimerkiksi Bang On! -bileet ovat yksi varteenotettava vaihtoehto. Bilepaikka varmistetaan vasta jälkikäteen, mutta se löytyy mitä todennäköisemmin Bushwickistä.

Kirjakauppatärpit, eli käy täällä kirjaostoksilla:

New Yorkin kirjakaupoissa on poikkeuksetta hyvä meininki. Kirjahullun kannattaa tsekata ainakin nämä kaksi klassikkoa.

Vuonna 1927 avattu Strand Bookstore (828 Broadway, East Villageon yksi New Yorkin maineikkaimpia itsenäisiä kirjakauppoja. Varaa aikaa, sillä kaksikerroksisen myymälän aarteiden tutkailussa kuluu helposti tovi.

Toinen kirjakauppahelmi on niin ikään itsenäinen McNally Jackson (52 Prince Street, SoHo) jonka kirjoja voi lukea ilman ostopakkoa paikan kotoisassa kahvilassa iltapäiväteen lomassa. Plussaa myös erinomaisesta aikakausilehtivalikoimasta.

Untitled-12.jpg

Uimaan, eli miten New Yorkissakin pääsee biitsille:

Moni yllättyy kuullessaan, että New Yorkistakin löytyy monta varteenotettavaa uintipaikkaa. 

Jos Ramonesin luritukset Rockaway Beachistä ovat menneet ohi korvien, suosittelen lämpimästi alueen lukuisiin rantoihin tutustumista.

Oma suosikkini on Far Rockawayn Jacob Riis -uimaranta (40th Street and 169th Street) jonka aallot tarjoavat loistomahdollisuuden Atlantin vesien testailuun, uiden tai vaikka surffaten.

Kesäaikaan rannoille kulkevat sekä lautta, bussi että juna. Varaa reilusti aikaa, sillä New York on iso ja yksisuuntainen matka Etelä-Brooklyniin Manhattanilta voi viedä jopa 1,5 tuntia.

Museovinkkini, eli tsekkaa ainakin nämä:

Ensimmäistä kertaa New Yorkissa vierailevan kannattaa tietenkin katsastaa MoMa:n ja The MET:in kaltaiset klassikkomuseot. Guggenheim on kiintoisa jo pelkän arkkitehtuurinsa tähden.

Jos haussa on jotain vähän erilaista, suosittelen hyppäämään Queensin junaan kohti Museum of the Moving Imagea (36-01 35th Avenue, Astoria.)

Museon pysyvässä näyttelyssä voi tutustua liikkuvan kuvan ja leffojen historiaan muun muassa musiikin, puvustuksen, lavastuksen ja populäärikulttuurin näkökulmasta.

Voit myös itse kokeilla ohjaamista tai klassikkoelokuvien jälkiäänittämistä omalla äänelläsi.

Untitled-11.jpg

Elokuvien New York, eli kannattaako kädestälukijalla käyminen:

Psyykikot, eli viiden dollarin kädestälukijat, ovat New York -leffoista tuttu juttu. Niitä löytyy kaupungista oikeastikin. 

Itse touhua hupitestanneena voin kertoa, että kädestälukijallakäynti kannattaa vain, jos sen osaa ottaa huumorilla. Kylmälukevilla psyykikoilla on tapana kertoa hyviä mutta myös aivan kamalia asioita.

Jos et siis ole valmis kuulemaan, että sairastut pian vakavasti ja tarvitset psyykikon 600 dollarin jatkohoitoa selviytyäksesi, älä mene. Loppu on fantasiaa, kuten vaikkapa se, millä kirjaimella tosirakkautesi nimi alkaa. Itse sain J:n.

Kyllä, se on nykyisen poikaystäväni nimen ensimmäinen kirjain, mutta myös nimikirjaimista yleisin.

Kommentit (5)
  1. Luin tätä – kuinkas muutenkaan – New Yorkissa lomamatkalla. <3____<3

  2. Sanna I Siveltimellä
    12.9.2014, 01:52

    Hey, kiitos vinkeistä! Kuulostavat erittäin jees! Muutamia ennätetään varmasti testaamaankin, kun ollaan vielä parisen viikkoa täällä Nycissä. Terkkuja siis täältä _maailman parhaasta kaupungista_ 😉

    1. Hei huippua, nauttikaa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *