Mainen malliin

Laura de Lille

Humiseva Atlantti, liitelevät lokit ja hiekalle rantautuneet aarteet.

Siinä Mainen viikonloppumme kohokohdat.

20 kilometrin pyöräreissumme vei meidät majakoille, tuuliseen rantaravintolaan ja jätskikioskille. Rannalle polttopuita keräilemaan ja niitylle villikukkia poimimaan. Ajoittain tunnelma oli kuin Suomen maaseudulla niin ikään – ainakin jos laskuista jätetään jättimaasturit ja jenkkityyliset omakotitalot koriskenttineen.

Kiitos veden läheisyyden ja raikkaan meri-ilman, Maine nousi helposti yhdeksi kauneimmista vierailemistani Yhdysvaltain osavaltioista. Aaltojen kohinaan ja lokkien ääniin olisi voinut herätä vaikka joka aamu. Virkistävä löytö ajokortittomalle olivat myös teiden varsilta löytyvät pyöräkaistat, jotka ovat äärimmäisen autokeskeisessä maassa harvinaista herkkua.

Vatsanväänteitä tuotti ainoastaan hummerikoju. Silloin tällöin merenantimia nautiskelevana en vain millään päässyt yli Mainen erikoisuuden vähintäänkin epäeettisestä valmistustavasta. Niinpä päädyin, Atlantin äärelläkin, vanhaan kunnon kasvisburgeriin. 

Porskikaa rauhassa, hummeriystävät!

Kommentit

tiia_

Voi, Maine on ihana! :) Tuli ihan näistä kuvista mieleen oma, parin vuoden takainen reissu Portlandiin ja sen jälkeen mökkeilemään. Mä maistoin hummeriakin, oli se kyllä hyvää, vaikka omatunto vähän kolkuttelikin. Oman Maine-matkan jälkeen harkitsin tosissani ostavani Murder, She Wrote-telkkarisarjan omaksi. :D

Laura Pollari
Laura de Lille

Murder, She Wrote, ah! :) En olisi arvannut, että täältä löytyy näin monta mainetärtä! 

keamar

Olin itse Mainessa viime kesänä, ja on se vaan niin ihana paikka. Majakat on mun all-time favorite nähtävyyksiä! Ja hummerit aiheutti meillekin kunnon väännön... mutta tuli kyllä maistettua. :)

Omaa matkareportaasia täällä: http://deepredblues.blogspot.fi/2013/05/my-maine-thing.html

Laura Pollari
Laura de Lille

Ah! Huippua, että ei oltu ainoita vääntäjiä :)

Ja yli-ihana toi reportaasi!

Aino S

Minun täytyy kertoa yksi asia.

Olen viikon ajan miettinyt vähän väliä tuota sinun valkoista kirjain toppiasi. Se on mahtava.

Ja nyt uskaltaudun kysymään, mistä olet sen hankkinut?

Laura Pollari
Laura de Lille

Se oli varsin sattumanvarainen löytö! Vaihdellaan kämppiksen kanssa vaatteita aina tuon tuosta, ja tämä vähän niin kuin jäi mulle.

En tiedä milloin ja mistä pusero on hankittu, mutta ihana se on :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Uuuu, mäkin haluan Maineen! Ja Vermontiin!

Laura Pollari
Laura de Lille

Kantsii! Vermontkin on tosi ihku - eräiden mukaan Yhdysvaltain Ruotsi :-)

Kommentoi