Matkaajan Glasgow-tärpit

IMG_0757.jpg

IMG_0760.jpg

IMG_0730.jpg

polaroidpohja.jpg

IMG_0759.jpg

Jos matka käy Glasgowiin, suosittelen täydestä sydämestäni piipahtamaan kahdessa osoitteessa.

Mielikuvituksekkaaksi ostoskaupungiksi Skotlannin pääkaupunkia voi tuskin nimittää, mutta muutama helmi tännekin on ripoteltu.

Laadukasta vintagea tarjoileva Mr. Ben (101 King Street) saattaa hyvinkin olla paras koskaan vierailemani kakkoskäden vaateputiikki. Ei suotta  monipuolinen, 1940-80-luvut kattava tarjonta kohtuulliseen hintatasoon yhdistettynä nostattaa hymyn skeptisemmänkin vintage-fanin huulille. Läheltä piti, että kotiin ei lähtenyt uudenveroinen, yltiötyttömäinen 60-luvun pitsipaita. Hintaa olisi ollut hurjat 14 puntaa.

Kurkata kannattaa myös kivenheiton päässä sijaitsevaan Monoon (12 Kings Court, King Street) jonka sisältä löytyvä baari, kirja- ja levykauppa ovat nekin vierailun arvoisia. Sydämeni vei erityisesti Good Press -kirjakauppa, jonka tarjonta keskittyy kansainvälisten taiteilijoiden omakustanteisiin kirjoihin, lehtiin ja muihin julkaisuihin. Löytyipä täältä myös suomenkielisiä sarjakuvia ja jo aiemmin vinkkaamani norjalainen Helsinki-opas. Hymyilyttävää! 

Kommentit (2)
  1. Tuo kirjakauppa oli kyllä mainio paikka! Glasgow on muuten Skotlannin suurin kaupunki väkimäärältään, mutta Edinburgh on hallinnollinen pääkaupunki. 🙂 

  2. Ihania matkapostauksia! Näitä on ilo lukea 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *