Matkaan taas lähden nyt

Laura de Lille

On taas se aika vuodesta. 

Olen lähdössä matkalle.

Jäätävän Kanadan ja Jamaikan hiekkarantojen jälkeen suuntaan elokuussa vähän tutumpiin maisemiin: parin viikon mittaiselle turneelle Keski-Eurooppaan. Oikeastihan olen lähdössä ystävän häihin, mutta annan samalla rinkalle ja jeesussandaaleille kunnon selkäsaunan. 

Parin viikon kesälomani aion toteuttaa muutaman päivän pyrähdyksissä: ensimmäinen etappini on iki-ihana Islanti, josta jatkan Pariisiin ja lopulta Etelä-Ranskaan. Sieltä taas vetäisen Lontoon kautta Skotlannin nummille. 

Päivämäärät alkavat jo olla hallussa, mutta suuremmat yksityiskohdat ajattelin jättää hiomatta. On vain ideoita.

Sen, kuinka vedän keuhkoihin raikasta Reykjavikin ilmaa, ja pulahdan maauimalan altaaseen. Lähden Montmartrella pyöräilemään, ja kipaisen kauppaan Carambareja hakemaan. Kirjaan ylös ajatusvirtaa tarkkaillessani maalaismaisemia bussin ikkunasta. 

Osa matkasuunnitelmaa on jättää suunnittelematta.

Siksihän sitä lomaksi kutsutaan.

Kommentit

saarah
visual diary

aika täydellisen kuuloinen suunnitelma :)

odotan innolla islanti-raporttia, sinne haluaisin itse matkustaa seuraavaksi!

Laura Pollari
Laura de Lille

Heippa Saarah! Sellainen itse asiassa löytyy jo viime vuodelta, kun olin Islannissa viikon telttailemassa. Kurkkaa tuonne sivupalkkiin :)

saarah
visual diary

aah, mahtavaa! pitääkin lukea se ja tehdä suunnitelmista totta :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Jes! :)

HeliV (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/pimeaonni

oon miettiny että etkö käy Suomessa kotona koskaan? Itellä tuli 10kk Lontoossa olon aikana niin jäytävä koti-ikävä että oli pakko palata kotiin (ja pääsin myös kouluunkin:D) mutta eikö sulle tuu koskaan jäytävää koti-ikävää, että olisi pakko palata lomaileen Suomeen? Tietenkin siinä sulla helpottaa se, että sulla on pysyvästi kaverit ja poikakaveri Amerikassa, mutta ite ystävystyin Lontoossa tyttöjen kans, jotka kaikki lähti kevään aikana takaisin Suomeen.

Laura Pollari
Laura de Lille

Kaikkeen tottuu, usko pois! Seitsemän ulkomaanvuoden jälkeen ei enää ole mitään väliä, käykö Suomessa kahden kuukauden vai vuoden välein. Oma valintahan tämäkin ulkosuomalaisuuskin on - jos Suomen-ikävä olisi kova, olisin palannut sinne jo vuosia sitten. Loppumaailma houkuttelee nyt enemmän!

HeliV (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/pimeaonni

Aivan totta kyllä! :) ja jos itekki ois pitempään pois niin varmasti tottuis. Itekki alko tottuun lontoossa oloon mut sit ku kaverit lähti suomeen niin tuli niin orpo olo että sama oli tulla suomeen takas. Opiskelu tai kunnon työ ois aivan eri. Sehän on ku asuis toisella paikkakunnalla suomessa. Saa uusia kavereita ihan varmasti :)

Minttula (Ei varmistettu)

Tervetuloa Skotlantiin! :) Oon asunut täällä viisi vuotta ja tuskinpa koskaan lähden pois. Tuut tykkäämään varmasti! (Pahoittelut etukäteen jos sää on ihan järkky, sen kanssa on aina aika arpomista...)

Laura Pollari
Laura de Lille

Jes! Mitä kylmempi, tuulisempi ja viileämpi, sen enemmän pisteitä :) En malta odottaa!

ViviS (Ei varmistettu) http://www.atelierofideas.com

Välillä on mukava palata vähän tutuimmillekin seuduille! Pääsee taas käymään niissä lempparipaikoissa ja unohtaa hetkeksi ne paikan tylsemmät puolet, jotka sitten taas asuessa tulee vastaan. Hyvää matkaa jo valmiiksi!

Laura Pollari
Laura de Lille

Kaunis kiitos toivotuksesta! Huippua kesää myös sulle! :)

siljasilja (Ei varmistettu)

voi ei nuo islanninkuvat, ite palasin sieltä vasta kuukausi sitten, mutta nyt jo ikävä takas!

Laura Pollari
Laura de Lille

Tell me about it! Ihana ihana paikka :)

Matilda90 (Ei varmistettu)

Kuten HeliV, minua ihmetyttää se, etkö tapaa lomallasi perhettäsi Suomessa? Ainakin minulle rakkaitteni näkeminen erossaolon jälkeen on tärkeintä elämässä ja antaa voimaa vaikeisiin hetkiin.

Laura Pollari
Laura de Lille

Ihan validi kysymys sinänsä, mutta miksi olettaa automaattisesti, että kaikilla on koti, johon palata? Maailma pitää mua just nyt kiireisenä, ja Suomessa asuvat sukulaiset kyllä tietävät missä mennään.

VB (Ei varmistettu)

Mietin muiden kommentoijien kanssa ihan samaa: mikset käy suomessa kesällä? Ei mikään vedä sille vertoja. Ja voin sanoa tämän vuoden Jenkeissä olon jälkeen.

Laura Pollari
Laura de Lille

Helppoa! Mulla on 18 päivää lomaa vuodessa, ja tällä hetkellä nään paremmaksi käyttää ne muun maapallon tutkailuun. Suomeen pääsee aina, jos siltä tuntuu.

bulc (Ei varmistettu)

Minä taas en ymmärrä ihmisiä jotka muuttavat ulkomaille ja käyttävät sitten kaikki lomansa "pakolliseen" Suomessa ravaamiseen. Ulkomaille lähtemiselle on usein syynsä; nähdä ja kokea jotain muuta!

munxu (Ei varmistettu)

bulc, olen ihan samaa mieltä. Olen asunut ulkomailla useita vuosia, mutta vaikka kaipaan läheisiäni, Helsinkiä ja Suomessa asumisen helppoutta, on lomailu siellä jotenkin raskasta. Tuttuja juttuja on ihana fiilistellä, mutta itse ainakin väsähdän kun koko ajan pitäisi sukuloida ympäriinsä ja koittaa ehtiä näkemään niin montaa kaveria kuin mahdollista. Olen aina päätynyt makaamaan puolet reissusta (väärän tuntuisessa) sängyssä kummallisen ahdistuksen vallassa (tämän takiako tänne tultiin?), yleensä sairastun myös flunssaan. Luulisin että suurin osa ulkosuomalaisista kokee painetta lomailla Suomessa ja kevyesti syyllistävä ihmettely ("mikset käy suomessa kesällä ja näe perhettäsi?") tuntuu aina yhtä ikävältä. Jatkuva Suomeen lentely myös maksaa siinä missä muukin matkustaminen, eli jostain toisesta reissusta pitää luopua. Tai ulkona syömisestä, mut en suostu.

Laura, sun blogi on ihana!

ee (Ei varmistettu)

Hei Laura,

Itselläni pitkäaikainen haave toteutumassa ja lennot Islantiin vihdoin takataskussa, elokuun alkupuolelle.

En tiedä onko sun reissulla jo plania (omani ihana tyhjä paperi tässä vaiheessa!), mutta sun viime vuoden retkestä inspiroituneena aion myös katsoa jos löytyisi saman henkistä seuraa ja toiveissa olisi päästä kiertelemään ympäri saarta nauttien jokahetkestä, ilman liian suuria suunnitelmia!

Näet varmastikin mailiosoitteeni, eli jos on tarvetta reissuseuralle esim. jollekin pätkälle, let me know!

:)

Uskomatonta settiä muutamilta kommentoijilta, ja aika törkeää olettaa, että a) kaikki  haluavat käyttää lomansa Suomessa vierailuun tai että b) kaikilla olisi Suomessa perhettä tai ystäviä odottamassa. Mun mielestä on virkistävää lukea ulkosuomalaisten blogeja, joissa ei koko ajan lasketa päiviä seuraavaan Suomen-reissuun tai kirota miten ulkomailla kaikki on ihan huonosti ja Suomessa aina paremmin. 

 

Niin, ja tervetuloa Skotlantiin, säät voivat olla mitä vaan. Jos eksyt Glasgow'hon päin ja/tai kaipaat vinkkejä, ota yhteyttä.  :)

Kommentoi