Matkalle New Yorkiin, osa 1

New York on yksi niitä paikkoja, joihin on tutustuttava pieni palanen kerrallaan. Kaupungin pulppuava energia pitää huolen, että tekeminen täällä ei lopu yrittämälläkään, ja kun ilmassa leijuu aina jotain uutta, tylsistyminen on lähestulkoon mahdotonta. On sitten asia erikseen tietää, mitä sitä kaikkien mahdollisuuksien keskellä tekisi — varsinkin, jos aikaa kaupungissa on vain rajoitetusti.

Juurikin siksi tulen tästä kuusta lähtien jakamaan kanssanne parhaat New York -tärppini: siisteimmät putiikit, viimeisimmät aktiviteetit sekä parhaat baarit. Empire State Buildingin näköalatasanteelle emme matkaa — sen sijaan saatatte löytää itsenne hillittömistä rooftop-bileistä Brooklynistä. Tervetuloa mukaan!

parhaat.jpg

untitled-1_0.jpg

1. Putiikit. Pukeutumisesta kiinnostuneen reissaajan kesäkuun ykköskohde on Opening Ceremonyn nelikerroksinen SoHon lippulaivamyymälä. Täältä löytyy kaikki ja vähän enemmänkin — tämän hetken kiinnostavimmat brändit sekä suunnittelijat, putiikin omaa nimeä kantavaa Opening Ceremony -linjaa unohtamatta. Enkä suinkaan ole ainut ihastunut —viimeksi sovituskoppinaapurinani oli kukas muukaan kuin vähäpukeinen Claire Danes.

Lisäsyy kirmata SoHoon: Vuonna 2002 perustetun putiikin brooklyniläislähtöinen perustajakaksikko hääräilee tätä nykyä Kenzon taiteellisina johtajina Pariisissa. Pisteet siitä. 

2. Ruoka. Kesäkuussa newyorkilaiset siirtyvät kirjaimellisesti ulos ruokailemaan: hetken suurin hitti ovat food truckit, jotka ovat vallanneet kadunkulman jos toisenkin. Erinomaista ruokailuseutua on esimerkiksi Union Square, jonka Greenmarketin tarjonta tyydyttää nekin, joille autokioskin tiskiltä tarjoiltu kinkkiruoka ei maistu. Jälkkärin voi kipaista sitten noutamaan Van Leeuwenin jäätelöautolta, joka tarjoilee makeannälkään muun muassa Earl Grey -teen makuista jätskiä. 

Lisäsyy pistää piknikiksi: Hyvä yleismeininki. Amerikkalaiset ovat puheliasta sakkia — jos haluat paikallista juttuseuraa, suuntaa nokka rohkeasti kohti ulkoilmaa.

3. Bileet. Kuun parhaimmat pippalot löytyvät Brooklynistä. Williamsburgissa sijaitsevaan Union Pooliin kannattaa suunnata maanantai-iltaisin klo 23.30 lähtien, jolloin hipsterit pakkaantuvat tanssimaan The Reverend -bändin sielukkaan gospel-show’n ääreen. Jos hallelujat käyvät korviin, baarin sisäpihalle parkkeerattu taco-auto palvelee väsähtänyttäkin juhlijaa. Loppuillaksi voi sitten hipsiä Greenpointissa sijaitsevaan Manhattan Inniin, jonka lauantaisella tanssilattialla saattaa törmätä tuttuihin kasvoihin.

Lisäsyy hypätä L-junaan: Brooklynin pippaloissa ei niuhoteta. Meininki on rentoa, ja Manhattanin 14 dollarin drinkitkin voi unohtaa suosiolla. Sitä vastoin varaa mukaasi käteistä — monissa baareissa on luottokorttiminimi.

Kuvat: Inc.com & A BLOG curated by

Kommentit (5)
  1. Vierailija & Kotikisu, selvä pyy! Vaihtoehtoisia New York -vinkkejä on luvassa vielä roppakaupalla 🙂

  2. Mäkin otan kaikki vinkit erittäin mielelläni vastaan! 🙂
    Nimimerkillä: Heinäkuussa Nyciin

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *