Matkalle New Yorkiin, osa 2

heina_parhaat.jpg

heinakuu_parhaat.jpg

 

1. Elokuviin. 

Helteisenä heinäkuuna ei sisälle jäädä. Yksi mainio tapa viettää iltaa ovat rooftop-leffanäytökset, joita löytää kesäisin kaupungin katolta jos toiseltakin. Itse kävin hetki sitten leffassa Lower East Sidella sijaitsevan taidekoulun katolla, ja tulipa hienon kokemuksen kylkiäisenä tsekattua vielä ihastuttava auringonlasku Manhattanin yllä.

Lisäsyy lähteä leffaan: Omaperäisempi (sekä viileämpi!) vaihtoehto turistien suosimille näköalatasanteille, ja opiskelijabudjetillakin pärjää — osa leffanäytöksistä on, uskokaa tai älkää, täysin ilmaisia.

2. Brunssille.

Yksi New Yorkin parhaimmista brunsseista löytyy williamsburgilaisesta Egg-lähiruokaravintolasta. Täällä ateriointi ei ole pelkästään eettinen valinta, vaan myös puhdas makukysymys. Ruoka on taivaallisen hyvää, ja ihmekös tuo: Eggin kaikki raaka-aineet ovat peräisin ravintolan omalta maatilalta New Yorkin osavaltion pohjoisosasta, jossa voi halutessaan piipahtaa vaikka vierailulla.

Lisäsyy suosia paikallista: Tieto on valtaa myös ruokaillessa. Fiksu tietää, mitä suuhunsa pistää — se onnistuu vaivattomasti esimerkiksi maatilan viljelijöiden pyörittämän blogin kautta. 

3. Tanssimaan.

Parhaimmat illat päätyvät takkatulen ääreen — myös tanssilattialla. West Villagessa sijaitseva Jane Hotel edustaa tyypillistä manhattanilaista yökerhoa, jonne ei ehkä lähdetä viettämään rentoa iltaa parin lasillisen ääreen, mutta missä saa aikaan hulvattomat jatkot, jos tekee mieli pistää jalalla koreasti. 

Lisäsyy jorata valomerkkiin saakka: Kävele täältä suoraan aamuiselle Hudson-joelle auringonnousua ihailemaan. Samaan syssyyn selviää pääkin!

 

Lukaise myös juttusarjan ensimmäinen osa.

 

Ylin kuva täältä, alin kuva täältä. 

Kommentit (6)
  1. Maalasitpas maailman juuri kovin mustavalkoiseksi! 🙂

    Hyvä lähtökohta voisi olla vaikkapa se, että ihmiset ovat erilaisia – tämä elämäntyyli sopii mulle, jollekulle muulle sitten toisenlainen. Kumpikaan ei ole toistaan oikeampi tapa elää tai nähdä asioita.

    Mitä tulee jälkimmäiseen väittämään, ihminenhän on oikea sopeutumisen mestari, joka totuttautuu tarvittaessa lähestulkoon mihin tahansa – uusiin elinolosuhteisiin, paikkoihin ja sosiaalisiin ympyröihin (ja vieläpä ilman supermiesvoimia!) Eihän me muuten täällä oltaisi pörräilty ja selvitty jo vuosituhansia!

    Se miksi asuttamaansa maaplänttiä haluaa kutsua (New York, Pariisi, Utsjoki..) on itse asiassa melko merkityksetöntä. Kuten yhteisöt ylipäätään, kaupungit, kylät ja kumppanit ovat kaikki ihmisten itsensä kehittelemiä käsitteitä, ja on ainoastaan yksilön itsensä hyppysissä, mihin niistä haluaa eniten kuulua.

  2. en tajua, miten pystyt vaihtamaan maisemaa tosta vaan, Suomesta Pariisiin, sitten New Yorkiin, ihan kuin olisit jokin superihminen joka pystyy sopeutumaan milloin mihinkin. tulee mieleen onko sulla aika ohuet tunnesiteet esim. perheeseesi, kun et haikaile Suomeenkaan vierailemaan sen enempää… 😮

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *