Minimatkalle Budapestiin

Kuten menneellä viikolla vinkkailin, on työn alla ollut New Yorkin -oppaan lisäksi eräs toinenkin matkatärppipostaus.

Tässä meikän kootut Budapest-vinkit, joista lienee iloa ainakin pitkäksi kesäviikonlopuksi.

IMG_1177.jpg

Vaihtoehtoinen majoittumisvinkki, eli testaa tämä leirintäalue: 

Jos helle ja tuikituntemattomat telttanaapurit eivät häiritse, majoitu ihmeessä Budapestin keskustassa sijaitsevassa Haller Campingissä (Haller utca 27.)

Rauhaisa leirintäalue on varteenotettava yöpymisvaihtoehto kesäkuukausiksi (aina 30.9 asti) joka ei ainakaan budjettia kaada: telttapaikan yhdelle saa noin kympillä.

Puisto on siisti ja turvallinen, vaikka skeptikko (kuten mukavuuksiin tottunut poikkis) saattaisi jotain muuta ensi näkemältä väittääkin. City-hipille kelpas kyllä.

Erilaiselle kaupunkikierrokselle:

Pyörä saattaa olla paras tapa tutustua Budapestin nähtävyyksiin. 

Sellaisen voi vuokrata vaikkapa katu-uskottavan unkarilaismimmin Bean pyörittämästä Dynamo Bike -pyörävuokraamosta (Képíró utca 6) jossa pyörii niin ikään leipomo.

Kakkukahvien äärellä voit oppia kaupungin historiasta, vierailun arvoisista paikoista tai vaikka jutustella paikan omistajan suomen kielen taidoista.

Lisätietoa ja vuokrahinnasto täällä.

IMG_1163.jpg

Ruokailuideoita, eli tsekkaa ainakin nämä:

Budapest saa ekstrasydämiä edullisuudestaan. Kiitosta saa myös ravintoloiden hintataso.

Itselleni erityisesti mieleen jäivät nämä kaksi ruokailupaikkaa:

Pántlika (Hermina út) on 60-luvun henkeen rakennettu bistro, joka sijaitsee aivan Budapestin kaupunginpuiston kupeessa. Diner-henkisestä menusta löytyy muun muassa maittavia kasvisburgereita.

Napfényes Étterem (Rózsa utca 39) on perinteinen kasvisravintola 7. kaupunginosassa. Rauhallisella sivukadulla sijaitseva ravintola tarjoilee klassisempaa kasvisruokaa ja hemmetin hyvää inkiväärimehua. (Tästä tärpistä kiitos Miumille!)

IMG_1153.jpg

Rentoutumisideoita, eli missä kannattaa kylpeä:

Kuumista lähteistään tunnettu Budapest on myös kylpylöiden kaupunki.

Oma suosikkini on vuonna 1565 rakennettu, Budapestin vanhin turkkilainen kylpylä Király Bath (Fő utca 84.) Autenttinen ja siloittelematon ottomaanikylpylä sopii niille, jota perinteinen turistiuimala ei kiinnosta. Intiimi ja tunnelmallinen paikka rauhoittua päivän päätteeksi.

Remontoidumpi vaihtoehto on Veli Bej Bath (Árpád fejedelem útja 7joka sijaitsee monien unkarilaiskylpylöiden tavoin sairaalan yhteydessä. Asiakaskunta koostuu pääasiassa paikallisista. Näissä altaissa lilluu helposti koko iltapäivän, kiitos kylpylän meditatiivisen tunnelman.

Jos tyyrius, tungos ja turistit eivät haittaa, kokemisen arvoinen viilentymisvaihto on niin ikään art nouveau -tyylinen Gellért Bath (Kelenhegyi út 4.) Altaita kylpylästä löytyy sekä sisältä että ulkoa, mikä toimii varsinkin hellesäällä.

Koe unkarilainen tori, eli kirppistele täällä:

Budapestissä kävijän kannattaa kokea ainakin yksi paikallinen jättikirppis. Niissä tavara on sekalaista ja aarteet uniikkeja.

Jos aikaa on vain yhteen, kipaise kaupunginpuistossa viikonloppuisin järjestettävälle ulkoilmakirppikselle (Zichy Mihály utca 14.

Varaudu loistolöytöihin ja täydellisiin satunnaisuuksiin: jos jäit vaikkapa lapsena uupumaan Kinder-keräilyhahmoja, löytyvät yllätysmunakrokosi ja -kilpparisi nyt täältä.

Pääsymaksu noin 50 senttiä.

Mukavaa Budapestin-matkaa!

Kommentit (2)
 1. Tässä hommassa yhdistyy nyt kaksi asiaa, joilla en tähän hetkeen saakka olettanut olevan mitään yhteyttä toisiinsa.

  1. Jäin lapsena ilman munankuoresta kuikuilevaa kinder-kilpparia. Ja sitä palmunlehdellä melovaa.

  2. Mulla on lento Unkariin reilun viikon päästä.

   

  Elämä se yllättää.

  Laura

  1. Siis eikä, en kestä! 🙂

   Ihanaa matkaa!

   (Ja hae kilpparit kotiin, näin ne molemmat siellä.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *