Muotiharjoittelu haussa?

Aina vähän väliä saan meiliä teiltä rohkeilta maailmannaisilta ulkomaan suunnitelmista, muutoista ja työhaaveista. Joidenkin kanssa kirjoittelu on venähtänyt jopa sen verran, että kuulumisia vaihdellaan vielä kuukausienkin jälkeen.

Henkilökohtaisessa viestittelyssä on oma viehätyksensä, mutta olen muutamaan otteeseen pohtinut, miten auttaa mahdollisimman monia samojen kysymysten parissa painiskelevia. Viittä ulkomaan vuotta, yhtä muotikoulua ja työharjoitteluita myöhemmin taskuun on ehtinyt kerääntyä jos jonkinnäköistä kokemusta ja hyödyllisiä kontakteja, joita olisi suorastaan hölmöä olla jakamatta.

Olen kirjoitellut alasta vuosien varrella paljon, mutta kuten arvata saattaa, käytännön tasolla hommat eivät aina rullaa yhtä yksinkertaisesti ja jalkaa voi olla hyvinkin vaikea saada oikeiden ovien väliin.

Niinpä päätinkin –  teitä asiasta kiinnostuneita ajattelen –  aloittaa postata säännöllisesti Facebook-ryhmääni kullanarvoisia ja oikeasti kiinnostavia muotityöharjoitteluvinkkejä ulkomailta – vanhasta opiskelukaupungistani Pariisista, Lontoosta sekä New Yorkista.

 

Pysykäähän siis kuulolla!

 

Inspiraationa sekä pienenä nostalgiatrippinä alla muutama kuva toiseksi viimeiseksi jääneestä harjoittelustani ranskalaisen L’Eclaireurin nettikauppatiimissä. Projektipäällikön, valokuvaajan sekä kahden kuvankäsittelijän lisäksi piskuiseen studioomme mahdutettiin parin kuukauden aikana kilokaupalla vaatteita, laukkuja ja kenkiä, joiden ökyydestä revittiin välillä aikamoista huumoria.  Ryhmähenki oli huikea, ja ollaanpa tyttöjen kanssa kavereita edelleenkin.

dscn8836.jpg

dscn8827.jpg

dscn8817.jpg

dscn8944.jpg

img_9107.jpg

Viimeinen kuva on muuten otettu melkein kokonaisesta L’Eclaireur-jengistä ja Tranoï-muotimessukööristä yhdessä. Jos joku vielä miettii, miltä pariisilainen muotijengi näyttää, tässä vastaus: kovin mustavalkoiselta. 

 

Kuka olisi arvannut?

 

Kommentit (2)
  1. Mielettömän hyvä juttu! Itse opiskelen tällä hetkellä muotimarkkinoinnin maisteriohajelmassa Ruotsissa, aj ensi syksyksi olisi harjoittelupaikka haussa. Haluaisin ostajaksi lopulta, joten ostoassarin harjoittelupaikka voisi olla järkevä askel, miksei myös markkinointipuolen hommat.

    Olisiko sinulla tietoa mistä paikka kannattaa lähetä etsimään? Kaupunkia tai maata en ole rajannut sen kummemmin, Berliini, Lontoo, New York kiinnostaisi. Miksei myös koti-Oulu tai Helsinki jos vain hvyä paikka löytyy 🙂

    Näyttäävain että suurin osa netin fashion intern-paikoista on juuri sitä kahvinkeittoa ja juoksevien asioiden hoitoa, mitä en tässä vaiheessa enää halua tehdä. Olisi mahtava löytää paikka missä pääsisi heti oikeisiin töihin, ja saisi hyvät lähtökohdat valmistumisen jälkeiselle elämälle:) Kiitos avustasi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *