Muotitietoiselle: tyylineuvoja vuodelta 1986

IMG_1439.jpg

Kuten moni saattaa tietää, olen intohimoinen vanhojen muotilehtien keräilijä.

Männäviikolla löysin taas muutaman helmen kokoelmaani täydentämään.

Noin lähtökohtaisesti en voi sietää latteuslistauksia siitä, miltä ihmisen kuuluu kamoineen näyttää  poikkeuksena neuvot, jotka jaettu on 1980-luvulla, jolloin tyylibisneksissä oltiin aina oikeassa.

Tässä muutama tärppi Muoti + Kauneus -lehden julkaisemana, joka todistaa että ennen oli naisen itsetunto terästä (koska äänensävy) ja miehet juntteja (koska mikäpä ettei?)

1. Hoikistumisvinkki:

”Jos et usko vaa’an antamaa tulosta ylipainostasi, mene peilin eteen ja ota vatsamakkara sormiesi väliin. Jos makkaran leveys on viisi senttimetriä, on ylikiloja varmasti ainakin reilusti viisi kiloa. Ellet usko näkemääsi, anna ottaa itsestäsi valokuva. Se ei valehtele.”

#Selfietä kehiin, naiset!

2. Päivän itsetunnon kohottaja:  

”Mielikuvituksettomuus on eräs tavallisimmista pukeutumisvirheistä. Väistämättömästi tulee mieleen, että ollaan vain vetäisty jotakin päälle, kun ilmankaan ei voi olla. Asusteista ei ole tietoakaan, hiukset hapsottavat ja naama näyttää puhtaaksi pestyltä. Harmittaa, kun tyttö ei tajua, kuinka hänellä on kaikki mahdollisuudet näyttää paremmalta!”

Tämä todettu vuosikymmenellä, jolloin kokomustaan ei vielä voinut pukeutua. Mutta minkäs teet  vuonna 2014 ei vaan voida olla ilman!

3. Tyylitärppi miehille:

”Suomalaisen miehen huonosta pukeutumisesta puhutaan paljon. Tuntuu kuin mieheltä olisi hämärtynyt koko pukeutumisen käsite. Mies, etkö välitä asiasta vai oletko vain yksinkertaisesti tyytyväinen itseesi sellaisena kuin olet? Juntti mikä juntti.

Siis aivan hemmetin hyvä, että tämä tuli sanottua ääneen käsityölehdessä, jonka lukijakunta koostui 100% naisista.

Mutta onneksi sentään jotain meni oikein. Siksi vielä bonuksena päivettymisvinkki vuodelta 1982:

Rusketu rajattomasti solariumilla! Et tarvitse talvimeikkiä, luonnollinen rusketus antaa terveen sävyn ja kesäisen ulkonäön. Yhtä turvallinen kuin aurinko.

Yhteenvetoni: kauan eläköön UV-säteily, self denial ja juppimiehet!

Vaan mistäköhän löytäisi tuon kätsyn kotisolariumin?

Kommentit (6)
  1. Mä jäin oikein kuulostelemaan noita hassuja lainauksia, koska tuntuivat niin… tutuilta. Mutta Hanna K sen sanoi: nehän ovat ihan kuin mistä tahansa nykyajan naistenlehdestä, joita höystetään ironialla. TJEU, juuri ilmestynyt Trendi: ”Paakkuja ripsissä? No problem! Möhköt tönkköripset ovat 60-luvun lookin ydin.” ”Alkusyksystä pelkkä viltti toimii takkina – ja piknikalustana.” ”Tervemenoa vessareissut, joiden tarkoitus on tarkistaa, onko huulipuna levinnyt hampaisiin tai pitkin naamaa.” Naistenlehdet on kyllä niin ihanan pöhköjä, ettei mitään rajaa. 😀

  2. Nämähän voisivat olla suoraan jostakin tämän päivän hipster-julkaisusta – ironisesta sellaisesta. Varsinkin lehden kansikuva vakuuttaa :–D Haha!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *