Neljä vuotta Ranskaa

Laura de Lille

Tänään tulee täyteen tasan neljä vuotta siitä, kun pakkasin matkalaukkuni täyteen hörhelövaatteita ja Iittalan astioita ja muutin Pariisiin. Tässä sen kesän ensimmäinen kuva: siinä poseeraa vastavalmistunut, 19-vuotias ylioppilas upouudessa Galeries Lafayetten alesta ostetussa Annan Suin silkkipaidassaan. 

Koska yksi ranskan kielen lempisanojani on recul, seuraavanlaiset terveiset lähettäisin näin jälkikäteen silloiselle elämänhuumassa lilluvalle itselleni: a) Älä ole niin herkkä ja yritä nyt (hyvänen aika) olla edes vähän vähemmän naiivimpi. b) Älä koskaan anna puhelinnumeroasi ranskalaiselle pojalle ja älä ainakaan deittaile niitä. Bad news! Ja lopuksi tärkein: c) Hanki pyörääsi aina kunnollinen lukko, vaikka kaksin kappalein. Ja nyt kun päästiin vauhtiin: Décathlonista saa paremmat kuin GoSportista.

Entäs te - missä olitte neljä vuotta sitten ja millaisia terveisiä lähettäisitte silloiselle itsellenne?

Kommentit

Pinjeta
Kissanpäivät

Ah, vuosi 2007. Täytin melkeinpä tasan neljä vuotta sitten 18. Ajokortin saamiseksi oli jo kova hinku ja koska olin ollut ajoissa liikkeellä, odotin monta päivää jännityksellä ajokoetta. En edes saanut kunnolla unta sinä yönä! Ajokoe meni tosi hienosti ja pääsin vihdoin ajamaan sitä ihanan punaista Nissan Micraa, joka oli seissyt pihallamme jo pari viikkoa. Siihen asti olin vain  kuunnellut musiikkia radiosta :D Se olikin sitten viimeinen kesä, jonka sain rauhassa lomailla. Edes kirjotuksiin ei tullut luettua!

smes

Neljä vuotta sitten olin 15 vuotta vanha ja sinä vuonna tähän aikaan odottelin elokuussa olevan rippikoululeirin alkamista. Ohjeeksi silloiselle itselleni voisin antaa sen, että ei olisi pitänyt vetäytyä niin paljoa kuoreensa, koska se on kostautunut myöhemmin. Kahdeksannen ja yhdeksännen luokan välisenä kesänä mietin jo kuumeisesti, mihin suuntaisin yläasteen jälkeen. Mielessä kyti ajatus siitä, että olisin lähtenyt oman kylän lukion sijaan Helsinkiin uusien ihmisten pariin. Olisi kannattanut. Toisaalta olen nyt kypsempi muuttamaan omilleni, kun teini-iän vaikeudet ovat takana. :D

Laaksonneiti (Ei varmistettu)

Neljä vuotta sitten... Olin 21, toinen vuosi yliopistossa takana. Olisin ohjeistanut itseäni menemään tunteen mukaan: vaihda opiskelualaa! Toka vuosi jo takana eikä vieläkään kiinnostanut. Nyt siis se tutkinto jo tehty... Mutta onneksi elämä ei ole koskaan valmis, vaan voi aloittaa uudelleen aina. :)

"Katjuska" (Ei varmistettu)

Neljä vuotta sitten olin ihan ahdistunut selkäkivun takia. Olin juuri saanut graduni valmiiksi ja tuossa istumisprosessissa sain selkäni tosi pahaan kuntoon. Olimme mieheni kanssa lähdössä Lissaboniin ja pelkäsin miten pystyn istumaan lentokoneessa tuon matkan. No, onneksi ihmeitä tekevä kiropraktikko palautti minut takaisin elävien kirjoihin kolmen kuukauden järkyttävien kipujen jälkeen.

Nyt sanoisin itselleni, että aloita lenkkeily, se auttaa pitämään selän kunnossa. Onneksi nyt tiedän sen. :) Sanoisin myös, että luota ammatinvalintaasi ja anna sille mahdollisuus. Ei tarvitse alkaa säätämään ja hyppimään eri aloille ennen kuin on kunnolla kokeillut työelämässä miltä valittu ura tuntuu. Nyt onneksi tiedän tuonkin ja olen tyytyväinen, että palasin ammattiin, jota yliopistoon opiskelemaan alun perin meninkin.

Saga (Ei varmistettu)

Neljä vuotta sitten olin juuri muuttamassa Helsinkiin. Itseäni neuvoisin olemaan välittämättä siitä mitä muut ajattelevat isestäsi (Todennäköisesti eivät mitään!). Turha oli myös murehtia voisinko tehdä juuri niin kuin itse halusin. Tietysti voin! Ja kaikki järjestyi lopulta juuri parhain päin.

Lämmintä ja iloista kesää Pariisiin :)

VierailijaDesi (Ei varmistettu)

Neljä vuotta sitten olin 26-vuotias ja juuri valmistumassa yliopistosta. Sanoisin itselleni, että älä ota sitä yhtä työpaikkaa vastaan, siitä koitui pelkkää harmia ja vain vähän rahaa!

Opasneiti (Ei varmistettu)

4 vuotta sitten olin toivoton tapaus ja 17-vuotias. Silloin rakastuin jokaiseen mieheen, poikaan ja renttuun! Sanoisin varmaan silloiselle itselleni että..hmm..No en ehkä mitään, sillä tyylillä tuli nähtyä ja opittua vaikka mitä.

Aurinkoista ja viinintäytteistä kesää Pariisiin! Bon été!

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos kaikille! Mahtavia juttuja :)

We want more!

Wrldtrvellr
Pimeä Onni

Neljä vuotta sitte.. Olin valmistunu ylioppilaaksi josta oli tosi ylpeä. Olin myös päässy ammattikorkeeseen opiskeleen sitä alaa mitä halusinki. Seurustelin myös sinä kesänä ensinmmäistä kertaa. Se suhde kesti vain sen kesän, opiskelen yhä samassa koulussa (motivaation puute:D ) ja painan n. 5kiloa enemmän ku 4 vuotta sitten:D Tai no!Asun tän kesän norjassa. Se on sentään jotain:D Syykuussa takaisin suomeen,  Joulukuussa on tarkoitus valmistua ja tammikuussa muuttaa lontooseen. Suurin pelko mitä itellä on tällä hetkellä. Se että jumiuduin paikoilleni. Huomaan 20 vuoden päästä etten oo ollu onnellinen enkä oo seikkaillu niin paljon ku oon halunnu. Niimpä nyt teen kaiken:D

Kommentoi