New York, 23. maaliskuuta

img_7140.jpg

Ensi viikolla minusta tulee Manhattanin tyttö! Silloin hyvästelen Astorian ja pakkaan kimpsuni ja kampsuni ja huristelen kohti uutta kotia. Saan vihdoin oman sängyn ja pääsen järjestelemään vaatteeni kauniisti hengareihin. Elämän pieniä iloja!

img_7137.jpg

Kynät ja vesivärit ovat olleet parhaita ja pahimpia ystäviäni siitä lähtien, kun minut laitettiin 2-vuotiaana kuvataidekouluun. Parinkymmenen vuoden ajan piirsin, maalasin, muotoilin, veistin, valokuvasin ja kehitin filmejä.  Kuvataidelukion jälkeen en yksinkertaisesti enää pystynyt. Koko lapsuuteni ja teini-ikäni soimasin omia tekemisiäni, ja käsillä tekemisestä katosi kaikki ilo. Pelkkä ajatuskin väreihin tarttumisesta ahdisti todella kauan. Viisi pitkää vuotta se vaati: Tajusin ikävöiväni piirtämistä aivan kauheasti. Eilen sitten kävelin kauppaan ja ostin itselleni piirustusalustan, ja aion taas alkaa kuvittaa. 

img_7279.jpg

Minne hävisi kevät? New York siirtyi kertaheitolla talvesta kesään, ja täällä on nyt yli +20 astetta. Newyorkilaiset kulkevat ulkona lyhythihaisissa ja sandaaleissa, ja aurinko porottaa kuin toukokuussa niin ikään. Ja katsokaa nyt noita kauniita lehtiä!

img_7272.jpg

Perjantaipäivän kunniaksi vedin hiukset tiukalle ponnarille ja maalasin kynteni oransseiksi. En muista, koska olisin tuntenut oloni ollut yhtä elinvoimaiseksi ja innostuneeksi, ja minulla on tunne, että tästä keväästä tulee elämäni tähän asti paras. Nautin tätä nykyä yksin olemisesta todella paljon, ja riippumattomuuden tunne antaa hurjasti energiaa. 

img_7284.jpg

Sunnuntaina täytän vuosia. Tänä vuonna en juhlista päivää kasarisynttäreillä tai Rubiikin kuution muotoisella kakulla, vaan illallisella Brooklynissa sohvasurffareiden kanssa. Jälkkärinä meillä on iso laatikollinen Fazerin suklaita (salmiakista kieltäydyttiin kohteliaasti.)

Paljon lämpöä ja suukkoja New Yorkista! 

Kommentit (7)
 1. Vilmaa, kiitos kaunis! Ajat muuttuvat ja niin muuttuvat blogitkin? 🙂

  Vierailija1, oi, mahtavaa Pariisin reissua sulle! Nauti kaupungista täysin rinnoin ja syö parit leivokset munkin puolesta 🙂 Bisous bisous.

  Vierailija2, kyllä vain. Ollaan synttärikaksosia. 🙂 Jee! 

  -A-, no kuule niitähän on jo täällä! Olen kuvittanut yhteensä jo 3 postausta. 🙂

   

   

 2. Olisi mukava nähdä kuvituksiasi myös blogissa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *