New Yorkin vintage-opas: East Village

Laura de Lille

Kuten Facebookissa pari päivää sitten rohkeana huutelin, aion tulevan kevään aikana koluta puolestanne parhaimmat New Yorkin second hand -puodit.

Kunnianhimoisen tehtäväni aloitin viime viikonloppuna boheemista East Villagesta, jonka tarjonnan olin kuullut olevan erityisen monipuolinen useine kivoine kohteineen.

Koska haluan jelppiä teitä tulevia Nykki-reissaajia, aion rankata puodit saamieni vaikutelmien perusteella. Kuten hyvin tiedätte, meillä Lilyläisillä on suloinen tapa tähdittää ihania asioita sydämin, joten annankin niiden muodossa  jokaiselle vierailemalleni putiikille leikkimielisen arvosanan.

Ennen kuin aloitamme, tiedoksenne vielä, että näihin kolmeen East Villagen aarreaittaan pääsee samalla L-junalla pysähtymällä 1st Avenuen pysäkillä. Miten kätevää!

Lähes metroaseman kupeesta löytyvä No relation vintage on näppärä kohde erityisesti miespuolisille tai maskuliinisen pukeutumisen ystäville. Kenkiä, asusteita, takkeja ja kauluspaitoja riittää vaikka kaverillekin. Myymälässä vieraillessani taustalla soi letkeästi 60-luvun Beatles, ja hintatasokaan ei päätä huimaa. Kivan neuleen saa 10 dollarilla.

Perinteisempää vintagea löytää täältä hyllykaupalla, mutta naistenvaatetarjontansa puolesta No relation vintage jättää tämän mekkotytön kuitenkin hiukan kylmäksi.

  

 

Pienen kävelymatkan päästä löytyy East Villagen ihastuttava ulkoilmakirppis, jonka hurmaavien myyjien kanssa jutusteltu on osa kokemusta. Täällä pääsee tunnelmoimaan vanhan rouvan tarinointia nuoruuden luottomekoistaan ja antamaan kyytiä retro-mummopyörälle. Hinnat luonnollisestikin vaihtelevat myyjän mukaan, mutta muistutettakoon, että täältä voi tehdä aivan uskomattomia löytöjä. Ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen kirpputori!

East village flea market on auki säävarauksella joka viikonloppu, lauantaista sunnuntaihin.

 

Paljon ylistetty Buffalo Exchange oli kolmikosta ainoa, josta olin jo etukäteen kuullut. Tutustumiskierrokseni jälkeen täytyy todeta, että putiikki oli täysin maineensa ansainnut!

Myymälästä löytyy kiinnostava ja laadukas valikoima sekä miesten että naisten vaatteita, asusteita, koruja ja kenkiä, ja hinnatkin ovat varsin kohtuullisia huomioon ottaen myytyjen tuotteiden kunnon. Parasta puodin tarjonnassa on sen yllätyksellisyys: vaaterekkien kätköistä saattaa löytyä vierekkäin vaikkapa Urban Outfittersin ja Ralph Laurenin neuleet. Perinteisempää vintagea täältä ei juurikaan löydy, mutta kuka sanoi, ettei hyviä muotihetkiä olisi ollut viimeisen parinkymmenen vuodenkin aikana?

Buffalo Exchangesta kiinnostuneille vinkiksi, että ketjulla on useampi myymälä Yhdysvalloissa. Toinen New Yorkin putiikki sijaitsee missäs muuallakaan kuin hipstereiden mekassa Brooklynissä. Paljon rakkautta tälle!

 

 

Pssst! Kommenttejanne ja ehdotuksianne tulevista vierailun arvoisista kohteista otetaan ilomielin vastaan.

Kommentit

Peppi (Ei varmistettu)

Kyseinen ulkoilmakirppis testattu! :) Poikaystävä asui aivan sen kulmilla! Suosittelen testaamaan Williamsburgin Beacon's Closetin. Siellä on todella kohtuuhintaisia second hand designervaatteita. Itse olen löytänyt sieltä esimerkiksi Phillip Limin vielä hintalapulla varustetun mekon 40 eurolla ja Marc Jacobsin mekon parilla kympillä! Nautihan New Yorkista!

Laura Pollari
Laura de Lille

Oho. Kiitti vinkistä Peppi! :)

Ja lupaan nauttia!

enma (Ei varmistettu)

oivoi elät tällä hetkellä mun unelmaa! itsekkin aijon ihan varmasti muuttaa jossakin elämänvaiheessani new yorkiin!
miten löysit sieltä asunnon ja jos voisit muutenki esitellä erikseen esim brooklyniä, sohoa, east villagea yms. ni ois super kiva! :--)

Vierailija (Ei varmistettu)

yhdyn emman kommenttiin, haluamme tietoa asunnosta ja työpaikasta jne.
ravintoloita ja kahviloita olis kiva tietää tulevaa reissua varten.

have fun! ciao

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei enma ja vierailija, asun nyt ystävän luona, eli esiteltävää ei toistaiseksi juurikaan ole. :)

Vinkkejäkin tulee varmasti vielä rutkasti!

Kommentoi