New Yorkin vintage-opas: East Village

Kuten Facebookissa pari päivää sitten rohkeana huutelin, aion tulevan kevään aikana koluta puolestanne parhaimmat New Yorkin second hand -puodit.

Kunnianhimoisen tehtäväni aloitin viime viikonloppuna boheemista East Villagesta, jonka tarjonnan olin kuullut olevan erityisen monipuolinen useine kivoine kohteineen.

Koska haluan jelppiä teitä tulevia Nykki-reissaajia, aion rankata puodit saamieni vaikutelmien perusteella. Kuten hyvin tiedätte, meillä Lilyläisillä on suloinen tapa tähdittää ihania asioita sydämin, joten annankin niiden muodossa  jokaiselle vierailemalleni putiikille leikkimielisen arvosanan.

Ennen kuin aloitamme, tiedoksenne vielä, että näihin kolmeen East Villagen aarreaittaan pääsee samalla L-junalla pysähtymällä 1st Avenuen pysäkillä. Miten kätevää!

untitled-1.jpg

img_6368.jpg

img_6365.jpg

img_6366.jpg

Lähes metroaseman kupeesta löytyvä No relation vintage on näppärä kohde erityisesti miespuolisille tai maskuliinisen pukeutumisen ystäville. Kenkiä, asusteita, takkeja ja kauluspaitoja riittää vaikka kaverillekin. Myymälässä vieraillessani taustalla soi letkeästi 60-luvun Beatles, ja hintatasokaan ei päätä huimaa. Kivan neuleen saa 10 dollarilla.

Perinteisempää vintagea löytää täältä hyllykaupalla, mutta naistenvaatetarjontansa puolesta No relation vintage jättää tämän mekkotytön kuitenkin hiukan kylmäksi.

  2plus.jpg

 

untitled-2.jpg

img_6374.jpg

img_6370.jpg

img_6372.jpg

Pienen kävelymatkan päästä löytyy East Villagen ihastuttava ulkoilmakirppis, jonka hurmaavien myyjien kanssa jutusteltu on osa kokemusta. Täällä pääsee tunnelmoimaan vanhan rouvan tarinointia nuoruuden luottomekoistaan ja antamaan kyytiä retro-mummopyörälle. Hinnat luonnollisestikin vaihtelevat myyjän mukaan, mutta muistutettakoon, että täältä voi tehdä aivan uskomattomia löytöjä. Ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen kirpputori!

East village flea market on auki säävarauksella joka viikonloppu, lauantaista sunnuntaihin.

3syd.jpg

 

untitled-3.jpg

img_6376.jpg

img_6378.jpg

img_6379.jpg

Paljon ylistetty Buffalo Exchange oli kolmikosta ainoa, josta olin jo etukäteen kuullut. Tutustumiskierrokseni jälkeen täytyy todeta, että putiikki oli täysin maineensa ansainnut!

Myymälästä löytyy kiinnostava ja laadukas valikoima sekä miesten että naisten vaatteita, asusteita, koruja ja kenkiä, ja hinnatkin ovat varsin kohtuullisia huomioon ottaen myytyjen tuotteiden kunnon. Parasta puodin tarjonnassa on sen yllätyksellisyys: vaaterekkien kätköistä saattaa löytyä vierekkäin vaikkapa Urban Outfittersin ja Ralph Laurenin neuleet. Perinteisempää vintagea täältä ei juurikaan löydy, mutta kuka sanoi, ettei hyviä muotihetkiä olisi ollut viimeisen parinkymmenen vuodenkin aikana?

Buffalo Exchangesta kiinnostuneille vinkiksi, että ketjulla on useampi myymälä Yhdysvalloissa. Toinen New Yorkin putiikki sijaitsee missäs muuallakaan kuin hipstereiden mekassa Brooklynissä. Paljon rakkautta tälle!

 4syd.jpg

 

Pssst! Kommenttejanne ja ehdotuksianne tulevista vierailun arvoisista kohteista otetaan ilomielin vastaan.

Kommentit (5)
  1. Hei enma ja vierailija, asun nyt ystävän luona, eli esiteltävää ei toistaiseksi juurikaan ole. 🙂

    Vinkkejäkin tulee varmasti vielä rutkasti!

  2. yhdyn emman kommenttiin, haluamme tietoa asunnosta ja työpaikasta jne.
    ravintoloita ja kahviloita olis kiva tietää tulevaa reissua varten.

    have fun! ciao

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *