Olipa kerran joulu

IMG_4402.jpg

IMG_4062.jpg

IMG_4444.jpg

IMG_4424.jpg

IMG_4409.jpg

IMG_3967.jpg

IMG_4012.jpg

IMG_4440.jpg

IMG_4034.jpg

IMG_4401.jpg

IMG_4163vari.jpg

IMG_4371.jpg

IMG_4339.jpg

Tulipa vietettyä elämäni rauhallisin joulu.

Se vierähti tässä keskellä korpea sijaitsevassa kelomökissä, jonka löysimme Kaakkois-Ontariosta, 40 minuutin ajomatkan päässä Kanadan pääkaupungista Ottawasta.

Meluun ja valosaasteeseen tottuneelle maaseudun täydellinen hiljaisuus ja sysimustat maisemat olivat tervetulleita, eksoottisiakin. Niissä oli myös jotain todella tuttua: Kanadan sääolot paukkupakkasineen eivät juuri poikenneet Etelä-Pohjanmaalla vietetyistä lapsuudentalvista. Ja sehän sopi nostalgiannälkäiselle!

Mökillemme matkasimme yli kolmetoista tuntia, mutta ei minuuttiakaan liikaa: siellä sai levätä, ja täydellinen eristyneisyys  internetittömyys ja tietokoneettomuus  tekivät todella hyvää. Arjen turhuudet, ruutujen tuijottelu ja päämäärätön näpräily, vaihtuivat mökin lämmitykseen, ruoanlaittoon ja pikkuaskareisiin. Polttopuiden hakemisesta tai tiskauksesta en ole tainnut olla yhtä innoissani koskaan!

Joulupyhien kohokohtiin lukeutuivat lumikenkäily lähimetsässä, kylpyhetket ulkosalla ja vaahtokarkkien paisto takkatulen äärellä. Jos pihan perukoilla sijainnut, kiuasta vaille valmis sauna olisi ollut käytössä, olisi joulusta tullut aivan täydellinen!

Mutta ei onnistunutta mökkikokemusta ilman pientä seikkailua. Lähellä mutta kaukana, ranskankielinen itä-Kanada on mielestäni kivaa vaihtelua Jenkeissä matkustelulle, ja mikä parasta: isoimpiin kaupunkeihin pääsee Yhdysvaltain itärannikolta näppärästi bussilla tai junalla. Seuraavalla Kanadan-pyrähdyksellä haluaisin tsekata ainakin Québec Cityn. Kellään kokemuksia?

Loppuun vielä pieni matkavinkki: jos reissaaminen Ontarion ja Québecin seudulla kiinnostaa, suosittelen lämpimästi pientä pakopaikkaamme! Yhteystiedot saa minulta.

Kommentit (4)
  1. Kylläpä on kerrassan ihanan ja idyllisen näköinen paikka! Jos olisi seuraa, pakenisin mieluusti tuonne ensi jouluna.

    1. Oli joo! 🙂 Olen tosi vaatelias mökki-ihminen mitä puitteisiin tulee, ja tämä kyllä täytti kaikki odotukset. Twin Peaks -meiningin viimeistelivät mökissä esillä olleet pöllökoristeet!

  2. Quebec City on ihana, kaunis, pikkuruinen ja kotoisa! Suosittelen paikallisbussin ottamista Montmorency fallseille – ne ovat upeat 🙂

    1. Hei, kiitti tästä! 🙂 Pistän vinkin korvan taakse seuraavaa Kanadan-matkaa varten!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *