Onks tukka hyvin, näkyyks kalju?

Laura de Lille

Kas tässä asu kesäpäivältä, jona vielä hymyilytti.

Opin männäviikolla, että hiustenleikkuu kannattaa hoitaa aina omin päin, vaikka siihen ei skillsejä noin lähtökohtaisesti löytyisikään.

Pitkän työviikon päätteeksi lähdin eilen leikkauttamaan tukkaa kesäkuntoon tuttuun kampaamoon omien värkkäilyjeni sijaan. 

Köpelöstihän siinä kävi. Syystä tai toisesta kampaaja ei kuunnellut sanaakaan ohjeistuksistani, ja leikkasi meikälle – tadaa – kaljun!

Puoli päätä sain pelastettua neuvottelemalla, kun pahin oli jo ohi. Hyvitykseksi mokastaan kampaaja tarjosi väriä. Niin että mitä? 

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, joten nyt kysynkin:

Onko teillä traagisia kampaajakokemuksia? Pistäkää jakoon!

Hiustraumatisoitunut Laura, joka toivottaa tervetulleeksi myös varteenotettavat päähineideat. Huivia en ole käyttänyt sitten teini-iän hippiaikojen, ja näyttää siltä, että sillä vedetään ainakin seuraavat pari viikkoa. Voihan nyt saakeli sentään. 

Kommentit

Jankku (Ei varmistettu)

Voi ei.. Onneks sait ees pienen osan pelastettua! Ja onneks nuo lyhyet hiukset kasvaa nopeasti...

Mä en käy nykyään oikeestaan koskaan kampaajalla. Ensinäkään mulla ei oo rahaa ja toiseksi mä aina oon itku silmässä kun sieltä tuun. Mulla on kyllä pitkät hiukset, joita itse aina leikkelen...Hyvin on toiminut näinkin. Toisaalta, oon tosi allerginen ja meinaan pökrätä siellä kampaamon kemikaalipöllyissä.

Joskus 90- luvun lopussa kun mulla oli lyhyet malliinleikatut hiukset, niin jouduin käymään kerran kuussa leikkaa kampaajalle, joten tää pitkä hiusmalli on parempi.

Vaiva (Ei varmistettu)

Mulla leikattiin kerran kampaajalla oikein oivallinen suora otsatukka. Paras ikinä. Sitten mun hiukset värjättiin kuparisen oranssin sijaan TODELLA tumman punaisiksi, ensin oikeapuoli ja sitten väri loppui kesken, sitä sekoitettiin lisää, ja sitten vasen puoli. Vasen puoli oli sitten sitä kuparista.... Lopputuloksena oli keskeltä päätä ja otsatukkaa väriä vaihtava lookki, siinä sitten itku kurkussa batman pahiksen näköisenä seuraavat viikot...kunnes tartuin ite väripurkkiin. Mutta hei, hiusta se vaan on!

tiia_

Voi itku ja hammasten kiristys! Samaistun kyllä nyt ihan täysillä, koska juuri viime viikolla minäkin uskaltauduin ensimmäistä kertaa uudelle kampaajalle. Olen käynyt samalla kampaajalla viimeiset 10 vuotta, mutten aikataulujuttujen takia päässyt Helsinkiin vakkarille. Siispä hirmuiset sepustukset uudelle kampaajalle, ohjeita ja kuvia ja ties mitä. Päällimmäisenä ohjeistuksena minulla oli mukana uusi Jimmy Choo-kampanjakuvasto, jossa siis poseeraa Nicole Kidman ihanan räsyisesti leikatussa tukassa. Lopputulema oli puolentoista tunnin leikkaamisen (siis pelkän leikkaamisen) jälkeen pöyhitty housewifetukka, joka oli kynitty niskasta lyhyeksi ja eteen rinnuksille jätetty jotkut ihmeen hiirenhännät. Meinasi itku tulla, enkä saanut annettua haukkujakaan, koska kampaajan seuraava asiakas odotti vieressä enkä halunnut nolata kampaaja asiakkaansa edessä. Olisi ehkä silti pitänyt sanoa jotain, mutta olin niin paniikissa etten saanut muuta suustani kuin "no on tää vähän erilainen kuin ajattelin". Karmea tukka tämä on, mutta urhoollisesti odotan, että kasvaisi edes vähän, ettei tarttisi leikkauttaa korjaavaa täyspoikatukkaa. Ensi kerralla matkaan vakkarikampaajalle Helsinkiin vaikka väkisin... 

Manuu (Ei varmistettu)

Been there... Noin joka kolmas kampaajakäynti on ihan fiasko. Muutaman onnistuneen leikkauksen jälkeen meen rentona tuttuun kampaamoon ja neuvon kuvasta että "vähän ton tyyliset ja sivusta pitempi, kato miten se sopii hyvin ton toisen lyhyemmän puolen kanssa" ja noup ei tuu mitään sinne päinkään mitä aattelin. Sitten taas seuraavalle kerralle muistaa ottaa monta kuvaa mukaan ja selittää tuolissa juurta jaksain jokaisen yksityiskohdan.

Huithapeli (Ei varmistettu) http://justgoahead.com/

Turbaani! Niistä saa tosi upeita ja aistillisia jos osaa solmia oiken (siinä minusta ei kyl ole apua hehs).

Minulla on ihmeen hälläväliä-asenne hiuksiin. En ole kokenut mitään suuria kauhunhetkiä kampaajalla, vaikka uhkarohkeasti sitä on siirrytty pitkästä pixie-lyhyeen ja takaisin. Suurin kriiseily aiheutuu ihan muista syistä autoimmuunihäiriöstä, jonka takia ilmaantuu muutaman vuoden välein pieni kalju läntti päänahkaan, joka tosin on tähän mennessä aina kasvanut heti takaisin. Hiusta se vaan on. Kyllä se takaisin kasvaa! :)

anni- (Ei varmistettu)

Mikä vika kaljussa? :) Kuvittelisin, että sinä jos kuka osaat kääntää sen voitoksi.

Juu (Ei varmistettu)

Oi joi, ymmarran kylla harmin! Kylla se aika auttaa, vaikka kyllahan siihen on vaikea tottua kun on kerran mennyt pilalle ja paivittain pitaisi jotain keksia! Itsella oli Suomen reissulla vanha tuttu kampaaja lomalla, sovittiin etta kayn sitten toisella tytolla, piti olla kuulemma tosi hyva ja huolellinen ja varit ylhaalla kortilla. Tytto sitten tuumasikin etta eipa tehda raitoja folioilla, kun on niin vanhanaikaista ja tyolasta, vaan tehdaan vareilla kokonaan, tulos oisi kuulema ihan sama. Tukasta tuli kokonaan aivan simpsonien keltainen, tytto yritti kovasti selittaa, etta se johtui vaan kampaamon valoista ja kylla vaalenisi kotona, vaikka viereisten asiakkaitten ilmeista naki, etta ei ollut vari mennyt ihan nappiin. Piti menna viela menna kampaajalta suoraan tapaamaan vanhoja kavereita, joita en ollut nahnyt puoleen vuoteen. Ilmeet olivat aikamoiset, kun yrittivat olla ensin sanomatta mitaan. Vari oli viela ollut nin vahvaa, etta uutta savya tai huuhtelua ei voinut tehda pariin viikkoon ja ennen paksu, pitka tukkani hapertui ihan olkiseksi. Kylla itketti valilla, kun tein aamuisin lahtoa toihin, niin hupsulta kun se tuntuikin. Huivit, lippikset, baskerit, pannat, pillerihatut, kaikki olivat kaytossa. Saipahan miettia paivan asuja vahan enemmankin!

noora20 (Ei varmistettu)

Oi voi! Kalju esiin, Laura!

Tsemii!

Mahdoton Nainen

Hui, aika hurjia stooreja :/ Oma pahin kampaajakokemukseni on teini-iältä, kun haaveilin ihanasta lainehtivasta kiharasta ja otsiksesta. No puudelipermishän siitä tuli ja kaiken lisäksi kampaaja kähersi otsiksenkin. Seuraavan vuoden oli hiuslenkeille ja pinneille käyttöä...

Nyt olen löytänyt oman luottokampaajani jolla olen käynyt jo jokusen vuoden, ja näiden tarinoiden pelottelemana en todellakaan ole vaihtamassa!

jermia
Itärajapakolainen

Kolme harmitusta herättävää kampaajakokemusta löytyy.

  • Ruskeaa hiusväriä tippui nenänvartta pitkin, väri tietenkin jämähti siihen koko nenän matkalle.
  • Kampaaja teki otsalleni papiljoteilla "otsisrullan", kun jäi vähän ylimääräistä aikaa. Olin 15-vuotias ja en rullaotsatukka -tyyppinen.
  • Kampaajaharjoittelija leikkäsi kerroksia hiuksiini niin, että takatukkaan jäi ohut hiirenhäntä. Näytin tsekkiläiseltä jääkiekkoilijalta.
A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hah, on pitänyt kirjoittaa aiheesta jo aiemminkin, mutta nyt sain aikaiseksi. Oma, melko erikoinen kampaamokokemussarja löytyy kokonaisuudessaan täältä. Tiiserinä sanottakoon, että kampaajani taisi olla erikoistunut enemmän alastomana meditoimiseen kuin hiustenvärjäykseen.

Hertta
Lilou's Crush

Oijoi! Oman luonnonkiharani kanssa kampaamokäynnit on olleet yhtä katastrofia katastrofin perään (nyljettyä marsua, lampaankähärää, keltaista raitaa...), kunnes 15 vuotta sitten löysin kampaamon, jossa käyn edelleen parin kuukauden välein. Ja huolet on olleet historiaa. Ennen menin mielummin vaikka hammaslääkäriin kuin kampaajalle, nyt ymmärrän, miksi naiset nauttivat kampoaamokäynneistä. Mutta tsemppiä Laura, ymmärrän todella todella hyvin, mikä on homman nimi!

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei tyypit!

Siis voi APUA mitä tarinoita. Kiitos kaikille kommenteista!

Oma kalju ei tunnu enää juuri missään. Huivipää kiittää ja kumartaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun kaveri leikkasi mulle kerran jäätävän epäsiistin poikatukan ja pilasi värinkin, näin ollen mulla oli harmaanvirheät hiukset jotka muistuttivat lähinnä moppia. Menin parturiin parantelemaan kuontaloani ja päädyin semikaljuksi, tukka oli 90% niin lyhyt ettei siitä saanut sormin otetta. Olin juurikin muuttanut Stadiin ekaan omaan kotiin ja oli kyllä aika hc homma silloin :D Nyt näyttää makeelta kun kuvista kattelee. sillon hirvitti !! Kokeile sellaista "kesäturbaania" , sopisi sulle varmaan hyvin :) -Inkeri

Kommentoi