Oodi bodegalle ja muita Nykki-kliseitä

Laura de Lille

Antauduin vihdoin Nykki-nostalgialle ja hankin kuvitetun New York -kirjan!

Tarkastellaanpas hiukan.

Tässä muutama klassikko, jonka jokainen newyorkilainen tuntee:

Kulma-bodega on Nykki-asumisen ehdotonta aatelia. Pieniä mutta vähän tunkkaisia, bodegat ovat kotoisia kulmakauppoja, jotka palvelevat nykkiläisiä hädän hetkellä: esimerkiksi silloin, kun tarvitsee appelsiinimehua kahdelta yöllä, eikä jaksa laittaa kenkiä jalkaan. 

Pökerryttävä vuokrataso. Hyväksy se, että kaksi kolmasosaa tuloistasi tulee aina menemään suoraan (ortodoksijuutalaiselle) vuokraisännällesi, ja vähän vähemmän, jos asut kimppakämpässä (samalle miehelle menee edelleen.) 

Central Park, joka näyttää täysin samalta kuin leffoissa. Puistossa tiivistyvät kaikki kaupunkielämän huippuhetket rullaluistindiskosta soutuveneessä pussailuun. Kesäöinä paikalle kannattaa hipsiä piknik-korin kera tulikärpäsiä katselemaan. Varo vaan, että partiopoliisi ei nää!

Ainut edullinen asia New Yorkissa? Ruoka. Ravintolaillallinen harvoin maksaa pariakymmentä dollaria enempää – jälkkäri included.

Ettekö tekään ole kuulleet rautatieasunnoista? Ei hätää!

Kyseessä on kaupungille erittäin ominainen kerrostaloasuntotyyppi, jossa elellään kuten 1900-luvun alun matkustajavaunussa. Kämppisasumisesta mielenkiintoista tekee sitten se, että keittiöön tai olohuoneeseen pääsee toisinaan vain kämppäkaverin makkarin kautta. Jaiks!

Kivaa perjantaita!

Kommentit

jenniferie
Kokeilu blogi

Nää on niin kivoja! Noi taksit ^^

saarah
visual diary

Oooh, mä kattelinkin ton kirjan kuvituksia netissä. Ihana! (+ matkakuumetta nostattava!)

e.vil chick (Ei varmistettu)

What? Mitkä ja missä? Heti perään postaus noista 20 usd illallaispaikoista? Kiitos!

Laura Pollari
Laura de Lille

Heh, no niitähän riittää täällä Brooklynin puolella vaikka muille jakaa :-)

Ansku BCN (Ei varmistettu) http://barcelonankoti.blogspot.com

Oli NÄIN lähellä, että olisin ostanut tuon kirjan muistoksi hienosta viikosta NYCissä, mutta en sitten kuitenkaan. Pöljä minä, olisi ollut kiva.

Kommentoi