Oodi bodegalle ja muita Nykki-kliseitä

Antauduin vihdoin Nykki-nostalgialle ja hankin kuvitetun New York -kirjan!

Tarkastellaanpas hiukan.

IMG_6464.jpg

Tässä muutama klassikko, jonka jokainen newyorkilainen tuntee:

IMG_6409.jpgKulma-bodega on Nykki-asumisen ehdotonta aatelia. Pieniä mutta vähän tunkkaisia, bodegat ovat kotoisia kulmakauppoja, jotka palvelevat nykkiläisiä hädän hetkellä: esimerkiksi silloin, kun tarvitsee appelsiinimehua kahdelta yöllä, eikä jaksa laittaa kenkiä jalkaan. 

IMG_6485.jpg

Pökerryttävä vuokrataso. Hyväksy se, että kaksi kolmasosaa tuloistasi tulee aina menemään suoraan (ortodoksijuutalaiselle) vuokraisännällesi, ja vähän vähemmän, jos asut kimppakämpässä (samalle miehelle menee edelleen.) 

IMG_6468.jpg

Central Park, joka näyttää täysin samalta kuin leffoissa. Puistossa tiivistyvät kaikki kaupunkielämän huippuhetket rullaluistindiskosta soutuveneessä pussailuun. Kesäöinä paikalle kannattaa hipsiä piknik-korin kera tulikärpäsiä katselemaan. Varo vaan, että partiopoliisi ei nää!

IMG_6440.jpgAinut edullinen asia New Yorkissa? Ruoka. Ravintolaillallinen harvoin maksaa pariakymmentä dollaria enempää jälkkäri included.

IMG_6482.jpg

Ettekö tekään ole kuulleet rautatieasunnoista? Ei hätää!

Kyseessä on kaupungille erittäin ominainen kerrostaloasuntotyyppi, jossa elellään kuten 1900-luvun alun matkustajavaunussa. Kämppisasumisesta mielenkiintoista tekee sitten se, että keittiöön tai olohuoneeseen pääsee toisinaan vain kämppäkaverin makkarin kautta. Jaiks!

Kivaa perjantaita!

Kommentit (5)
  1. Oli NÄIN lähellä, että olisin ostanut tuon kirjan muistoksi hienosta viikosta NYCissä, mutta en sitten kuitenkaan. Pöljä minä, olisi ollut kiva.

  2. e.vil chick
    22.3.2014, 02:46

    What? Mitkä ja missä? Heti perään postaus noista 20 usd illallaispaikoista? Kiitos!

    1. Heh, no niitähän riittää täällä Brooklynin puolella vaikka muille jakaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *