Päivän kuva-arvoitus

Laura de Lille

Arvatkaapa huviksenne, mitä yhteistä kuvan kengillä on?

 

Vastaushan tietenkin on, että molemmat popot on ostettu vintagena.

Kuka ikinä onkaan näitä varjellut sitten 80-luvun, pisteet kotiin. Erinomainen laatu ja moitteeton ulkonäkö saavat vaatefriikin kiittämän ja kumartamaan vielä tänäkin päivänä!

Että repikää vaan siitä ketjuliikkeiden muovipopot, joiden elämänkaari jää muutaman kuukauden mittaiseksi. Todellisilla laatujalkineilla rokataan monta vuotta — parhaimmillaan vuosikymmeniä!

Sitä kannattaa kelata kengäostoksilla.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse en ole muistaakseni kuin yhdet kengät ostanut vintageliikkeestä, ehkä osittain siksi etten koskaan löydä jalkaani sopivia popoja (superkapea mutta pitkä jalkaterä aiheuttaa ongelmia normiliikkeessäkin) mutta myös siksi että jonkun toisen käyttämät kengät on ehkä vähän arveluttavia - skidinä äiti pelotteli jalkasienellä, heh.
Mutta kengät on kyllä muuten sijoittamisen ja laatutarkkailun arvoiset etenkin jos asuu paikassa jossa on vähänkään haasteelliset sääolosuhteet. Ketjuliikkeistäkin (hui!) niitä laatukenkiä löytää, onneksi - jostainhan ne tulevaisuuden käytetyt aarteetkin on ostettava. ;)

Laura Pollari
Laura de Lille

Ymmärrän yskän!

Nämä parit oli kuitenkin joku kärrännyt myyntiin käyttämättömänä tai erittäin vähän käytettynä. Siitä pääsemmekin seuraavaan kysymykseen: miksi meillä on niin kamala tarve tuottaa uutta (ja usein huonolaatuista) kun vanhaa ja laadukasta löytyy edelleenkin?

 

 

Outie (Ei varmistettu) http://okayawesomee.blogspot.fi/

Tää saattaa olla mun eka kommentti täällä - pahoittelut epäaktiivisuudesta, koska tää blogi on kuitenkin pure love! ;)
Näitä sun popoja oon ihaillut jo pitkään ja en mitään enempää kaipaiskaan kun laadukkaita töppösiä, mutta näin opiskelijana ei varsinkaan oo varaa sijottaa mihinkään merkkituotteisiin ja siks kaikki tahtoo harmillisesti tuhoutua vuoden-kolmen käytön jälkeen (mikä on silti ihan liian pian). En myöskään oo ihan varma oonko vaan surkee etsijä vai eikö Walesista tahdo löytyä vintage-liikkeitä... siksipä oonkin innosta soikeana kun tänne tulee ihan kunnon vintage fair tänä viikonloppuna! Aion lähteä popojahtiin ja toivottavasti lykästäis yhtä hyvin kun sua on lykästänyt :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Heippa Outie! Tiedän hyvin, mistä puhut - eihän ole kauaakaan, kun olin itsekin vielä 30 euron viikkobudjetilla elävä opiskelija :)

Olet oikeassa! Mulla on käynyt tosi hyvä mäihä, että olen osunut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan löytöjä tekemään - vieläpä näin hyväkuntoisena. Faktahan on, että suuri osa second handista, erityisesti kengät, voi oikeasti olla tosi loppuunajettua kamaa.

Väittäisin kuitenkin, että jo 60-70 euron kertasijoitus hyvään pariin riittää - oli kenkä käytetty tai ei. Laadukkaan kengän tunnistaa jo ensikättelyssä: koron pitää tuntua tukevalta sovittaessa ja esimerkiksi kenkien saumat kielivät paljon. Myös eläinperäiset materiaalit (valitettavasti) vanhenevat paljon arvokkaammin mitä muoviset kilpasiskonsa. Ja nokkela tietysti valitsee myös jotain ajatonta, jota ei tarvitse ainakaan tyyliseikkojen takia pois heittää.

Merkkien orjallinen tuijotus on mielestäni vähän hölmöjen hommaa, ja koska yksikään etiketti ei oikeasti laadun tae ole. Ja vaikka pienellä budjetilla noinkin monen kympin sijoitus tuntuu aika kamalalta (ei ole edelleenkän unohtunut, huh!) maksoin yllä olevista pareista 50 dollaria, eli vähän alle 40 euroa.

Vastaavasti olen joskus hölmöyksissäni mennyt ostamaan 70 dollarin kenkäparin ketjuliikkeestä, ja hajottanut ne kolmessa kuukaudessa. Ajattelin tuolloin tehneeni hyvän valinnan, mutta metsään meni. Vahingoista onneksi viisastuu! :)

Jennifer (Ei varmistettu) http://taivaansininenn.blogspot.com

Totesin just kaverille Uffissa, että miks pitää just kaikkea tuottaa lisää (vieläpä huonoa tavaraa) kun uffit sun muut paikat ihan täynnä laatu tavaraa ja varmaan oikeesti kaikille riittäis.... :D Olin Uffissa joskus työharjottelussa ja sitä kaman määrää siellä takahuoneessa/varastossa HUHHUH! Mut vitsit ei täältä kyllä ehkä mun jalkaan noin kivoja popoja löydä. Pakko päästä sinne sun suunnille joskus visiitille :)

Terv. facebookissa veikannut kuva-arvoitukseen.

Ps. olin myös veikkaamassa, että molemmat popot on vintagea ;)

Dalmi
Arkisokka

Itse olen ihmetellyt sitä, että ihmiset eivät ole valmiita maksamaan laadukkaista ja hyväkuntoisista second hand-popoista mitään. Kaikki (hyvin vähänkin) käytetty pitäisi saada eurolla tai kahdella, oli kyse sitten kuinka laadukkasta tuotteesta tahansa. Kuitenkin halvoista muovikengistä voidaan maksaa tuplasti enemmän. Hupsua.

Niin ja ihanat on kengät (eikä lainkaan pahanhintaisetkaan)! ;)

Maria. (Ei varmistettu)

Olen nyt kolme talvea metsästänyt kirppareilta vanhoja suomalaisia nahkasaappaita. Ne ovat kestävimmät, lämpimimmät - ja miellyttävät ulkonäkönsä puolesta eniten. Harmikseni niitä on koossa 41 aika vähän ja pohkeelle saattaa olla hurjan vähän tilaa.

sikuri (Ei varmistettu)

Mulla olisi paljon sanottavaa nykyvaatteiden kestävyydestä, koska olen sitä tässä miettinyt itsekin viimeisen vuoden aikana. Löysin hiljattain isäni puuvillaisen kauluspaidan 70-luvulta. Paita oli ihanan paksua mutta pehmeäksi kulunutta puuvillaa, napit olivat edelleen jämäkästi kiinni, ja pesulapussa luki että voi pestä 60 asteessa. Nykyvaatteet saa pestä korkeintaan 30 asteessa, ja siltikin jopa puuvillaiset vaatteet kutistuvat tai venähtävät. Napit lähtee irti jo kaupassa sovitettaessa *köh zara köh köh*, ja kankaaseen tulee reikiä.

Onko syy tähän se, että kestäviä vaatteita ei enää haluta tehdä? Koska jos 70-luvulla on jo siihen ollut taitoa niin miksi ei nykyäänkin? Olen valmis maksamaan t-paidastani sen 70 euroa jos tiedän sen kestävän seuraavat 5 vuotta, mutta harmittaa vietävästi jos siihen on ekassa pesussa ilmestynyt reikä.

Mainitsin tuon Zaran, joka on mielestäni aika hyvä esimerkki nykykuluttamisesta. Ketju tarjoaa nopeaa muotia, mutta todella heikkoa laatua, halpoja materiaaleja ja laatuun nähden tähtitieteellisiä hintoja. Bloggaajilla näkee usein päästä varpaisiin Zaraa, ja ihmettelenkin miksi ihmeessä, koska laatu on mielestäni paljon parjattua hennesiäkin huonompaa.

Ketjuliikkeissä käydessä tulee hirveä ahdistus ja rättiähky. Mielummin menen hypistelemään Samujille hyvin tehtyjä nahkalaukkuja. Kirppareihin en ole vielä koskaan rakastunut, ehkäpä siksi että mulla ei ole sellaista kirppis-silmää, jolla erottaisi aarteet kaiken sen rojun keskeltä :D Pitäisi kai käydä ihan sellaisissa vintage-liikkeissä, joissa tavarat on tarkemmin valittuja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä olen tosta Zarasta ehdottoman samaa mieltä. Ihan raivostuttaa kun vaatteet on ihania, ja mielestäni ihan hinnakaitakin ja sitten laatu on aivan p*skaa. HM voittaa hinta-laatu vertailun mennen tullen.

Kommentoi