Päivän kuva-arvoitus

Arvatkaapa huviksenne, mitä yhteistä kuvan kengillä on?

img_4500.jpg

img_4496.jpg

 

Vastaushan tietenkin on, että molemmat popot on ostettu vintagena.

Kuka ikinä onkaan näitä varjellut sitten 80-luvun, pisteet kotiin. Erinomainen laatu ja moitteeton ulkonäkö saavat vaatefriikin kiittämän ja kumartamaan vielä tänäkin päivänä!

Että repikää vaan siitä ketjuliikkeiden muovipopot, joiden elämänkaari jää muutaman kuukauden mittaiseksi. Todellisilla laatujalkineilla rokataan monta vuotta — parhaimmillaan vuosikymmeniä!

Sitä kannattaa kelata kengäostoksilla.

 

Kommentit (9)
  1. Mä olen tosta Zarasta ehdottoman samaa mieltä. Ihan raivostuttaa kun vaatteet on ihania, ja mielestäni ihan hinnakaitakin ja sitten laatu on aivan p*skaa. HM voittaa hinta-laatu vertailun mennen tullen.

  2. Mulla olisi paljon sanottavaa nykyvaatteiden kestävyydestä, koska olen sitä tässä miettinyt itsekin viimeisen vuoden aikana. Löysin hiljattain isäni puuvillaisen kauluspaidan 70-luvulta. Paita oli ihanan paksua mutta pehmeäksi kulunutta puuvillaa, napit olivat edelleen jämäkästi kiinni, ja pesulapussa luki että voi pestä 60 asteessa. Nykyvaatteet saa pestä korkeintaan 30 asteessa, ja siltikin jopa puuvillaiset vaatteet kutistuvat tai venähtävät. Napit lähtee irti jo kaupassa sovitettaessa *köh zara köh köh*, ja kankaaseen tulee reikiä.

    Onko syy tähän se, että kestäviä vaatteita ei enää haluta tehdä? Koska jos 70-luvulla on jo siihen ollut taitoa niin miksi ei nykyäänkin? Olen valmis maksamaan t-paidastani sen 70 euroa jos tiedän sen kestävän seuraavat 5 vuotta, mutta harmittaa vietävästi jos siihen on ekassa pesussa ilmestynyt reikä.

    Mainitsin tuon Zaran, joka on mielestäni aika hyvä esimerkki nykykuluttamisesta. Ketju tarjoaa nopeaa muotia, mutta todella heikkoa laatua, halpoja materiaaleja ja laatuun nähden tähtitieteellisiä hintoja. Bloggaajilla näkee usein päästä varpaisiin Zaraa, ja ihmettelenkin miksi ihmeessä, koska laatu on mielestäni paljon parjattua hennesiäkin huonompaa.

    Ketjuliikkeissä käydessä tulee hirveä ahdistus ja rättiähky. Mielummin menen hypistelemään Samujille hyvin tehtyjä nahkalaukkuja. Kirppareihin en ole vielä koskaan rakastunut, ehkäpä siksi että mulla ei ole sellaista kirppis-silmää, jolla erottaisi aarteet kaiken sen rojun keskeltä 😀 Pitäisi kai käydä ihan sellaisissa vintage-liikkeissä, joissa tavarat on tarkemmin valittuja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *