Päivän muotisitaatti

“‘Vaatteet ovat kuin tuoretavara, jos niitä ei saa heti kaupan tiskille, ne mätänevät’. – – Se on päinvastainen vaatefilosofia kuin omani. Haluaisin viedä vaatefilosofiaa siihen suuntaan kuin 70-luvulla, silloin vaatteita tuuletettiin, hoidettiin, harjattiin, vietiin pesulaan ja laitettiin naftaliiniin. – – Ihanne olisi selkeä pieni vaatevalikoima, jonka juttuja voisi miksailla keskenään. Sinne voisi hankkia lisää helmiä ja kartuttaa sitä pikkuhiljaa. Vaatteisiin muodostuisi joku suhde!”

Paola Suhonen, City-lehti, 17.5.2002.

On ironista, että vuosikymmenen vanha sitaatti roskamuodista ja kestävästä kulutuksesta voisi olla tältä päivältä.

Tästä voi vetää kaksi johtopäätöstä:

1) Kiitos saatavissa olevan informaation, valistuneempien kuluttajien ja optimistisen ihmismielen, mainittujen seikkojen on oltava itsestäänselvyyksiä viimeistään vuonna 2024.

2) Ei me turhaan olla Paolasta kaikkia näitä vuosia tykkäilty! 

Vaatteet puhukoon puolestaan: kun jokin aika sitten vein vanhan Ivana Helsingin neulemekkoni realisoitavaksi, kääntyivät brooklyniläisen sisäänostajan suupielet maireaan hymyyn. Syy reaktioon oli pesulappu, jossa mekosta kehotettiin pitämään hyvää huolta.Miksei näin lue kaikissa maailman vaatteissa?” tiedusteli hän. Hyvä kysymys!

Luotamme sinuun, vuosi 2024.

Nostalgisin perjantaiterkuin Laura, joka kuvitti tämänpäiväisen blogipostauksensa asulla kesältä 2004. Kuvassa näkyy kesätyörahoilla ostamani Ivanan Yyterin ystävät -huppari, jonka saadakseni paiskin töitä vaatetehtaassa kaksi viikkoa. Voi aikoja!

DSC00083.jpg

P.s Lukekaa juttu täältä. Se on hyvä.

Kommentit (2)
  1. Juuri näin!

    Eettisyys on hemmetin jees juttu, mutta oikeasti roskavaate on sellainen, joka heitetään pois parin käyttökerran jälkeen.

  2. Itsekin tykkään että vaateita ja kenkiä myös kannattaa hoitaa hyvin. Jos jostain vaatteesta tykkää niin sen tahtoo pysyvän hyvänä pitkään. Tykkääminen yleensä lähtee siitä että minä näytän siinä hyvältä ja viihdyn. Ei sen tarvitse olla luxus laatua. Hyvällä hoidolla edullisempikin pysyy kunnossa. Mulla on tapana laittaa takin napit ylhäältä kiinni kun laitan sen ripustimeen (villakangastakkit, trenssi, jne.). Ei tule sitä pystyä ”ryttyä” auki roikottamisesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *