Päivän muotiuutinen

Paljonko olisit maksanut eilen ostamastasi H&M:n paidasta, jos olisit voinut itse määritellä sille hinnan kassalla?

gappi.jpg

Luin tänään uutisen Gapista, joka oli tehnyt mielenkiintoisen kokeilun internetissä: merkki antoi vapauden asiakkailleen määritellä ostostensa hintalapun suuruuden.

Testiin mukaan valitut asiakkaat saivat neuvotella tarkoitusta varten perustetulla sivustolla hinnasta, jonka he olisivat valmiita maksamaan tietyistä merkin tuotteista – muun muassa ylläolevista miestenhousuista. Lopulta housut sai ostaa kompromissihintaan, johon merkki kaiken palautteen analysoituaan päätyi.

Gapin mukaan kokeilu oli suuri menestys, ja jatkoa neuvotteluhinnoille on siis luvassa. Olisikohan tässä meille uusi markkinointrendi?

P.s Niin ja kertokaa toki: paljonko te olisitte maksaneet?

 

Kuva: Gap

Kommentit (7)
  1. Luin jo postauspäivänä ajankohtaisen kysymyksen, joka jäi mietityttämään erittäin paljon. En halua vastata kysymykseen vain oman kukkaroni hyväksi, mutta en tiedä tarpeeksi vaatteiden tuotantoprosessista määritelläkseni oikean hinnan. 😮 Nykyisten t-paitojeni hinnat liikkuivat ostohetkellä 5-35 euron välillä. Itselläni on paraikaa menossa ”vähemmän on enemmän” asennemuutos, joten periaatteessa minun tulisi vastata puuvillan hinnannousun ja sen epäeettisen tuottamisen vuoksi, että sopiva hinta paidalle on 50 euroa (kai?), jotta todellakin ITSE havahtuisin älyttömään kulutuskrääsään. Mutta eiköhän 20euroa _hyvästä_ t-paidasta olisi sopiva hinta…
    Erittäin vaikea ja mielenkiintoinen kysymys!

  2. Aurora, 55 euroa kuulostaa kohtuulliselta! Laitahan kuvaa piakkoin 🙂

    Stylish confessions, totta. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei laaduttomalle lumpulle ole enää mitään käyttöä tai tarvetta tällä planeetalla.

    Kuten kommentoin aikaisemmin Mariannelle, esimerkiksi perustrikoovaatteiden kohdalla tämä voisi jopa olla varsin hyvä idea. Merkkivaatteiden (mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan) kohdalla en ole ihan varma, sillä tuntuu jotenkin ristiriitaiselta ajatukselta, että varsinaiset merkit lähtisivät tekemään voittoa volyymilla. Mutta saa nähdä mitä tästä tulee!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *